سلام بی پایان به دوستان خوب طراح شیدی، در این درس قراره باهم به رندرگیری در تری دی مکس می‌پردازیم. ما در این درس یاد می‌گیریم که چگونه به کمک تری دی مکس و استفاده از موتور رندگیری در تری دی مکس یعنی وی ری یک رندر استودیو بسازیم. اگر در جایی از آموزش رندرگیری در تری دی مکس دچار مشکلی شدید، بدون تردید در قسمت نظرات مقاله در انتهای مقاله با ما در میان بگذارید زیرا آموزش تری دی مکس به دلیل پیچیدگی گاهی با فراز و نشیب همراه است. پس بیایید بیشتر از این وقت بیشتری را تلف نکنیم و به یادگیری مشغول شیم.

قدم اول:  اولین گام برای این آموزش رندرگیری در تری دی مکس این است که Vray را به عنوان موتور رندر ۳D خود اختصاص دهید. ابتدا نرم‌افزار مکس خود را باز و Reset کنید. پس از آن از نوار ابزار اصلی، رندر و رندر ستاپ و یا به سادگی F10 را بر روی صفحه کلید خود فشار دهید.

گام دوم: با باز کردن پنجره تنظیم رندر، Common را انتخاب کنید و روی ۳ نقطه در کنار Default Scanline Renderer کلیک کنید، Vray را انتخاب کنید، در این مورد SP4 را انتخاب و روی OK کلیک کنید.

گام سوم: در کادر بالا یک باکس ایجاد کنید. به پانل فرمان بروید روی Create> Geometry کلیک کنید، باکس را انتخاب کنید و کلیک کرده و بکشید تا باکس ایجاد شود. طول و عرض باکس را روی ۵۰۰ سانتی‌متر و ارتفاع آن را روی ۱۰ سانتی‌متر تنظیم کنید.

گام چهارم: برای ایجاد نور به سادگی بر روی Create> Lights کلیک کنید و سپس VRay و VRayLight را انتخاب کنید. در کارد نمایشی سمت چپ برای ایجاد نور کلیک کنید و بکشید(Drag کنید). نصف طول و عرض را روی ۱۴۰ تنظیم کنید، چندتایی را به ۷ تغییر دهید، رنگ را سفید بگذارید (اگر می‌خواهید زرد یا آبی روشن را امتحان کنید) و چک کنید که باکس در حالت نامرئی(Invisible) باشد.

گام پنجم: با استفاده از ابزارهای Move ، Select و Rotate وضعیت نور رو همانطور که در زیر انجام دادم تنظیم کنید. بررویAngle Snap Toggle  (فعال کردن این گزینه فقط شما رو قادر به چرخش از ۵ تا ۵ درجه میکنه)کلیک کنید و آن را ۴۵ درجه بچرخانید و سپس آن را به گوشه ببرید.

گام ششم: باکس دیگری مثل گام سوم و ابعادش را ۴۰۰*۵ با ارتفاع ۱۵۰ سانتی‌متر در نظر بگیرید. از ابزارهایی که در مرحله ۵ استفاده کرده‌ایم استفاده کنید و آن را مانند تصویر زیر تنظیم کنید.

گام هفتم: برای ایجاد نمونه رندرگیری در تری دی مکس به Create> Geometry بروید و ۳، Teapots با شعاع ۲۵سانتی‌متر، ۱۲ Segments بسازید و آن را مثل تصویر زیر حرکت دهید.

گام هشتم: نمایش ۳D Rendering ما به یک دوربین نیاز دارد. بنابراین به قسمت ایجاد دوربین بروید و Target را انتخاب کنید. در بالای صفحه کلیک کنید که در آن موقعیت دوربین قرار دارد، بروید و جهت‌گیری دوربین را جانمایی کنید.

گام نهم: “C” را روی صفحه کلید خود فشار دهید تا به صفحه نمایش دوربین بروید و از ابزارهای موجود در گوشه سمت راست پایین استفاده کنید تا موقعیت دوربین را به شکل تصویر درآورید.

گام دهم: بر روی دوربین در گوشه سمت چپ، راست کلیک کنید و بر روی Show Safe Frame کلیک کنید تا فعال شود. در حال حاضر ما صفحه ۳D Rendering  را مشاهده می‌کنیم. باز هم از ابزارهای پایین برای تراز کردن استفاده کنید.

گام یازدهم: بر روی ویرایشگر متریال در نوار ابزار اصلی کلیک کرده و یا M را روی صفحه کلید خود فشار دهید. ابتدا اولین متریال را انتخاب کرده و روی Get Material کلیک کنید و از Material> Vray ، VRayMtl  را انتخاب کنید. حالا نمایش نقشه استاندارد در  Viewport را فعال کنید.

