شاسی کشی نما به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مرحله‌های ساخت و نصب نمای ساختمانی صورت می‌گیرد. طی این فرآیند، شاسی‌هایی از جنس فلزی و چوبی در نمای ساختمانی نصب شده و اجرای نما در ساختمان‌ها کاملا به همین فرآیند وابسته است. دقت و توجه به جزئیات در نصب شاسی نماها باعث می‌شود این شاسی‌ها با شیوه‌ای صحیح و کیفیت بالا نصب شوند. برای پاسخ به سوال شاسی کشی نمای ساختمان چیست و آشنایی با نکات اجرایی آن تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

تعریف دقیقی از شاسی کشی نمای ساختمان

یکی از اصلی‌ترین فعالیت‌های ساختمانی که استقامت انواع سازه‌ها را افزایش می‌دهد و برای تقسیم بار در ساختمان کاربرد دارد، شاسی کشی نامیده می‌شود. این فرآیند با استفاده نبشی‌های آهنی انجام می‌شود و نبشی کشی نیز نام دیگر شاسی کشی است. قیمت شاسی کشی نمای ساختمان بسیار متغیر بوده و تحت تاثیر قیمت نبشی و ناودانی قرار دارد.

نبشی کشی یا شاسی کشی نما یکی از مهم‌ترین فرآیندهایی که توسط مهندسین و معماران استفاده می‌شود. زیرا این عملیات، ساختمان را مقاوم کرده و آن را در برابر هر گونه خطر از جمله زلزله یا ریزش بخش‌های مختلف ساختمان مانند آجر و دیگر اجزای نمای ساختمانی حفظ می‌کند.

به‌کارگیری انواع نبشی‌ها در ساختار و طراحی بخش‌های مختلفی از یک ساختمان باعث می‌شود تمام بار سازه به ستون و اسکلت ساختمان منتقل و به سمت زمین دفع شود. یادتان باشد که اندازه‌گیری و دقت به جزئیات، هنگام طراحی و اجرا شاسی کشی نما ساختمان اهمیت زیادی دارد. زیرا این فرآیند به‌صورت زیرکاری انجام می‌شود و هر گونه خطا و ایرادی در آن می‌تواند نتایجی غیرقابل‌جبران و هزینه‌بر داشته باشد.

قیمت شاسی کشی نمای ساختمان تحت تاثیر چه عواملی قرار دارد؟

در تمامی پروتکل‌های معماری مشخص شده که ایمنی و مقاومت یک ساختمان به‌عنوان فرآیند مهمی در ساخت‌وساز محسوب می‌شود. باتوجه‌به مکان و مواد مورداستفاده در ساختمان، مهندسان نیز انواع مختلفی از نبشی‌ها را با ابعاد، ضخامت و کیفیت مشخصی استفاده می‌کنند. مقدار و حجم استفاده از نبشی، مهم‌ترین عاملی است که می‌تواند بر قیمت شاسی کشی نمای ساختمان موثر باشد. نوع و حجم موردنیاز نبشی‌ها توسط مهندسین و تکنسین‌های طراحی و اجرای شاسی کشی تعیین می‌شود. بنابراین می‌توانید باتوجه‌به قیمت پایه هر نبشی و حجمی که استفاده شده، برآوردی از قیمت نهایی این فرآیند در ساختمان خود داشته باشید.

ازآنجایی‌که پروفیل‌ها یکی از مهم‌ترین عناصر شاسی کشی نما در ساختمان هستند. ویژگی‌های متنوع این اجزا باعث شده انواع آن در آهن‌کشی ساختمان کاربرد داشته باشند و به اطلاع از قیمت پروفیل صنعتی نیاز پیدا کنید.

قیمت شاسی کشی نمای ساختمان

اجرای شاسی کشی در 3 مرحله

نحوه شاسی کشی زیرسازی نمای ساختمان در همه سازه‌ها یکسان نیست. باتوجه‌به نوع سازه و قسمتی از سازه که فرآیند نبشی کشی روی آن اعمال می‌شود، مراحل این فرآیند نیز فرق دارد. اما در شاسی کشی ساختمان 3 اصل اساسی وجود دارد که تقریبا در هر سازه‌ای انجام می‌شود. استفاده از مرغوب‌ترین متریال، طراحان و مهندسان باتجربه و تیم اجرایی کارآزموده مهم‌ترین بخش‌های فرآیند آهن‌کشی در ساختمان هستند.

