فارسی نویسی در اسکچاپ

برای ارائه ی بهتر کار ها در نرم افزار اسکچاپ ، گاهی نیاز به توضیحات متنی داریم. در واقع نیاز به یک اسکچاپ فارسی داریم. برای فارسی نوشتن در اسکچ آپ (اسکچاپ فارسی)، می توانیم از نرم افزار های فارسی نویس استفاده کنیم. در این پست، طرز کار با دو تا از نرم افزار های فارسی نویس را یاد خواهید گرفت. مانند فارسی نویس مریم یا فارسی نویس لئومون که اسکچاپ ما رو برای ما تبدیل به یک اسکچاپ فارسی میکنند!

اسکچاپ فارسی

برای فونت های سبک تر از این فارسی نویس ها استفاده می کنیم. فونت های معمول و روزانه مانند Tahoma, Zar,B Nazanin, Titr…
به عنوان مثال فارسی نویس مریم، بعد از دانلود، آن را از حالت فشرده خارج می کنیم، فایل setup را به صورت run as administrative باز می کنیم و از منوی باز شده روی نصب برنامه کلیک می کنیم و خروج را می زنیم.

بعد از نصب این برنامه، باید از پوشه ی F_Fonts، فونت های مخصوص مریم را کپی کرده

و در قسمت C > Windows > Fonts، آن ها را پیست می کنیم.( بسته به نسخه ی مریم دارد. در نسخه ی 4 لازم به کپی فونت ها نیست.)

 

 

 

 


سپس برنامه ی فارسی نویس مریم را باز می کنیم. عبارت مورد نظر را تایپ می کنیم.

در نرم افزار مریم، احتیاجی به انتخاب فونت و سایز نیست. سپس آن را با کلیک راست، کپی کرده، (نرم افزار اسکچ آپ را باز می کنیم.) از قسمت Tools > 3D text را باز کرده،

در کادر ظاهر شده، کلیک راست و نوشته ها را paste می کنیم.

نوشته ها به صورت علائم نا مفهوم ظاهر می شود.

متن رو انتخاب کرده،

از قسمت فونت، فونت های مریم را پیدا می کنیم. فونت های مریم بعد از حرف E ظاهر می شوند. یکی از آن ها را انتخاب کرده و مشاهده می کنیم که فونت اصلاح شده است.

 

ابعاد و جهت چینش متون، تو پر بودن آنها همگی در این قسمت قابل تنظیم است.
سپس، گزینه ی place را زده
و نوشته ی فارسی را در محیط اسکچاپ جا نمایی می کنیم.

از دیگر برنامه های فارسی نویس قابل استفاده، در اسکچ آپ ، برنامه ی لئومون است.این برنامه احتیاج به نصب ندارد و فقط باید اکسترکت شود. دیگر احتیاج به کپی کردن فونت ها نیست. و از اکثر فونت های فارسی می توانیم استفاده کنیم. به سادگی برنامه ی لئومون را باز می کنیم. متن مورد نظر را تایپ می کنیم.

 


دقت کنید که حتما گزینه ی سمت چپ پایین روی حالت Standard (LMU_Font) باشد. سپس گزینه ی convert and copy را می زنیم.

مجددا در نرم افزار اسکچ آپ، گزینه ی 3d text را باز کرده، متن را paste می کنیم.

از بخش فونت ها، فونت هایی که با LMU شروع می شوند را انتخاب می کنیم.

در صفحه ی نرم افزار، شکل نهایی و درست فونت دیده نمی شود. اما با زدن گزینه ی place ، متن درست در محیط نرم افزار ظاهر می شود و آنرا جا نمایی می کنیم.

 


فونت ها را مانند هر کامپوننتی می توانیم با دستورات move, rotate و غیره تغییر دهیم.


برای فونت های دشوار و سنگین مانند نستعلیق، ثلث، کوفی و … می توانیم از نرم افزار های وکتور مانند illustrator, Corel … استفاده کنیم. به این صورت که ابتدا متن را در نرم افزار مورد نظر نوشته، و سپس خروجی DXF یا DWG بگیریم. آن را وارد نرم افزار اسکچ آپ می کنیم، و مانند پلان خودمان ارتفاع می دهیم و مدل می کنیم.