به کمک طراحی اینفوگرافی می توان داده های انبوه، پیچیده و گسترده را به زبان ساده به مخاطب تفهیم کرد. اینفوگرافی یکی از انواع روش های تامین محتوا به شمار می رود که این روزها با استقبال بسیار خوبی از سوی مخاطبان مواجه شده است. با استفاده از اینفوگرافیک می توان اطلاعات را به صورت دیداری به بیننده انتقال داد. از آنجایی که درک و ذخیره سازی داده های تصویری در ذهن بهتر است، این روزها از اینفوگرافی در حوزه های مختلف تبلیغات، بازاریابی و… استفاده می شود. اینفوگرافیک در مقایسه با محتواهای متنی از اثرگذاری بهتر و بیشتری برخوردار است. البته با توجه به اصول و برخی از ترفندها می توان میزان اثربخشی این نوع محتوا را افزایش داد. توجه به مبحث رنگ ها و اصول روانشناسی رنگ ها در طراحی اینفوگرافی از مسائل مهمی است که ما در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. توصیه می کنیم در صورتی که قصد طراحی اینفوگرافیک دارید، در این مقاله ما را همراهی کنید.
صدای رنگ ها را بشنوید!
این روزها رنگ ها در بخش های مختلف زندگی ما وارد شده اند. به طوری که در انتخاب های مختلف انسان نقش دارند. لذا با توجه به تاثیر و ماهیت رنگ ها، می توان دست به طراحی زد. شما به عنوان یک طراحی می توانید با این کار مخاطب را به چیزی که در نظر دارید، نزدیک ترکنید. طراحان معروف و برندهای موفق جهان برای رسیدن به مقاصد خود از رنگ ها کمک می گیرند و بدین ترتیب مخاطبان را به مقاصد خاص خودشان نزدیک تر می کنند.
جالب است بدانید که هر رنگ خصلت و ویژگی منحصر به فردی دارد که منجر به بیدار شدن یک حس متفاوت در مخاطب می شود. اگر چه برخی از این واکنش های احساسی به سبک زندگی و فرهنگ اقشار مختلف باز می گردد، اما به طور کلی از دیدگاه روانشناسی هر رنگ دارای مفاهیم و احساساتی خاص و منحصر به فرد است.
یادتان باشد هر آنچیزی را که قصد دارید در مورد یک موضوع، کالا یا خدمت به مخاطب القا کنید، می توانید در رنگ های به کاربرده شده در طراحی پنهان کنید. با استفاده از رنگ ها در اینفوگرافی می توان ضمن روح بخشیدن به اثر، احساسات متنوعی را در بیننده زنده کرد.
استفاده از رنگ ها در اینفوگرافیک
به طور کلی سلیقه در رنگ آمیزی طرح های اینفوگرافی نقش به سزایی خواهد داشت. مثلا شاید شما به عنوان صاحب یک کسب و کار اطلاعات دقیقی در مورد مکمل های رنگی و یا روانشناسی رنگ ها نداشته باشید. اما تمایل دارید تا طراح با ترکیب رنگی زرد و قرمز طراحی اینفوگرافیک شما را انجام دهد. در این صورت در نخستین گام طراح باید تجربیات شخصی و دانش هنری خود را در اختیارتان قرار دهد و در ادامه راه به نظر شما تکیه کند. زیرا آن چیزی که در وهله اول و آخر اهمیت دارد، نظر و سلیقه کارفرما است. ما در ادامه ماهیت رنگ های پرکاربرد در طراحی را ذکر خواهیم کرد و به اثرگذاری هر یک در حوزه های مختلف خواهیم پرداخت. بدین ترتیب شما می توانید با ویژگی های منحصر به فرد هر رنگ آشنا شوید و در صورت تمایل در اینفوگرافی های خود از رنگ های متنوع و هم راستا با اهدافتان کمک بگیرید.
رنگ قرمز
رنگ قرمز از اثرگذاری فوق العاده ای برخوردار است و به خوبی نگاه مخاطب را به خود جذب می کند. قرمز از هیجانات قوی درونی نشات می گیرد و می تواند بر شدت شور و اشتیاق بر انجام عملی تاثیر بگذارد. این رنگ در سیاست هم از مفهوم مستقلی برخوردار است. قرمز رنگ مورد علاقه و نمادین جمهوری خواهان آمریکا و احزاب سوسیالیست جهان است. لذا برای طراحی اینفوگرافی در چنین حوزه هایی درسیاست می توان از رنگ قرمز بهره برد. در صورتی که هدف از طراحی اینفوگرافیک انتقال مفهومی در مورد سوسیالیست یا جمهوری خواهان آمریکا باشد، می توان با استفاده از رنگ قرمز در میان اینفوگرافی یک سیگنال مخفی در همین حوزه به مخاطب انتقال داد.
