ممکنه نمونه هایی از اینفوگرافیک رو تو کلاس،دفتر کار و حتی بصورت آنلاین همه جا دیده باشید. همانطور که از اسمشون مشخصه،اینفوگرافیک ها اطلاعات رو در قالب تصویر و طرح های گرافیکی بهتون ارائه میدن. ازونجایی که از طراحی اینفوگرافیک برای ایجاد ارتباط و ارتقای برندها استفاده میشه؛باید بگیم بین بازاریابا از محبوبیت خاصی برخورداره. پس بیاین شیوه درست طراحی اینفوگرافیک رو در ادامه این مقاله یاد بگیریم.
اینفوگرافیک ها در چه مواردی به کار میروند؟
دلایل زیادی برای استفاده از اینفوگرافیک وجود داره،اما اصلی ترین دلیل اینه:اینفوگرافیک ها از جمله وسایلی هستند که به چشم آدمها میان و آدم ها هم اغلبا به هرچیزی که میبینن،جذب میشن.در واقع تنها ۹۰% اطلاعات فقط از طریق بینایی(یا دیدن) به خاطر سپرده میشن.که این خیلی زیاده.
فقط محض اطلاعتون در این زمینه بگیم که:انسانها تصاویر ـرو ۶۰٫۰۰۰ بار سریع تر از تکست نوشتن،تحلیل میکنن.که باز هم این عدد،عدد کمی نیست.
انسانها این قابلیتو دارند که فقط با یه دور نگاه کردن به یه متن ۲۸% اطلاعات ـرو بخاطر بسپارن چون اغلبا مغزشون دنبال سرنخ هایی میگرده تا از جزء به کل مطلب برسه.
با این وجود این سوال مطرح میشه که مطالبمونو برای مشتری خوانا و جذاب بکنیم؟
این جاست که اینفوگرافیک ها به کار میان…
اینفوگرافیک اون حجم از اطلاعات ـرو فشرده میکنه و به یه محتوای دیدنیِ جذاب و به یاد موندنی تبدیل میکنه.
علاوه بر اینها،اینفوگرافیکها اشتراک پذیرند،به این معنا که علاوه بر اینکه میتونین اطلاعاتتونو به سرعت به خواننده انتقال بدید،بلکه میتونین تو وبسایت ها و جاهای دیگه هم به عنوان تبلیغ،به اشتراک بذارید.
همه اینا خوب به نظر میرسه؛اما میگن ایجاد اینفوگرافیک اغلبا سخت و وقت گیر و بسیار پر هزینه ـست،نه؟
اشتباه میکنین.شاید وقت گیر و سخت بنظر بیان اما لزوما طرح شما نباید اینجوری از آب دربیاد.
با یه الگوی از قبل طراحی شده یا پرده نقاشی که به راحتی میشه روش نقاشی کشید،و متن موردنظرتون شروع کنید.و با چندتا کلیک،اینفوگرافیکتون آماده میشه.به همین سادگی.
حالا که به چگونگی کار پی بردیم،بیاید یه نگاهی به طراحی و ساخت یه اینفوگرافیک خلاقانه بندازیم.
شرح اینفوگرافیک
یه اینفوگرافیک از دید چشمای کارنابلد،مجموعه ای از نقش و نگار،چارت و اطلاعات جالب به نظر میان اما در واقع هر اینفوگرافیک یه حرفی برای گفتن داره.
سعی کنید اینفوگرافیکتونو شبیه یه مقاله سازمان بندی کنید.اول موضوع موردنظرو معرفی کنید و سپس،تیتر به تیتر و گام به گام اطلاعاتتونو شرح بدید.بیاید به یکی از نمونه کارهای بریان بولند که همچین روشیو در پیش گرفته یه نگاهی بندازیم.
اول از همه،
موضوعتون رو معرفی کنید.