1) طراحی و تعیین مواد به کار گرفته شده و اندازه مقاطع فلزی و غیرفلزی

2) استفاده از انواع ابزارهای مورد نیاز شاسی کشی به روش صحیح و اجرای نقشه‌ها و اندازه‌ها به‌صورت صحیح و دقیق

3) وصل کردن و اجرای اصولی و استاندارد بخش‌های طراحی شده و برش خورده روی پایه‌ها و بخش‌های ایمن

اصول شاسی کشی نما ساختمان

مهندس معمار طرح خاصی را برای نمای ساختمان در نظر می‌گیرد. باتوجه‌به پیشرفت تکنولوژی که در حوزه ساختمان‌سازی صورت‌گرفته، می‌توان از طرح‌ها و متریال‌های متنوعی برای اجرای زیرسازی نما استفاده کرد.  طراحی خوب و اصولی در زیرسازی نما باعث می‌شود طرح‌هایی منحنی با جزئیات دقیق را اجرا کنید.

برای مثال در یک نمای رومی، بعد از زیرسازی نوبت به شاسی کشی نما رومی می‌رسد. برای جلوگیری از ریزش و تخریب این نمای رومی هنگام زلزله باید شاسی کشی نمای رومی را طبق استانداردهای روز دنیا انجام دهید.  با رعایت اصول شاسی کشی نمای ساختمان می‌توانید سازه خود را از بروز هر گونه خطرات و آسیب‌های فرسایشی حفظ کنید.

مواد، طرح و سبک نما را انتخاب کنید

این روزها انواع زیادی از نماهای ساختمان وجود دارد که هر یک سبک و طرح معماری ویژه‌ای دارند. برای مثال ممکن است برای نمای سازه خود به شاسی کشی نمای کلاسیک یا شاسی کشی نمای آجری نیاز پیدا کنید.

نبشی کشی نما را انجام دهید

بعد از انتخاب متریال باید به سراغ زیرکاری نما یا شاسی کشی بروید. ابزارها و متریال مورداستفاده در این فرآیند باتوجه‌به مواد انتخاب شده برای نما تعیین می‌شود. اما به‌طورکلی در شاسی کشی نمای سنگی و شاسی کشی نمای سیمانی از نبشی به‌عنوان متریال اصلی استفاده می‌شود.

برای متصل کردن نبشی به نمای اصلی، روکش ایجاد کنید

فیکس کردن ساختار نبشی ساخته شده در جای خود، آخرین مرحله‌ای است که باید برای شاسی کشی نمای ساختمانی انجام دهید. در هر مدل از نماهای متفاوت ساختمانی باید از متریال به خصوصی استفاده شود. برای مثال در شاسی کشی نمای کامپوزیت از گیره‌های فلزی استفاده می‌شود. همچنین سیمان و رابیتس برای شاسی کشی نمای سنگی و شاسی کشی نمای سیمانی به کار می‌روند.

متصل کردن نبشی به نمای اصلی

اجرای شاسی کشی نما و نحوه اجرای آن

باتوجه‌به نقشه و شاسی کشی نما در رویت تمام آهن‌کشی‌ها و مراحل این عملیات اجرا می‌شود. همچنین خم‌کاری‌ها و پیچیدگی‌های نما بر اساس طرح‌هایی که در شاسی کشی نما در اتوکد اجرا شده، صورت می‌گیرد. نوع پروفیل باتوجه‌به نوع نما و طرح آن تعیین می‌شود.

ازآنجایی‌که وزن این پروفیل‌ها تاثیر زیادی در وزن نهایی سازه دارند. شما می‌توانید در صفحه هر یک از این محصولات در وب‌سایت آیرومارت از ویژگی‌ها و قیمت آن مطلع شوید. برای مثال ممکن است در سازه خود به قوطی‌های 10 × 10 نیاز پیدا کنید. علاوه بر اطلاع از قیمت قوطی 10*10 باید با ویژگی‌ها و وزن آن نیز آشنا شوید.

ترک‌خوردگی یا شکستگی در آجرها یا سنگ‌های نما ناشی از عدم وجود دقت کافی هنگام زیر سازی است. بنابراین شاسی کشی نما، مهم‌ترین مرحله‌ای است که در فرآیند اجرای نما انجام می‌شود و روی کیفیت و ماندگاری آن بسیار تاثیر گذار است. اما سوالی که ایجاد می‌شود این است که مراحل شاسی کشی نما چیست؟

1) ریسمان کشی نما

2) به‌کارگیری میلگردها

3) کاربرد ملات در شاسی کشی نما

4) نظارت نهایی بر زیرسازی نما

نکات اجرای شاسی کشی نما ساختمان چیست؟

تا این بخش از مطلب مراحل اجرای شاسی کشی نما را به‌صورت اصولی و باتوجه‌به ضوابط آن توضیح دادیم. از آن جایی که این فرآیند باید به‌صورت دقیق انجام شود و نیاز به رعایت اصول خاصی دارد. در این بخش تمام نکات لازم برای اجرای شاسی کشی نمای ساختمان را توضیح می‌دهیم.

