این مقاله یک آموزش نیست ولی با رعایت 12 قدم طلایی میتوانید استاد اتوکد شوید .

بسیاری از مردم فکر می کنند آموزش اتوکد بسیار سخت است در صورتی که اینطور نیست . بله ، چیزهای بسیاری در اتوکد وجود دارد که باید فرا گرفت ولی کار کردن با اتوکد سخت نیست .

کلید ماجرا اینجاست برای استاد اتوکد شدن باید قدم به قدم شروع به یادگیری کنید . برای دویدن اول نیاز دارید که راه رفتن را بیاموزید. شما باید اول مفهوم هر قدم را بفهمید ، سپس شما به استاد اتوکد تبدیل می شوید .

 

1. شروع کنید

اولین قدم برای استاد اتوکد شدن آشنایی با رابط کاربری اتوکد است .

 

رابط کاربری اتوکد

رابط کاربری اتوکد در حال حاضر برای مبتدی ها راحت است .می دانم که کهنه کارهای اتوکد از ribbon و دیگر پیشرفت های رابط کاربری اتوکد متنفر هستند .ولی صادقانه ، کاربران جدید و کاربرانی که گاه به گاه با اتوکد کار می کنند اظهار داشتند که رابط کاربری جدید را دوست دارند .

برای استاد اتوکد شدن یاد بگیرید که چطور به ابزارهای ترسیم و ابزارهای اصلاح کردن، دسترسی پیدا کنید و یا فعالشان کنید .اگر شما با نرم افزارهای تحت ویندوز از قبل آشنایی داشته باشید این کار زمان زیادی نمی خواهد .اتوکد نرم افزاری سازگار با ویندوز می باشد که این مشکلی ایجاد نمی کند .

 

حرکت ترسیم را هدایت کنید

حالا هر فایل ترسیمی که می خواهید را باز کنید . اگر فایل ترسیمی ندارید ، با یک فایل ساده شروع کنید .من همیشه اول از همه این را تدریس می کنم :

ابزارهای جهت یابی ، حرکت ترسیمتان را هدایت کنید ، کفه ، زوم به داخل ، زوم به بیرون و زوم گسترده . با ابزار جهت یابی آشنا شوید ، بعدا برای شما یادگیری ترسیم آسانتر خواهد شد .

حالا شما می توانید یک ترسیم جدید را آغاز کنید و شروع به ترسیم کنید .

قانون این است : با به کار بردن یک الگوی مناسب ،ترسیم جدید خود را آغاز کنید . اگر با واحد متری ترسیم می کنید ، از یک الگوی مجلل استفاده نکنید .

 

2- ابزارهای ترسیم

بعد از این که با رابط کاربری و ابزارهای جهت یابی آشنا شدید ، حالا وقت این است که یاد بگیرید چگونه با ابزارهای ترسیم کار کنید . میدانم که اکثر مربیان به دانش آموزان آموزش می دهند که چگونه از هر کدام از ابزارهای ترسیم استفاده کنند . اگر شما مفهوم را متوجه نشده باشید ، روز بعد یا در بهترین حالت یک هفته ی بعد فراموششان می کنید .

 

استاد سدن در اتوکد

 

ابزارهای اتوکد چگونه کار می کنند

ابزارهای ترسیم برای استفاده بسیار آسان هستند . اسم بسیاری از ابزارهای اصلی ، کاری که می کنند را توصیف می کنند . ابزار line یک خط را رسم می کند ؛ ابزار rectangle یک مستطیل را رسم می کند ، ساده بود ، درسته ؟

برای استاد اتوکد شدن چیزی که باید به خاطر بسپارید این است که هر کدام از ابزارها شاید روش استفاده ی متفاوتی داشته باشند .

کار سختی است که قدم های هر یک از ابزارها را به خاطر بسپرید و برای این است که از خط فرمان استفاده می کنیم.(یا می توانید از ورودی های پویا استفاده کنید) خط فرمان مثل تابلوهای راهنما در جاده ها ، به شما راهنمایی می کند تا گم نشوید .

سعی کنید یکی از ابزارهای ترسیم مثل line را فعال کنید :

 

Command: _line Specify first point:
Specify next point or [Undo]:
Specify next point or [Undo]:
Specify next point or [Close/Undo]:

بعد از فعال کردن ابزار لاین ، اتوکد به شما می گوید که چه کاری انجام دهید : نقطه ی اول را مشخص کنید .نقطه ی خود را با کلیک کردن بر روی قسمت ترسیم مشخص کنید ؛ سپس از شما دوباره سوال می کند : نقطه ی بعدی را مشخص کنید . فقط بر روی هر قسمتی از ترسیم خود کلیک کنید ، در حال حاضر نگران اندازه و دقت مختصات خود نباشید .