یه موضوع مهیج،یه معرفی نامه ی کوچیک درباره طراحان این اینفوگرافیک(که خودتونم شاملش میشید) و یه مقدمه بنویسید.نجات وال ها(فونت های سبز نشون دهنده کار آقای بریان بولنده)
بعد از این،یه سری سوال درباره متنی که قراره به اشتراک بذارید از ناظر بپرسید.منظور از “مسائل” در اینجا،مسائل و موضوعاتی هستند که اینفوگرافیکتون میخواد دربارشون صحبت کنه.
یه مثال ازین سوالها مانند:”چرا بازاریابی و تبلیغات برای بِرَندم باید مهم باشه؟” یا “مواد و وسایل لازم جهت پخت یه کیک عروسی” یا مثل سوال اینفوگرافیک آقای برلند”چرا وال ها،چرا الان؟”
بعد ازین،بحث اصلی مطرح میشه.
اینجا همونجایی که تحقیقات،حقایق،اطلاعات وارد بخش اصلی کار میشن.تو این بخش از طریق گرافیک ها و اطلاعات،درباره توانایی ها و راهکارهاتون بحث میکنید.
مثل اینفوگرافیک کار آقای برلند که میگه “والها قابلیت درک احساسات دارند،خیلی باهوشند ولی با این حال در حال انقراض و شکار شدن هستند”سعی کنید احساسات مردم ـرو درگیر متن اینفوگرافیکتون کنید.
و آخرین نکته:
نتیجه گیری
چه چیزی ازین مطلب یاد گرفتین؟با این اطلاعاتی که الان بدست اووردین چکاری میتونین انجام بدین،کجا میتونین ازین دسته از اطلاعات بیشتر پیدا کنید؟
مثلا آقای برلند،یه مطلب خلاصه شده ای از اینفوگرافیک ها،نکاتی درباره اقداماتی که میشه باهاشون جون وال هارو نجات داد و …ـرو اوورده.و اینجا کار تمام شد.
البته این راه یکی از بی شمار راهایی بود که براتون مثال زدیم.به مثالهای این مقاله،نمونه کارهای مشابه تو سایتای دیگه که تو ساخت،طراحی و کپی یه اینفوگرافیک خوب و موثر کمکتون میکنن هم،یه سری بزنید.
تا حالا اینفوگرافیک ای دیدن که نشه فهمید از کجا باید شروع به خوندنش کرد؟ این سفارش طراحی اینفوگرافی احتمالا روند درست رو در پیش نگرفته بوده.
«روند» اینجا به چه معناست؟
زمانی که دارید اینفوگرافیک(یا هر طرح دیگه ای) طراحی میکنید،یه سری چیزها هستن که تو سازمان دهی و معنی دار کردن کارتون کمک میکنن.یکی از تکنیک های کاربردی تو طراحی اینفوگرافیک،علائم راهنما هستن که تو بیشتر نمونه ها به چشم میخورن.
سازمان دهی اطلاعات
تا الان که اطلاعاتتون و ایده طراحی رو آماده کرده اید،نوبت به سازمان دهی و مجسم کردن این اطلاعات تو قالب یه اینفوگرافیک میرسه.
اینفوگرافیک ها،متنوع اند.اما الان بیاین یه نگاه به یه اینفوگرافیک معمولی بندازیم.