قرمز در بازاریابی هم از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به نحوی که برای جلب توجه مخاطبان از این رنگ در حراج ها و فروش های ویژه استفاده می شود. به گفته روانشناسان رنگ قرمز می تواند بر ضربان قلب بیننده اثر بگذارد و موجب تحریک اشتها شود. به همین خاطر بسیاری از رستوران ها و فست فودها از این رنگ در طراحی های خود استفاده می کنند.
رنگ زرد
رنگ زرد با خودش شادی را به همراه می آورد و به روحیه مخاطبان گرما می بخشد. این رنگ می تواند منجر به تحریک فرآیندهای ذهنی و سیستم عصبی شود. طرفداران حزب لیبرالیسم از این رنگ به عنوان نماد خود استفاده می کنند. این رنگ می تواند به خوبی توجه را به خود جلب کند. پس اگر در طراحی اینفوگرافی خود به دنبال راهی برای جلب توجه و نگاه مخاطب هستید، از رنگ زرد کمک بگیرید. ضمن اینکه برای ارائه اطلاعاتی واضح و شفاف در اینفوگرافی خود هم می توانید از این رنگ استفاده کنید.
رنگ آبی
رنگ آبی با خود آرامش، متانت و صلح را به دنبال می آورد. آبی ماهیتی سرد دارد و در ذهن مخاطب آسمان و دریا را تداعی می کند. آبی رنگ نمادین حزب محافظه کاران است. ضمن اینکه در حزب دموکرات های آمریکا نیز از ان استفاده می شود. رنگ آبی تاثیر به سزایی بر فروش می گذارد و در دفاتر، شرکت ها و ادارات کاربرد بسیار زیادی دارد. آبی به عنوان رنگی غیر تهاجمی شناخته می شود و می تواند به مخاطب حس اطمینان و اعتماد را القا نماید. به همین دلیل می توان از این رنگ در طراحی های اینفوگرافی که به ارائه اطلاعات و داده های اماری و خبری مربوط است، استفاده کرد. بدین ترتیب می توان به طور خودکار حس آرامش و اطمینان را در زمان مطالعه داده های آماری و خبری در بیننده زنده کرد.
رنگ سبز
سبز از رنگ های ثانویه است و در مباحث روانشناسی نمادی از سلامتی، آرامش و باروری معرفی می شود. رنگ سبز به عنوان سمبلی از ثروت و همچنین طبیعت شناخته شده است. به افرادی که به افسردگی مبتلا هستند، توصیه می شود تا از رنگ سبز بیشتر استفاده کنند. محافظان محیط زیست این رنگ را به عنوان رنگ نمادین خود انتخاب کرده اند. بسیاری از برندها و فروشگاه های بزرگ در طراحی های خود از این رنگ استفاده می کنند. زیرا همان طور که گفته شد، سبز نمادی از پول است. در صورتی که اینفوگرافی شما به مباحث مالی مرتبط باشد، میتوانید در طراحی از این رنگ استفاده نمایید.
رنگ بنفش
اگر می خواهید در طراحی اینفوگرافی احساسات مختلفی از قبیل: موفقیت، ثروت، برتری، خلاقیت و … را انتقال دهید، از رنگ بنفش کمک بگیرید. این رنگ در خانواده های سلطنتی از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است، اما این روزها جایگاه ویژه ای در سیاست مدرن ندارد. از این رنگ در بسته بندی محصولات ضد پیری و زیبایی استفاده می شود. لذا در صورتی که اینفوگرافیک شما به جوانسازی و زیبایی مربوط باشد، می توانید در طراحی های خود از این رنگ کمک بگیرید.
رنگ نارنجی
نارنجی از رنگ های ثانویه به شمار می رود و از لحاظ ماهیتی به رنگ قرمز شباهت زیادی دارد. این رنگ هم با خود احساسات مختلفی از قبیل: شور، اشتیاق، هیجان، احتیاط و هشدار را به همراه دارد. در بسیاری از مواقع در طراحی های مربوط به فراخوان ها برای خرید، فروش و … از این رنگ استفاده می شود. در صورتی که بخواهید در طراحی اینفوگرافی خود احساساتی از قبیل دوستی، شادی و عزت نفس موج بزند، می توانید از رنگ نارنجی استفاده کنید.
ما در این مقاله پرکاربردترین رنگ های طراحی را معرفی کردیم. به همه طراحان توصیه می کنیم با توجه به ماهیت و کاربرد هر یک از این رنگ ها، از آنها در طراحی های خود استفاده کنند تا ضمن ایجاد تنوع در رنگ های اینفوگرافی احساسات مورد نظرشان را به مخاطب انتقال دهند.
هیچ دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.