حالا بیاید یک دایره را امتحان کنیم:

Command:  ARC Specify start point of arc or [Center]: C
Specify center point of arc:
Specify start point of arc:
Specify end point of arc or [Angle/chord Length]:

 

یعد از این که یک دایره را فعال کردم ، اتوکد به من می گوید که یک نقطه شروع مشخص کنم و یک انتخاب به من می دهد : می توانم نقطه ی شروع را به نقطه ی مرکز تغییر دهم. در این زمان من حروف بزرگ C را برای مشخص کردن نقطه ی مرکز تایپ می کنم . سپس اتوکد به طور متوالی ، برای نقطه ی مرکز ، نقطه ی شروع و نقطه ی پایان از من سوال می کند .

از خط فرمان پیروی کنید، برای شما و حتی کسانی که سالها از اتوکد استفاده می کنند مشکلی ایجاد نمی شود ، باید گاهی به خط فرمان نگاه بی اندازید، به خصوص زمانی که دارید از نسخه ی جدیدی استفاده می کنید ،سعی کنید انتخاب های جدیدی اگر وجود دارند را پیدا کنید .

 

3- ورودی دقیق

بعد ازاین که با ابزارهای ترسیم آشنا شدید سپس زمان این است که شما با مختصات ورودی آشنا شوید .

دقت یکی از مزایای استفاده از اتوکد می باشد و ترسیم شما بی فایده خواهد بود اگر دقیق نباشد .

استاد شدن در اتوکد

حالا شما مختصات کروی ، وابسته و بعد ابزار snap را فرا خواهید گرفت . بعد از این قدم ، شما قادر خواهید بود که ترسیم های دقیقی داشته باشید .

 

4- ابزار ویرایش

قدم بعدی برای استاد اتوکد شدن؛ ابزار ویرایش : ابزارهای ویرایش بسیاری وجود دارند . ولی دقیقا مثل ابزار های ترسیم ،اسم هر کدام از ابزارهای ویرایش کاری که می کنند را توصیف می کنند یا حداقل آیکن هر کدام بیشتر توصیفشان می کنند . شما می توانید به راحتی با بردن نشانه گر موس به زیر آیکن هر کدام و با باز شدن tooltip توضیحات بیشتری به شما بدهد .

استاد شدن در اتوکد

همچنین می توانید با فعال کردن هر کدام از ابزارها و فشردن دکمه ی F1 فایل help مربوط به موضوع باز شود و توضحات مرتبط را به شما بدهد .

بسیاری از کاربران ویندوز این را نمی دانند ، آنها ابزار را باز می کنند و سپس به دنبال فایل help می گردند و گاهی اوقات نمی توانند چیزی که به دنبال آن هستند را پیدا کنند .همان قانون نیز اینجا حاکم است :هر از گاهی به خط فرمان نگاه کنید .

 

5- انتخاب شی

بعد از این که شما با ابزار ویرایش کار کردید حالا باید انتخاب شی را یاد بگیرید. قبل از این که هر شی ای را ویرایش یا دستکاری کنید باید اول آن را انتخاب کنید . انتخاب یک شی مثل تکه ای از یک کیک می باشد. ولی اگر می خواهید یک ترسیم را ویرایش کنید باید ترفندهای بیشتری را یاد بگیرید. شما می توانید از اسم-فعل یا فعل-اسم برای انتخاب و ویرایش اشیا استفاده کنید. ولی من فکر می کنم فعل- اسم باشد ، برعکس پیش فرض ویندوز که انتخاب اسم-فعل است .

 

6- حاشیه نویسی و سبک ها

حالا شما می توانید ترسیم کنید یا ترسیمات خود را ویرایش کنید .

قدم بعدی برای استاد اتوکد شدن : ساخت حاشیه نویسی و درک استفاده از سبک ها است .

حاشیه نویسی چیست ؟

هر چیزی از ترسیم شما که از لحاظ هندسی دسته بندی نشده باشد ؛ میتواند متن ، دریچه ها ، ابعاد ، میزها و غیره باشد .استفاده از ابزار حاشیه نویسی باید آسان باشد ، زمانی که شما قدم های 1 تا 5 را پشت سر گذاشته باشید .

استاد شدن در اتوکد

سختی این قدم شاید تنظیم سبک ها و مقیاس های حاشیه نویسی باشد. تعریف درست سبک ها این است که حاشیه نوشته شده ی شما چه طور به نظر برسد .گزینه های بسیار در سبک ها وجود دارد اما چیزی که سردرگم کننده است ، گزینه های مرتبط با مقیاس است .به طور مثال در چه سایزی باید نوشته ام را نشان دهم که در زمان طراحی به طور واضع خوانده شود ؟ ابعاد پیکان هایم را در چه سایزی باید تنظیم کنم ؟

اگر برای شرکتی کار می کنید که استاندارهای برای ساختن ترسیمات دارد ، شاید نیازی نداشته باشید که همیشه سبک ها را تنظیم کنید. فقط از یک قالبی استفاده کنید که تمام استاندارد سبک ها را از قبل داشته باشد .

 

7- مدیریت ترسیم

بعد از یادگیری اتوکد به ترتیب این شش قدم ، شما باید برای ترسیم کردن با اتوکد آماده شده باشید. حالا شما نیاز دارید که بیشتر پربار شوید. یادتان باشد که ترسیم در اتوکد فقط به تمام کردن سریع یک ترسیم نیست بلکه باید ترسیم شما برای ویرایش کردن ساده باشد . نه فقط به دست شما ، بلکه به دست تمامی هم تیمی هایتان. شما باید تمام ترسیمات و اشیا داخل آن را مدیریت کنید .

