امروزه روش های مختلف و متنوعی به منظور انتقال داده به وجود آمده است. داده ها می توانند در قالب متن، تصویر، ویدئو و پادکست به سمع و نظر مخاطبان برسند. اینکه چه نوع روشی از میزان محبوبیت و کارایی بالاتری برخوردار است، به سلیقه مخاطب و میزان مهارت تولیدکننده آن محتوا بستگی دارد. تولیدکننده محتوا باید بتواند اطلاعات مورد نظر را در یک قالب برازنده به مخاطب انتقال دهد. طراحی اینفوگرافی از جمله رایج ترین روش های تولید و ارائه محتوا به شمار می آید که البته در چند سال اخیر با استقبال بسیار خوبی از سوی مخاطبان همراه بوده است.
متاسفانه زندگی پرمشغله امروز فرصت مطالعه را تا حدود زیادی از افراد گرفته است. با کمک اینفوگرافی ها می توان در مدت زمانی بسیار کوتاه اطلاعات مفید و کاربردی را به مخاطب انتقال داد. اطلاعاتی که شاید برای به دست آوردن آنها به صورت متنی به زمان بیشتری نیاز باشد. اما با کمک اینفوگرافیک این زمان به حداقل میزان ممکن رسیده است. لذا این ویژگی را می توان از مهم ترین مزایای اینفوگرافی به حساب آورد.
این مقاله را به تقسیم بندی انواع اینفوگرافی ها تخصیص داده ایم. اگر تمایل دارید تا اطلاعات کاربردی در این زمینه به دست آورید، همراهمان باشید.
انواع اینفوگرافی ها
اینفوگرافی ها را می توان با توجه به ماهیت محتوایی، اجزای تشکیل دهنده، سبک پیاده سازی و موضوع به انواع مختلفی تقسیم کرد. در ادامه تمامی این موارد را به تفکیک توضیح خواهیم داد.
- خبری
- غیر خبری
اینفوگرافی های خبری فوری و کوتاه هستند و اطلاعات مورد نظر را در مدت زمانی کوتاه به مخاطب انتقال می دهند. در صورتی که اینفوگرافی های غیر خبری در نقطه مقابل اینفوگرافی های خبری قرار دارند. این نوع اینفوگرافی ها غیرفوری هستند و پیچیدگی ها و جزئیات بیشتری را شامل می شوند. بدین ترتیب اطلاعات بیشتری در آن به نمایش در می آید.
- متن محور
- تصویر محور
اینفوگرافی های متن محور به منظور نمایش اطلاعات زیاد مورد استفاده قرار می گیرند. بالا بودن حجم اطلاعات در اینفوگرافی های متن محور موجب می شود تا از جداول، تایم لاین، فلوچارت و… کمک گرفته شود. البته در برخی از مواقع اطلاعات متن محور تلفیقی از موارد مزبور خواهند بود. هدف از این کار جلوگیری از خستگی چشم مخاطب است. بدین ترتیب بیننده با اشتیاق بیشتری سایر اطلاعات را دنبال خواهد کرد. در صورتی که در حالت تصویر محور، هدف در قالب نمادها و اشکال مختلف به چشم مخاطب می رسد.
- ایستا
- پویا
- تعاملی
- فیزیکی
در اینفوگرافی های ایستا تمامی اطلاعات مدنظر در یک تصویر جمع آوری می شوند. بدین ترتیب با یک نگاه بیننده، تمامی اطلاعات به وی انتقال پیدا می کند.
در صورتی که اینفوگرافی پویا در نقطه مقابل اینفوگرافی ایستا قرار دارد. در اینفوگرافی پویا اطلاعات مورد نظر به حالت توالی و در قالب تصاویر متحرک در نگاه مخاطب می نشیند.
اینفوگرافی تعاملی به دست کاربران و بنا به انتخاب خودشان در فضای وب قرار می گیرند.