جدول راهنما
مردم بیشتر اوقات با این جدول ها سر و کار دارند؛بنابراین مطالبو از طریق این جدول ها بهتر درک میکنن.علاوه بر این،میتونین یه عنوان متفاوت به هر پاراگراف از جدول اطلاعاتتون بدید.دیگر استفاده های این جداول شامل:
- ارائه توضیحات راجع به تاریخ چیزی.برای مثال مشخصات یه برند خاص
- ارائه توضیحات راجع به تکامل چیزی.مثل یه اثر هنری
- کادر بندی اطلاعات به سادگی
ترتیب بر اساس حروف الفبا
ترتیب بندی بر اساس حروف الفبا متدیه که تو همه زمینه ها تست شده و صلاحیتش به تایید رسیده،اما درباره اینفوگرافیک ها چطور،کارآمد هستند یا خیر؟این متد تو هر زمینه ای،کارآمده،فوایدش:
- اضافه کردن ساختار های جدید به سرفصل های کلی یک مطلب
- جلب توجه مشتری
- تحول دادن موضوعات کلیشه ای
مقایسه کردن
مقایسه کردن دو مفهوم متفاوت راهه عالی،سریع و کارامد برای توضیح ایده ها،مفاهیم و جزئیات اطلاعات به خواننده است.مطالب مقایسه شده که توی موارد زیر،کارآمد هستند:
- ارائه مطالبی درباره مزایا و ضررهای یه کالا(یا هر چیز دیگه ای)
- ارائه شیوه های درست و غلط یک کار
- ارائه تشابهات و تفاوت های ایده ها/جزئیات
با تجسم کردن گرافیک ها،مشتریان راحتتر به هدفشون میرسن و سریعتر یاد میگیرند.
نمایش اطلاعات
اگه که با اعداد و ارقام،کارهای تحقیقاتی سر و کار داشته باشید؛میدونید مطالب این دسته از اینفوگرافیک ها،با اعداد ارائه میشن.نمایش اطلاعات از این طریق باعث میشه:
- داده ها در نگاه اول ساده بنظر میرسند.
- موضوعات مختلف،چه مطالب تخصصی تا مطالب معمولی را به خوبی ارائه میدن
- مطالب متقاعد کننده به نظر برسن
طراحی کردن اینفوگرافیک
در زیر مراحل طراحی کردن اینفوگرافیک به صورت کامل توضیح داده شده پس بهتره اونها رو قدم به قدم دنبال کنید.
یه استایل جدید طرح کنید
این بخش جالب و مهیج کاره.جاییه که شما میتونین استعدادهاتون تو طراحی اینفوگرافیک نشون بدین.
یه استایل یا یه لحن بیان برای اینفوگرافیکتون پیدا کنید که بتونید علاوه بر پیاده کردن طرحتون،تو طول کار هم با مشکلی مواجه نشید.حتما ازین بابت که تم استایل به موضوع اینفوگرافیکتون مرتبط هست هم اطمینان حاصل کنید.
مطلبتونو از راه های جالب ارائه بدید
طراحی اینفوگرافیک شامل کشیدن یه گراف،چارت یا راه های دیگه برای تجسم داده ها است.
عکس پایین مربوط به پروژه ای به نام “طراحی و غذا”شخصی به نام مک ایچرنه.مطالب اینفوگرافیک این آقا مربوط به مسائلی مانند ارزش غذایی وعده های یه رژیم معین مربوطه. ازونجایی که اطلاعات مربوط به غذا هستند،غذا هارو به یه روش رنگانگ،جالب وسرگرم کننده به تصویر کشیده.
همه چیزو ساده ارائه بدید
وقتی صحبت از طراحی میشه،یه سری قوانین هستند که یا میتونین بهشون پایبند باشید یا دلتونو به دریا بزنید و خودتون دل به خواهی یه طرح بکشید؛اما اگر تازه کار هستید و دنبال یه راه سریع میگردید که اینفوگرافیکتون به موفقیت دست پیدا کنه،به این نکات توجه کنید:
سطح رنگی آمیزی شده رو تا حد امکان کوچیک نگه دارید.
استفاده ماهرانه از دو تا سه رنگ؛باعث میشه طرحتون شیک و ساده به نظر برسه.رنگ ها رو فقط در مواقع ضروری اضافه یا کم کنید.در ادامه یه سری اطلاعات روانشناسی رنگهارو برای طراحان آوردیم.
از مقایسه و مغایرت زیاد تو کارتون استفاده کنید.
مقایسه و مغایرت در متن از جمله ویژگی های مطلوب اینفوگرافیک های خاصه.به طور خلاصه،هرچقدر تقابل و مقایسه ی طرحتون بیشتر باشه،اینفوگرافیکتون خوانا تر و شایسته تر بنظر میرسه.پس هروقت دست به طراحی اینفوگرافیک بردید،از مقایسه زیاد استفاده کنید.
