با تشدید اثر تغییرات آب‌وهوای جهان، شرکت‌های معماری، آینده معماری را برای پایبندی به راهکارهایی برای جلوگیری از گرمایش زمین متعهد کردند.

در آینده معماری

روزبه‌روز شرکت‌های بیشتری «چالش ۲۰۳۰ آینده معماری» (the 2030 Challenge) (تمامی ساختمان‌های جدید و ساختمان‌های بازسازی شده باید تا سال ۲۰۳۰ خنثی از کربن شوند) را امضا می‌کنند و «انجمن معماران آمریکا» (American Institute of Architects) ابتکاری را جهت حمایت از این چالش، تحت عنوان «تعهد ای.آی.ای ۲۰۳۰» (AIA 2030 Commitment) ارائه کرده است که در آن، به پایه‌ریزی چهارچوبی پرداخته که وابستگی به سوخت‌های فسیلی را کاهش می‌دهد و تمامی ساختمان‌ها جدید یا بازسازی شده تا سال ۲۰۳۰ خنثی از کربن می‌شوند و این تعهد آینده معماری خواهد بود.

چالش ۲۰۳۰ توسط ۸۰ درصد از ۱۰ شرکت برتر و ۶۵ درصد از۲۰ شرکت برتر معماری، مهندسی و برنامه‌ریزی در آمریکا پذیرفته شده است. این چالش و برنامه ریزی آینده معماری را بسیاری از دفاتر دولتی و ایالت‌های آمریکا نیز پذیرفته‌اند. چند نمونه از این شرکت‌ها عبارتند از:  «ای دی آر» (Eskew+Dumez+Ripple = EDR) که یک شرکت معماری و برنامه‌ریزی نیواورلئان است، «هوک» (HOK) که شرکت جهانی طراحی، معماری، مهندسی و برنامه‌ریزی است و «مهندسان معماری سی تی ای» (CTA Architects Engineers) که یک شرکت طراحی، مهندسی و معماری است که دفاترش در غرب آمریکا و کانادا است.

۷ ترفند برای آینده معماری در سال 2030

در اینجا پنج متخصص از ای دی آر، هوک و سی تی ای، هفت ترفند کلیدی را که آن‌ها برای دستیابی به هدف ۲۰۳۰ به کار برده‌اند، به شما پیشنهاد می‌کنند تا آینده‌ معماری را برای زمین داشته باشیم.

آینده معماری و چالش ها

 

1- هدف‌تان را در پورتفولیوی پروژه‌های شرکت تان اعمال کنید

هر سه شرکت معماری بر اهمیت افزایش پروژه‌هایی در پورتفولیوی شرکت که بر کار‌آمدی انرژی تمرکز دارند، تاکید می‌کنند. در این رویکرد باید محور تمامی تلاش‌هایتان، دستیابی به چالش ۲۰۳۰ باشد.

به گفته‌ی «ژاکوب دان» (Jacob Dunn) معمار شرکت ای دی آر: ما تنها به دنبال پروژه‌های با اهداف پایداری نیستیم، بلکه می‌خواهیم تمامی پروژه‌ها را به این سمت برنامه ریزی آینده معماری سوق دهیم و پایداری را اساس تمامی پروژه‌ها کنیم.

 

2- فورا هدف‌های مصرف بهینه انرژی را تعیین کنید

«آنیکا لاندرنو» (Anica Landreneau) مدیر طراحی پایدار در هوک چنین می‌گوید: ما در حین مرحله‌ی بازاریابی، درباره‌ی تعهد ۲۰۳ صحبت می‌کنیم و اهداف و معیارهای خود را در زمان طراحی تصویری برای آینده معماری تعیین می‌کنیم.

«آشلی پاول» (Ashleigh Powell) مسئول مدیریت پایدار در سی تی ای اضافه می‌کند: سازمان‌دهی «شدت مصرف انرژی» (EUI= Energy Use Intensity) به عنوان اولین هدف ما در هر پروژه‌ است که روش متفاوت اندیشیدن را در طراحان خلق می‌کند و آن‌ها را برای موفقیت بیشتر تشویق می‌کند.

تیم لاندرنو سهامی را از مشتریان می‌خرد. او می‌گوید:

زمانی‌که مشتری در قسمتی از مذاکره‌ها حضور یابد، تمامی افراد یک هدف خواهند داشت. چرا که در آن زمان افراد فراموش می‌کنند که این اجباری بوده یا در قرارداد اجبار شده ‌است، آن‌ها فقط در راستای آن حرکت می‌کنند.

