در این مقاله به بررسی شتاب دهنده ی کسب و کار DesingX و اثر آن بر دانشجویان معماری و کارآفرینی در معماری می پردازیم.
بالاخره قرار است که روش های سنتی تدریس در دانشکده های معماری جای خود را به راهکارهای تدریس مدرن تر بدهند. شتاب دهنده ی کسب و کار جدید دانشگاه MIT(DesignX) با ایجاد پلتفرمی برای توسعه مدل های کسب و کار و پروژه های سرمایه گذاری به دانشجویان معماری کمک می کند تا حتی در دوران دانشجویی هم تبدیل به مدیرانی کارآفرین شوند.
کارآفرینی در معماری چگونه است؟
یکی از دلایل اصلی عدم وجود توانایی های مدیریتی در معمارها، این حقیقت است که بسیاری از دانشکده های معماری، جنبه ی کارآفرینی معماری را نادیده می گیرند. تازه فارغ التحصیلان جوان برای به دست آوردن شغل هایی با یکدیگر رقابت می کنند که توانمندی های طراحیشان را نشانه می گیرد، اما توجه کمی به ایجاد آمادگی در آن ها برای اداره ی یک کسب و کار شخصی می شود. وقتی که این افراد برای ایجاد کسب و کار خود وارد عمل می شوند، مجبور هستند شکست های هزینه بری را متحمل شوند تا بیاموزند و توانمندی های خود در کسب و کار را بسازند، در حالی که برای کسب درآمد و جبران این هزینه ها باید به سختی تلاش کنند.
مدل های منسوخ آموزشی نیز، که هنوز در دانشگاه های ما به کار گرفته می شوند، نتوانسته اند راه های متفاوت موفقیت در معماری را کشف کنند و دیدگاه نزدیک بین این حرفه، دانشجویان معماری را در قیاس با دانشجویان سایر حرفه ها که بیشتر با تحولات بازار و اقتصاد مدرن آشنایی دارند در موقعیت نامساعدی قرار می دهد.
مدرسه ی معماری و برنامه ریزی (SA+P) که یکی از 5 مدرسه ی MIT است، قصد دارد به کمک شتاب دهنده ی کسب و کار جدید خود، یعنی DesignX، این الگو را بشکند. این بدان معناست که دانشجویان قادر خواهند بود فاصله بین طرح یک پروژه تا راه اندازی یک کسب و کار را به سرعت طی کنند. به کمک کلاس های آموزشی، مربیان خبره، صندوق های سرمایه گذاری، تحقیقات و پیوند با شبکه ی جهانی فارغ التحصیلان کارآفرین SA+P، دانشجویان شانس این را دارند که در دوران دانشجویی خود تبدیل به کارآفرین شوند و پروژه های خود را برای تاثیرگذاری در دنیای واقعی طراحی کنند. بر پایه ی شعار: “یادگیری، اجرا و جهش”، DesignX یک دوره ی کارگاهی شتابدهنده ی چهارماهه برگزار می کند که از طریق آن فرصتی برای ارتباط شرکت کنندگان با سرمایه گذاران خارجی و شرکای صنعتی فراهم می شود.
“دنیس فرنچمن” استاد برنامه ریزی و طراحی شهری و مدیر دانشکده DesignX می گوید: “بسیاری از ایده های ناب در کلاس ها و استودیوها ظهور می یابند اما پس از فارغ التحصیلی به فراموشی سپرده می شوند. ما DesignX را تاسیس کردیم تا برای دانشجویان معماری، برنامه ریزی، رسانه و هنر مسیری را ایجاد کنیم که ایده پردازی کنند و این ایده ها را به واقعیت تبدیل کنند.”
برنامه دانشگاهی DesignX برای دانشجویان
دانشجویان به دلخواه خود کورس های آموزشی در زمینه کارآفرینی و نوآوری را می گذرانند و در پایان ترم پاییز به برنامه ی DesignX ملحق می شوند. آن ها با مربیانی کار می کنند که به آن ها در بررسی مفاهیم طراحی، ایجاد برنامه ی کسب و کار، تفسیر بازخورد کاربران، ارتباط با شرکای استراتژیک، تجزیه و تحلیل بازارهای هدف و ایجاد نمونه اولیه محصول و خدمات کمک می کنند. آن ها ایده های خود را با کارگروه هایی که متشکل از اعضای حرفه ای و کارآفرین دانشکده هستند در میان می گذارند و آن ها از میان دانشجویان برخی را برای دریافت سرمایه 15هزار دلاری انتخاب می کنند.