1) نقشه تهیه کنید

تهیه نقشه‌ای از طرح نمای ساختمان را به‌عنوان اولین مرحله شاسی کشی نما انجام دهید. مشخص‌کردن ابعاد و جزئیات شخصی‌ها به‌صورت دقیق، الزامی است.

2) مواد مناسبی انتخاب کنید

لازم است از باکیفیت‌ترین و مناسب‌ترین مواد در شاسی کشی نمای ساختمان استفاده کنید. فلز و چوب رایج‌ترین مواد هستند.

3) شاسی‌ها را نصب کنید

از ابزارآلات مناسبی مانند دستگاه حفاری، جوشکاری و پیچ‌گوشتی برای نصب شاسی‌ها استفاده کنید.

4) شاسی‌ها را متصل کنید

اکنون باید شاسی‌ها را به یکدیگر و به سازه ساختمان وصل کنید. جوشکاری و پیچ‌ومهره از روش‌های مختلف قابل‌استفاده برای شما محسوب می‌شوند.

5) آب‌بندی را انجام دهید

یکی از مراحل اموزش شاسی کشی نمای ساختمان که باید از مواد مناسبی استفاده کنید، آب‌بندی نام دارد. در این مرحله از سیلیکون یا آب‌بندی استفاده می‌شود.

 

برای شاسی کشی در ساختمان از پروفیل‌های مختلفی مانند پروفیل فولادی، پی‌وی‌سی و آلومینیوم استفاده می‌شود. هر یک از انواع پروفیل‌ها، ویژگی متفاوتی دارند. علاوه بر ویژگی‌ها بهتر است از قیمت محصول موردنظرتان نیز مطلع شوید. برای مثال اطلاع از قیمت پروفیل استیل طلایی می‌تواند به شما کمک کند که آیا این نوع پروفیل، مطابق بودجه شما است یا خیر. به‌کارگیری پروفیل‌ها باتوجه‌به ویژگی‌های مختلفی که دارند، کیفیت و مقاومت ساختمان را نیز افزایش می‌دهند.

سخن پایانی

یکی از عملیات‌های اجرایی که نقش مهمی در ساختمان‌سازی دارد، شاسی کشی نما ساختمان است. به‌گونه‌ای که برای ساخت انواع سازه با سقف شیروانی و سوله یا حتی در نمای ساختمان هم به این فرآیند نیاز پیدا می‌کنید. پرکاربردترین متریال مورداستفاده در شاسی کشی، نبشی‌ها هستند. به همین دلیل این فرآیند را به نبشی کشی ساختمان نیز می‌شناسند.

تخصصی بودن عملیات شاسی کشی باعث می‌شود از نیروهای متخصص و ماهری برای اجرای آن کمک بگیرید. ما، در این مطلب شاسی کشی در نمای ساختمان را به طور کامل توضیح دادیم و اصول و نکات اجرایی موردنیاز آن را بیان کردیم. ازآنجایی‌که زیر سازی نما نقش مهمی در کیفیت و مقاومت سازه شما دارد. پس باید تمام مصالح موردنظرتان را از فروشگاهی معتبر تهیه کنید که محصولات آن کیفیت خوبی دارند.

آیرومارت به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های بازرگانی فولاد، خدمات خود را در فروش محصولاتی آهنی، فولادی و فلزی از شرکت‌های مختلفی ارائه می‌کند که باکیفیت‌ترین محصولات را دارند. درصورتی‌که نگران کیفیت محصولات خریداری شده هستید، می‌توانید درخواست آزمون کنترل کیفیت را داشته باشید. البته تمام محصولات این مجموعه با گواهینامه‌های مخصوصی به دست مشتریان می‌رسند.

شما می‌توانید اطلاعات هر یک از محصولاتی که در این مطلب بیان کردیم نیاز دارید را در وب‌سایت اینترنتی آیرومارت مطالعه کنید. برای مثال قیمت پروفیل‌ها در انواع و ابعاد مختلف به‌صورت روزانه و با اعمال تغییرات قیمت قابل‌مشاهده هستند. اگر مایل هستید که محصولات موردنیاز خود را از شرکت آیرومارت تهیه کنید، کافی است با شماره ۰۲۱۴۵۳۰۶ تماس بگیرید.