هرگاه برای نمایش اطلاعات از حجم و یا ماکت سه بعدی استفاده شود، به آن اینفوگرافی فیزیکی گفته می شود.
لازم است بدانید که هر یک از این ۴ شیوه پیاده سازی دارای زیرشاخه های متنوعی هستند. متحرک، دیجیتالی، چند رسانه ای،ویدیویی و… از جمله زیر شاخه های موارد مزبور هستند که هر یک از ویژگی های مختلف و منحصر به فردی برخوردار می باشند.
- اینفوگرافی های محصولات
- اینفوگرافی های کمی
- اینفوگرافی های جهت
- اینفوگرافی های زمانی
- اینفوگرافی های علت و معلولی
اینفوگرافیک های محصولات چه ویژگی هایی دارند؟
از اینفوگرافی های محصولات در ارگان ها، سازمان ها و کمپانی های بزرگ استفاده می شود. هدف از تولید این نوع اینفوگرافی انتقال اطلاعات به کارمندان ویا کارکنان خواهد بود. از اینفوگرافیک محصولات در زمانی که نیاز به شرح یک خدمت یا محصول مشخص باشد، استفاده می شود. عموما در این سبک طراحی از ترکیب تصویر و داده استفاده می شود. زیرا این ترکیب به میزان درک مخاطب از موضوع می افزاید. البته لازم به ذکر است که استفاده همزمان از داده و تصویر از فضای درج اطلاعات تا حدودی می کاهد. اما مقصود نهایی جذب نگاه مخاطب و انتقال مفهوم مورد نظر است که در اینفوگرافیک های محصولات به خوبی اتفاق می افتد.
اینفوگرافی های کمی چه ویژگی هایی دارند؟
در اینفوگرافی های کمی داده ها و اطلاعات زیادی دخیل خواهند بود. برای اینکه از آشفتگی و پریشانی ذهن مخاطب جلوگیری شود در طراحی این نوع اینفوگرافی ها از نمودارها، نقشه ها و… استفاده می شود. زیرا ترکیب این موارد از خستگی و بی حوصلگی مخاطب جلوگیری می کند. اطلاعات در اینفوگرافی های کمی خیلی مستقیم و واضح به تصویر کشیده می شوند.
اینفوگرافی های جهت چه ویژگی هایی دارند؟
دراینفوگرافی های جهت برای نمایش داده ها از ترکیبی هوشمندانه از نمادها، جداول، علائم، نمودارها و… استفاده می شود. استفاده از نماد ها و اشکال از پیش تعریف شده و شناخته شده از بارزترین ویژگی های اینفوگرافی های جهت به شمار می روند. در این نوع از اینفوگرافی ها باید از علائمی آشنا استفاده شود تا بتوان با کمک انها ذهن مخاطب را به خوبی جذب کرد.
اینفوگرافی های زمانی چه ویژگی هایی دارند؟
هرگاه که نیاز باشد یک رویداد یا فرآیند را برای بازه زمانی مشخص بررسی کرد و نتیجه را به تصویر کشید، از اینفوگرافی های زمانی استفاده می شود. عموما برای به نمایش درآوردن داده ها دراین نوع از اینفوگرافی از نمودارها استفاده می شود. به نمایش درآوردن میزان رشد فروش مسکن در یک بازه زمانی ۵ ساله را می توان از مصادیق اینفوگرافی های زمانی دانست.
اینفوگرافی های علت و معلولی چه ویژگی هایی دارند؟
هرگاه در زمان انتقال اطلاعات و داده ها به علل و دلایلی هم نیاز باشد، از اینفوگرافی های علت و معلولی کمک گرفته می شود. به عنوان مثال تصور کنید که نیاز باشد میزان واردات، صادرات و رابطه مابین آنها به تصویر کشیده شود. در این مواقع می توان مفاهیم و داده ها را با استفاده از این نوع اینفوگرافیک به خوبی به تصویر کشید.
هیچ دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.