این مبلغ اولیه به معماران جوان کمک می کند تا پروژه ها، طرح های تجاری و نمونه های اولیه خود را در ورک شاپ های DesignX توسعه دهند. نتیجه ی این برنامه، ارتباط با سرمایه گذاران خارجی و رهبران صنعتی است که محصولاتی با صنعت هدف AEC دارند و نحوه تعامل کاربر با معماری در هر دو حوزه فیزیکی و دیجیتالی را بازتعریف می کنند.
“گیلاد روزنویگ” مدیر اجرایی برنامه می گوید:” DesignX مراحل اولیه راه اندازی یک استارتاپ را در آموزش دانشجویان ادغام می کند، بنابراین دانشجویان پیشرفت سریعی در دوران دانشجویی خود در MIT دارند و با طی کردن مراحل اولیه کارآفرینی، موقعیت خود را برای موفقیت های اتی محکم می کنند.”
براساس مطالعه ای که اخیرا در میان فارغ التحصیلان MIT صورت گرفته است، تا کنون 1200 شرکت از SA+P شکل گرفته اند. تیم DesignX این شرکت ها را بررسی می کند و از تجارب و موفقیت ها و شکست های آنان در برنامه ی خود استفاده می کند. پیش از پایان دوره تحصیلی، دانشجویان منتخب قادر خواهند بود که تصمیم های هوشمندی در کسب و کار را به کار گیرند و بیاموزند که چگونه شرکت های خود را در فضای رقابتی بازار از طریق نوآوری، شبکه سازی و گرفتن مشاوره متمایز سازند.
کدام استارتاپ ها برنده ی مسابقه کارآفرینی در معماری میشوند؟
MIT در حال حاضر هشت استارتاپ اولی را که قرار است در برنامه ی شتاب دهنده ی DesignX در بهار امسال شرکت کنند انتخاب نموده است. در رقابتی که به میزبانی آزمایشگاه رسانه ی موسسه در دسامبر 2016 انجام شد، 15 تیم استارتاپی ایده های نوآورانه خود را به هیات داوران ارائه نمودند که از میان آن ها هشت تیم برای شرکت در کارگاه های آموزشی و دریافت سرمایه ی 15هزار دلاری انتخاب شدند.
استارتاپ Nesterly تلاش می کند تا ارتباط افراد را با املاک بلااستفاده و اجاره دهندگان بلندمدت با قیمت های مقرون به صرفه برقرار کند. Kumej یک سطح با قابل تغییر ارتفاع است که به افرادی که فضای کاری کافی ندارند کمک می کند تا میز کاری خود را هرجا که می روند با خود حمل کنند. تحقیقات همکاری مجازی(VCR) به معمارها و طراحان کمک می کند تا در زمینه واقعیت مجازی به کمک ابزار جامع خود به نام Mediate با یکدیگر همکاری کنند.
Urban Diognostic سلامت شهرها را با استفاده از استخراج فاضلاب شهری و توالی DNA تحلیل می کند.
اپ Host تصاویر و فیلم ها را از فضاهای زنده به منظور ساده کردن روند نوسازی خانه به صورت مدل 3 بعدی خانگی تبدیل میکند.
Learning Beautiful منابع آموزشی الهام گرفته از مونتسوری را برای آموزش علوم رایانه به کودکان فراهم کرده است.
Bistence طراحی شهرها را با بررسی حرکت انسان ها و رفتار انسان در فضاهای فیزیکی بهبود می دهد.
هشتمین استارتاپ Equity است که افراد، طراحان، سازندگان و سرمایه گذاران را به هم مرتبط می سازد و طراحی خانه را با منابع مالی متصل کرده و افراد را با تامین کنندگان توسعه پیوند می دهد.
در این مقاله نگاه ویژه ای به کارآفرینی در معماری داشتیم ، شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر به وبسایت ما “طراح شید” مراجعه کنید.
هیچ دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.