طرح جلویی و ترکیب رنگهای کارتون رو ساده و کوچک نگه دارید.
از دو تا سه تا فونت استفاده کنید چون فونتای بیشتر اینفوگرافیکو درهم برهم و پیچیده جلوه میدن.پس تا حداکثر جایی که میتونین “ساده” کار کنید.
فونت هاتونو هدفمندانه جفت و جور کنید.مثل ما آدما بعضی فونتا کنارهم خوب بنظر میان و بعضی هام نه.انقدر فونت های مختلفو با هم ترکیب کنید و کنار هم بذارید که آخر سر یکیشون،با هم جفت و مچ دربیان.
مرتب سازی اطلاعات اینفوگرافیک رو فراموش نکنین.
ازینکه تیترها،سر تیترها،پاراگراف های اصلی و … همه توجای مناسب خودشون قرار گرفتن،اطمینان حاصل کنید،رعایت کردن این موارد،طرحتونو خوانا و شایسته جلوه میدن.
از استفاده از نمادها غافل نشید
مهمترین دلیلی که یه سری اینفوگرافیک ها به موفقیت میرسن،اینه که مردمو به خودشون زود جذب میکنن.یکی از عوامل این موفقیت؛استفاده از نماد هاست.
به اینفوگرافیک خارق العاده ی نئومان استادیوس که به وفور از نمادها داخلش استفاده شده،نگاه کنید.
اگرچه اینم باید بگیم که نباید از نمادها بیش از حد استفاده کنید.فقط مواقع ضروری و زمانی که به محتوا مربوط باشن ازشون استفاده کنید.وگرنه،اینفوگرافیکتون کدگذاری شده به نظر میاد و تاثیر استفاده از نماد تو کارتون به چشم نخواهد اومد.بنابراین از نمادهاتون هدفمندانه و به موقع استفاده کنید.
سرتیترهای خاص و چشم گیر بنویسید
مثله یه رمان یا یه فیلم،عنوان گذاری یه اینفوگرافیک خیلی مهمه.هم تو کپی رایت و هم تو طراحی.وقت زیادی ـرو صرف پیدا کردن یه سرتیتر خاص و جالب کنید.بیاید به تکنیک هایی که باعث میشن سرتیترتون جالب تر به نظر برسن،یه نگاهی بندازیم.
بولد شده و بزرگش کنید
در واقع با اینکار اولین قدم در جلب توجه بیننده ـرو برداشتید.و یه ایده ی اصلی از کارتون دستش میاد.به تقابل فونت و رنگهای پس زمینه تون هم دقت کنید،مثلا اگر رنگ فونتتون سبز نعنایی باشه و پس زمینه ـتون آبی کمرنگ؛مشخصا تقابل خیلی کم و غیرقابل توجه به نظر میرسه و کسی به طرحتون توجه نخواهد کرد.
نکاتتونو حتما شماره گذاری کنید
اگر اینفوگرافیکتون مطالب رو به صورت قدم به قدم یا لیست وار نشون میده،حتما همرو شماره گذاری کنید تا توجه مردم به طرحتون زیاد شه.
البته این تکنیک برای متفاوت تر جلوه دادن اینفوگرافیکتون نسبت به اینفوگرافیک های دیگه خیلی به کار میره.“حرف جدیدی برای گفتن دارید یا راه حل متفاوتی میخواید ارائه بدید؟“این وجه از کارتونو بزرگ جلوه بدید و به این ترتیب خواننده هارو جذب کنید.
پرسش و پاسخ تو متن بیارید
اون دیوار بین خودتون و آدمارو کنار بزنید و از مشتریاتون بخواید خودشون هم نظر بدن.اول کار یه سوالی از بینندگان بپرسید و بهشون بگید در ادامه مطلب این اینفوگرافیک میتونین به جواب موردنظر برسید.اینجوری بینندگان به سرعت به طرحتون جذب میشن.