 

3- زودهنگام و همیشه در حال مدل‌سازی باشید

با توجه به گفته‌های «ریچارد دیکسترا» (Richard Dykstra) متخصص «بسیفونل آ» (BPA) در شرکت سی تی ای: مدل‌سازی به ارتباط بهتر تیم‌های داخلی کمک می‌کند، ما خیلی زود مدل‌سازی را در همه‌ی تیم‌ها شروع می‌کنیم، تیم‌های معماری، مهندسی، ساخت و صاحبان آن پروژه را درگیر مدل‌سازی می‌کنیم تا بتوانیم به درستی هدف آینده معماری را تعیین کنیم.

سپس مدل‌های متفاوتی را اجرا می‌کنیم تا متوجه تاثیرات آن بر هدفمان شویم، همچنین از عدم تاثیرگذاری آن بر بعضی فاکتورها نیز مطلع می‌شویم. ما این کار را جهت هر چه زودتر رسیدن به طرح اصلی انجام می‌دهیم.

سپس به طور منظم جلساتی را تشکیل می‌دهیم و در کنار هم، شبیه‌سازی و طراحی‌های معماری را انجام می‌دهیم. همچنین با مدل‌سازی زودهنگام می‌توان از منفعت‌های مالی در هزینه‌های اولیه (هزینه‌های ابتدایی در پروژه) نیز بهره برد. ” اگر مدل‌سازی را خیلی زود انجام ندهید، فرصت سبک سنگین کردن را از دست می‌دهید، در حالی‌که با سبک سنگین کردن به موقع می‌توانید به یک طرح با کیفیت بالا دست یابید و این، هزینه‌های اولیه‌ی شما را نیز خنثی می‌کند .”

 

آینده معماری در 2030

 

4- بین هزینه‌ی اولیه و هزینه‌ی عملیاتی تعادل برقرار کنید

حال با این سوال مواجه می‌شویم که شرکت‌ها چگونه مشتریانی را که به پایداری و برنامه ریزی آینده معماری علاقه‌ ندارند، به سمت آن هدایت می‌کنند؟ به دنبال تعمیرات راحت رفتن در همان ابتدا، ترفندی است که سی تی ای به کار می‌برد و همراه با آن، مدل‌سازی زودهنگام می‌تواند به کاهش هزینه‌های اولیه در جاهایی که انتظارش را نداشتید کمک کند.

دیکسترا می‌گوید:

ما بر روی مدرسه‌ی کوچکی کار می‌کنیم که به حفظ انرژی تمایلی ندارد. آن‌ها تنها به دنبال ساخت مدرسه‌ای هستند که بتوان کارشان را در آن انجام دهند. اما تمام تلاشمان را می‌کنیم تا انتخاب‌های مسئولانه‌ای را در اختیارشان قرار دهیم، اما با بودجه‌ی کمتر. قطعا به دنبال ساخت ساختمانی با بهترین و بالاترین کارکرد نیستیم. تنها به دنبال آن هستیم که نقایص کمتری داشته باشیم و بیشترین سازگاری با محیط زیست را در طراحی‌مان اعمل می‌کنیم. همیشه بحث سبک سنگین کردن وجود دارد و بعضی از آن‌ها در بازه‌های طولانی مدت جواب می‌دهند.

دان می‌گوید:

چالش دیگری که با آن مواجه هستیم، فواید مالی است. با نگاهی به تحلیل هزینه‌ی چرخه‌ی عمر (LCCA= Life-Cycle Cost Analysis)، قادر خواهیم بود تا به برقراری ارتباط بین تمامی گونه‌های انرژی عملکردی و تاثیرات طراحی هر تصمیم آگاه شویم و از تاثیر کلی آن در مسیرمان مطلع شویم.

 

5- مدل‌سازی انرژی را دست‌یافتنی و قابل رویت کنید

«تیم جانسون» (Tim Johnson) مهندس شرکت سی تی ای  توضیح می‌دهد که چگونه تصویرسازی و تجسم کردن مدل‌ها به متعهد کردن معماران و سهامداران در این فرآیند کمک می‌کند و فرآیند پیشروی به سمت برنامه آینده معماری آسان تر خواهد بود.