استاد شدن در اتوکد

8- محتویایت قابل استفاده مجدد

اگر یک ترسیم اتوکد را مشاهده کنید ، متوجه می شوید که بسیاری از اشیا تکراری هستند. نمادها ، قطعات استاندارد ، اشیا مشترک و بسیاری از این قبیل ، می توانید چندین بار هر کدام را کپی کنید ولی ما می خواهیم پربارتر باشیم. مسدود کردن برای کار روی اشیا تکراری کمک حیاطی به شما می کند ، نه فقط برای قابل استفاده کردن مجدد، بلکه تعیین مسدود کردن به شما اجازه ی به روز رسانی نمونه ی ترسیماتتان را می دهد .

اگر می خواهید بیشتر بدانید : مسدود کردن به شما اجازه ی اضافه کردن ویژگی های بیشتری مثل Block ID را نیز می دهد و همچنین به شما اجازه ی گزارش هر کدام از خواص مسدود کردن را می دهد یا می تواند به سادگی جدولی ایجاد کنید یا گزارش مختصات چندین نقطه .

استاد شدن در اتوکد

 

9- استاندارد های خود را مدیریت کنید

هر کسی در ترسیمات خود استانداردهایی دارد حتی اگر به آنها پی نبرد . گرد آوری کردنشان در قالب خودتان تمرین خوبی برای شماست .علاوه بر این ، برای حفظ استاندار هایتان میتوانید از استانداردهای کد استفاده کنید .یا می توانید از محتویات قابل استفاده مجدد خودتان برای مدیریت استانداردهای ترسیماتتان استفاده کنید .

داشتن استاندارد ، کار را برای شما و کسانی که با شما کار می کنند ساده تر می کند . شما پس از پیاده سازی استانداردهایتان پربارتر می شوید و استاد اتوکد میشوید.

 

10- همکاری طراحی

مطمئنا شما با کسانی همکاری می کنید . شاید مجبور باشید با همکارهایتان در شرکت کار کنید .زمان زیادی هدر می رود که آنها صبر کنند تا شما کارتان را به اتمام برسانید و فایلتان را ببندید و آنها به ترسیم شما ادامه دهند .

یا بدتر ، فایل هایتان را کپی کنند و جداگانه با شما کار کنند . اگر این کار را انجام دهید برای توالی تغییرات کارتان بسیار سخت خواهد شد .اگر طراحی تان را به فایل های جدا گانه تقسیم کنید ، شما میتوانید به طور همزمان با همکارهای خود کار کنید و سپس می توانید از ارجاع یا لایه بندی به شکل قرار دادن زیرلایه استفاده کنید . به دلیل جدا بودن این فایل ها ، هر کدام می توانند به صورت جدا گانه از هم توسط شخص دیگری باز شوند . تقسیم کردن فایل ها همچنین فایل هایتان را به سادگی حفط می کند و شما را از پیام “Fatal error” دور نگه میدارد .هر چقدر که فایل هایتان سنگین تر شود ، شانس خرابی فایل را بالاتر می برد.

 

11- مسیر کاری خود را توسعه دهید

چند سال پیش ، آموزش autodesk oficial press را دیده بودم . کتابهای خوبی بودند ولی به شما برای صنعت خاصی آموزش نمی دهند .به شما یاد می دهند که در حالت عمومی چطور با اتوکد کار کنید .

اگر استاد اتوکد شما سابقه ی معماری داشته باشد ، شما را از طریق مسیر کار خود آموزش می دهد و شاید برای شما که در صنعت جدایی فعالیت می کنید مناسب نباشد .

بعد از مدتی کار با اتوکد ، شما قادر خواهید بود که مسیر کاری خودتان را بسازید .این برای شما مناسب خواهد بود و شما را پربارتر خواهد کرد . یادتان باشد بر چیزی که مربی شما به شما یاد داده توقف نکنید . همیشه چیزهای دیگری برای یادگیری هست .

 

12- به تمرین کردن ادامه دهید

تمرین همیشه بهترین ها را می سازد . مطمئنا با تمرین زیاد شما بهتر می شوید .

استادان اتوکد کسانی هستند که با آن مشتاقانه کار می کنند . فکر می کنم کسی نیست که مخالف این حرف باشد .

شروع به ترسیم پروژهای واقعی کنید و فقط با خط های بدون معنی تمرین نکنید .

 

اگر پروژه ای ندارین ، یک مثال پیدا کنید و شروع به ترسیم کنید . مشکلات را زمانی پیدا می کنید که درگیر کار شوید .

استاد اتوکد شدن فقط دانستن همه چیز اتوکد نیست .

باید از ابزار درست برای مسیر کاری خود استفاده کنید . اگر چیز دیگری برای اضافه کردن هست لطفا از طریق کامنت برای ما ارسال کنید .