اینفوگرافیکتونو با دنیا به اشتراک بذارید
اینفوگرافیکتونو تو فضای مجازی به گردش دربیارید.
مطمئنا این نکته ای که الان گفتیم اونقدام این روزا تعجب برانگیز نیست،هممون میدونیم فضای مجازی قطعا یه گام مهم و موثر در جهانی کردن اینفوگرافیک یا طراحی محسوب میشه.به سایت هایی که بیشتر تو کار عکس و این قبیل کاران مثل Pinterest بیشتر دقت کنید چون بهترین جاییه که مردم تقریبا همیشه به اینفوگرافیک ها برمیخورن و اونارو با دیگران در سراسر جهان به اشتراک میذارن.
یه نکته مهم قبل از اشتراک گذاری اینفوگرافیکتونو داخل فضای مجازی،سایز بندی کاره.
بیشتر اینفوگرافیک ها فایلای بزرگی میشن،اما این بستگی به خودتون داره،مثلن ممکنه بخواید فقط یه قسمت از کارو پست کنید یا فقط یه عکس از تیتر مطالبتونو به اشتراک بذارید.
یا میتونین خیلی ساده،تیتر اینفوگرافیکتونو ببرید و یا نمونه ای از اینفوگرافیک تون طراحی کنید{از طریق تمپلت های کانوا} که به این ترتیب سایزبندی شده و به راحتی در سراسر فضای مجازی آپلود میشه.
یه متن برای پشتیبانی از مطالب اصلی بنویسید
البته اینفوگرافیک ها خود به خود اونقدی قوی هستن که بدون هیچ مطلب اضافه ای خودشونو توضیح بدن اما وقتی دارید آپلودش میکنید یه کپشن،خلاصه،جمع بندی و … از مطلب اصلی ـرو بهش اضافه کنید تا نظر خواننده ها به مطلب اصلی جلب بشه.
از طریق نوشتن این متن میتونین یه سری نکات و ایده های جدید هم به محتواتون اضافه کنید.به علاوه،اضافه کردن این متن احتمال اینکه از بین سایت های مربوطه،کار شما هم در صدر جستجو های مربوطه قرار بگیره هم زیاده.
یادتون نره اسم خودتونو ذکر کنید
بعد از سپری کردن این همه وقتو زحمت نذارید اعتبار اینفوگرافیک جذابتون به کس دیگه ای تعلق بگیره.یادتون باشه لوگوی برندتون،اسمتون،وبسایتتون یا هر اطلاعات دیگه ای که به خودتون مربوط میشه ـرو تو محتوا لحاظ کنید.
همچنین به منابع و مراجع طرحتون هم اشاره ای داشته باشید.این کار نه تنها اعتبار امار و اطلاعات کارتونو بالا میبره،بلکه به کار محققان و سازمان هایی که اون اطلاعاتو دراختیارتون گذاشتن هم اعتبار و ارزش میدین.
بهترین جایی که میتونین اطلاعات راجع به خودتونو بنویسید پایین داده ست؛بیشترمردم نام منابع را پایین مطالب جستجو میکنند.
منابع نباید تکراری و ساده به نظر برسن
برای جذاب تر شدن این قسمت از مطابتون میتونین از طرح های Footer،TollFreeForwarding و Gryffin Media استفاده کنید.
و در نهایت به خودتون بستگی داره
اینفوگرافیک ها میتونن جذاب و کارامد به نظر برسن که احتمالا این همون دلیلیه که تا الان انقدر مشهور و محبوب باقی موندن.اگر باهدف و توجه زیاد طراحیشون کنید،میتونین با اینکار علاوه بر ارتقای برندتون،مطالب زیادی رو هم با مردم به اشتراک بذارید و اینفوگرافی تعاملی هم از جدیدترین این دسته هاست که به بهترین نحو در ذهن مخاطب ثبت میشود.
سایت شما عالی هستش
امیدوارم موفق باشید