در گذشته تمام فشار کار بر مهندسان مکانیک بود، چرا که مسئولیت قسمت‌های مهم مدل انرژی بر دوش آن‌ها بود. فراموش نکنید که دست‌یافتنی کردن این فرآیند برای همگان از اهمیت بالایی برخوردار است و به شما قدرت تحلیل کردن بدون ایجاد مانعی در خلاقیت‌تان می‌دهد.

هر سه کمپانی این ترفند را برای موفقیت‌شان ضروری اعلام کردند. دان می‌گوید: باید همکاران خود را در این فرآیند درگیر کنید تا از مشتری دفاع کنند. عقیده شرکت ما بر این است که معماران باید پروژه‌های خود را شبیه‌سازی‌ کنند تا از توانایی انجام پروژه اطمینان حاصل کنند.

علاوه بر ‌آن ای دی آر جلسات هفتگی با مدیران پروژه و دیگر سهامداران دارد و به کارکنان، اجرای شبیه‌سازی‌ها و محاسبات را آموزش می‌دهد تا به این ترتیب برنامه‌ریزی پایدار به قسمتی از هر سطح سازمان تبدیل شود.

پاول می‌گوید:

موضوع، تعیین هدف‌های جدید نیست. بلکه ارائه اطلاعاتی است که این موضوع برای خود طراحان نیز اهمیت پیدا کند.

آینده معماری

 

آینده معماری

 

6- کارآیی محیطی را در فرآیند طراحی ادغام کنید.

دان می‌گوید: زمانی‌که شروع به شبیه سازی می‌کنید، داشتن ابزارهای درست از اهمیت بالایی برخوردار است. به این ترتیب معماران به راحتی تحلیل شبیه‌ساز را فرا می‌گیرند و آینده معماری را رقم خواهند زد.

یکی از این ابزارها «اینسایت» (Insight) اتودسک است که مستقیما با رویت و فورمیت ادغام می‌شود و محیطی را برای معماران فراهم می‌کند که چندین سناریو‌ی مدل انرژی را در کسری از ثانیه اجرا می‌کنند.

دان می‌گوید: حتی تا چند سال پیش نیز به این ابزارها دسترسی نداشتیم، اما با پیشرفت قابل توجهی مواجه بودیم، طوری‌که استفاده از آن‌ها در طراحی به راحتی مقدور شده است.

جانسون میگوید: اینسایت به هر فردی، بدون آنکه اطلاعاتی درباره‌ی سیستم‌های پیچیده ی تهویه مطبوع داشته باش، اجازه‌ی ورود به دنیای مدل‌سازی انرژی را می‌دهد. در اینسایت می‌توانیم ۱۰۰ شبیه‌سازی همزمان داشته باشیم و شاهد آستانه‌ی تحمل‌ باشیم و برآورد کنیم که آیا اعمال تغییرات هزینه‌بر خواهد بود یا نه؟

 

7- پایداری در استخدام نیروها را نیز در نظر بگیرید

شرکت‌ها با استخدام افرادی که به پایداری علاقه دارند، توانایی خود را در رسیدن به اهداف پایداری در طولانی مدت افزایش می‌دهند. استعدادهای جدید، ایده‌ها و ابتکار عمل را نیز با خود به همرا خواهند آورد، طوری‌که بتوان به چالش‌های ۲۰۳۰ و آینده معماری دست یافت.

دان می‌گوید: طیف وسیعی از برنامه‌های آموزشی دانشگاه‌ها و بسیاری از دانشجویان به این مسائل اهمیت می‌دهند، در حالیکه خیلی‌ها نیز نسبت به این مسائل بی‌اهمیت هستند. باید در انتخاب افراد همراه در پروژه‌تان دقت کنید.

به این نکته نیز توجه کنید که اضافه کردن فردی به برنامه‌های تحقیقاتی و طراحی شما در پایداری باید به نحوی باشد که آن فرد به قسمتی از پایه‌ی سازمان شما تبدیل شود.

تغییرات آب و هوای جهانی به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های صنعت تبدیل شده است. کمپانی‌ها به چالش ۲۰۳۰ متعهد شدند تا بتواننند طراحان بیشتری را از طریق فرآیند طراحی در مباحثات مربوط به انرژی درگیر کنند و با استفاده از این هفت ترفند می‌توانید در کاهش کربن در پرو‌ژه‌های آن‌ها تاثیرات مهمی بگذارید.