گام دوازدهم: در نوار ابزار اصلی به قسمت انتخاب از صحنه رفته، باکس ۰۰۱ و ۰۰۲ را انتخاب کرده و روی OK کلیک کنید. حالا از Material Editor روی Assign Material to Selection کلیک کنید. دو باکس شما در حال حاضر خاکستری هستند و متریال VRay روی آن‌ها نشسته است.

گام سیزدهم: ما باید برخی از متریال‌هایی که ریفلکت(بازتاب) دارند را برای  رندر تولید کنیم. در نتیجه ۳ متریال بعدی را در ویرایشگر مطالب با VrayMtl تغییر دهید. رنگ متریال را قرمز، زرد و آبی کنید. رنگ RGB  رفکلشن را به ۱۵۰،۱۵۰،۱۵۰ تغییر دهید. کادر Fresnel Reflections را علامت بزنید و روی کادر L کنار آن کلیک کنید تا بتوانید  Fresnel IOR را به ۲٫۵ و حداکثر عمق به ۱۰ تغییر دهیم. درجه براق بودن (glossiness ) نیز باید ۰٫۸ باشد.

گام چهاردهم: با استفاده از دکمه Assign Material to Selection، هر متریال را به یکی از قوری‌های سمپل اختصاص بدهید.

گام پانزدهم: در تصویر بعدی می‌توانید تنظیمات تست رندر من برای رندرگیری در تری مکس را ببینید. دکمه F10 را فشار دهید و تنظیمات رندر را مثل من انجام دهید. برای Image Sampler (Antialiasing) Type را به Adaptive DMC و Filter Antialiasing را به Catmult-Rom تغییر دهید. در Adaptive DMC، Max Subdivs را به ۸ تغییر دهید. در Color Mapping ، Type را به Exponential تغییر دهید و کادرهای Sub Pixel و Camp Out را تیک بزنید. حالا در Indirect Illumination ، کادر “ON”را فعال کنید، پرشهای اولیه را به نقشه Irradiance و ثانویه برای Light Cache تنظیم کنید. برایIradiance Map،Current Preset  را به Medium تغییر دهید و کادر Show calc را تیک بزنید. در تنظیمات، آستانه صدا را برای DMC Sampler به ۰٫۰۵ ، Min samples را به ۱۶ و Global subdivs multiplier را به ۴ تغییر دهید. Render region division را برای X و Y روی ۳۲ بگذارید. اگر شما نمی خواهید برای دیدن Vray ورود هر بار که شما انجام دهید یک تست رندر ۳d علامت کادر کادر نمایش را بردارید. اگر نمی‌خواهید که هربار که تست رندر می‌گیرید، ورود به Vray را ببینید، تیک کادر Show window را بردارید.

گام شانزدهم: در نوار ابزار اصلی، بر روی Render Production(علامت قوری) کلیک کنید تا یک تست رندر بگیرید.

گام هفدهم: همانطور که میبینید تست رندر ما تا کنون خوب از آب درآمده است.

گام هجدهم: برای اضافه کردن بازتاب بیشتر به رندر ، نور جدیدی را در نمای بالا همانند آنچه در تصویر میبینید، ایجاد کنید. به یاد داشته باشید، موقعیت انعکاس، مانند واقعیت، به موقعیت چراغ دوربین بستگی دارد. بنابراین اگر می‌خواهید نتیجه دیگری بگیرید، آن را حرکت دهید. Multiplier  را به ۳٫۵ ، نصف عرض را به ۵۰ سانتی‌متر و نصف عرض تا ۱۰۰ سانتی‌متر تغییر دهید. کادر Invisible. را تیک بزنید.

گام نوزدهم: شما حالا می‌توانید رفکلس‌های جدید را روی قوری ما ببینید.

گام بیستم: برای رندرگیری در تری دی مکس با کیفیت بهتر به Render Setup بروید و از  Common رزولوشن را روی ۱۶۰۰*۱۲۰۰ قرار دهید. از Irradiance Map، Current preset را به High وsamples را به ۳۰ تغییر دهید. در Light Cache، subdivs را به ۱۵۰۰ و در Setting>DMC Sampler مقدار Adaptive را ۱٫۰ و Noise threshold را ۰٫۰۱ قرار دهید.

همین بود، آموزش رندرگیری در تری مکس ما تمام شده است. سخت بود؟ نه، آفرین. حالا بیایید نتیجه نهایی رندرگیری در تری دی مکس (۳dmax) را ببینیم:

رندر تری دی مکس