بنا بر پژوهش های صورت گرفته، تصاویر از مهم ترین و ارزشمندترین نوع محتوا شناخته شده اند. این فرمت محتوا در مقایسه با متن و عکس از اثرگذاری و نفوذ بالاتری برخوردار است. تصمیم داریم تا برای درک بهتر این موضوع تحقیقی که از سوی “جامعه طراحی اخبار و موسسه پوینتر” انجام شده است را توضیح دهیم که در این تحقیق درباره مزایای محتوای گرافیکی صحبت کرده است.

موسسه مزبور در این تحقیق افرادی را انتخاب کرد و آنها را در 4 گروه مختلف جای داد. سپس اطلاعاتی که مربوط به یک هواپیمای تازه سقوط کرده بود را در اختیار این گروه ها قرار داد. البته اطلاعاتی که به دست گروه های مختلف می رسید، با یکدیگر مغایر بود. به طوری که به گروه اول اطلاعات در قالب لغات و عکس ارائه شد، به گروه دوم اطلاعاتی به شکل لغات و گرافیک. به گروه سوم اطلاعاتی در قالب لغات و به گروه چهارم اطلاعاتی که ترکیبی از لغات، تصویر و گرافیک بود، تحویل داده شد.

پس از اینکه گروه های مختلف مطالب را به خوبی بررسی کردند، فرصتی به آنها داده شد. در ادامه در مورد اخبار ارائه شده، از گروه های مختلف سوالاتی پرسیده شد. بر طبق آمار گروهی که داده های لغاتی، تصویری و گرافیکی را در دست داشت به نسبت سایرین از تسلط و اگاهی بالاتری برخوردار بود. بدین ترتیب گروه چهارم به عنوان برترین گروه شناخته شد. زیرا این گروه به خوبی جزئیات اخبار سقوط را به خاطر داشت.  پس از گروه چهار به ترتیب گروه های دو، یک و سه قرار گرفتند. لذا با توجه به رتبه بندی گروه ها به این نتیجه می رسیم که به ترتیب  لغات و گرافیک، لغات و تصاویر و لغات در رتبه های دوم تا چهارم جای دارند.

ضرورت استفاده از محتوای گرافیکی

علاوه بر این تحقیق، پژوهش های متعدد دیگری در این زمینه انجام شده است که تمامی انها از نتیجه یکسان برخوردار بوده اند. لذا محققان بر این باور رسیدند که محتوای گرافیکی بهترین نوع محتوا از لحاظ اثرگذاری خواهد بود. با کمک این نوع محتوا می توان اطلاعات را به خوبی در ذهن مخاطب ذخیره کرد. قطعا به همین دلیل است که این روزها محتوای گرافیکی از جایگاه متفاوتی در عرصه های مختلف برخوردار شده است. به طوری که افراد مختلف در حوزه های آموزشی، تبلیغاتی، تجارتی، اطلاع رسانی و… از این نوع محتوا استفاده می کنند و بدین صورت است که ما به اهمیت و مزایای اینفوگرافی پی خواهیم برد.

جالب است بدانید که یکی دیگر از مزایای محتوای گرافیکی میزان اشتراک گذاری بسیاربالا در شبکه های اجتماعی است. شما در شبکه های اجتماعی مختلف محتواهای گرافیکی متعددی را می بینید که به سرعت مابین کاربران دست به دست می شوند. ضمن اینکه اگر طراح در تولید محتوای گرافیکی از مهارت و خلاقیت بالایی برخوردار باشد، میتواند از این فرمت محتوا در حوزه تبلیغات هم استفاده نماید. این روزها وجود پیام رسان هایی از قبیل تلگرام بستری مناسب را برای درخشش محتواهای گرافیکی فراهم کرده است.

اینفوگرافی

استفاده از محتوای گرافیکی در ارگان ها و سازمان ها

محتواهای گرافیکی به ارگان ها و سازمان های مهم کشور هم نفوذ پیدا کرده اند. به طوری که ارگان های مهم کشور از قبیل بانک مرکزی برای به نمایش درآوردن اطلاعات  و آگاه ساختن مخاطبانش از این فرمت محتوا استفاه می کند. متاسفانه ما در عصری زندگی می کنیم که فرصت مطلوبی برای دسترسی به اطلاعات در دست نیست. لذا باید به دنبال راهکاری باشیم که بتوانیم با کمک آن بیشترین حجم اطلاعات را در کوتاه ترین زمان ممکن به نگاه و ذهن مخاطب برسانیم. لذا محتوای گرافیکی همان چیزی است که میتواند در این وضعیت به کمک مردم عصر تکنولوژی بیاید.

از آن زمانی که از اینفوگرافی در ارگان ها و سازمان های مهم کشور استفاده شد، محتوای گرافیکی از جایگاه بهتری در ایران برخوردار شد. به طوری که اخیرا  سایر ارگان ها، موسسات و شرکت ها هم برای به نمایش در آوردن اطلاعات خود از این روش تولید محتوا کمک می گیرند.

محتوای گرافیکی

نگاه اجمالی به مزایای اینفوگرافیکی

  • با کمک اینفوگرافی می توان اطلاعات سخت و پیچیده را با سهولت بیشتری به بیننده ارائه داد.
  • فهم محتوای گرافیکی در مقایسه با محتوای متنی بسیار ساده تر است.
  • محتوای گرافیکی در مقایسه با سایر فرمت های محتوایی از توانمندی بیشتری در جذب مخاطب برخوردار هستند.
  • با استفاده از اینفوگرافی ها در ارائه مطالب می توان از خستگی و دلزدگی مخاطب جلوگیری کرد.
  • محتوای گرافیکی بهترین گزینه برای عرضه محتواهای زیاد در کمترین حجم ممکن هستند.

محتوای گرافیکی

چگونه از مزایای اینفوگرافی استفاده کنیم؟

بی شک طراحی اینفوگرافی بهترین راهکار برای عرضه اطلاعات سخت و پیچیده است. اطلاعاتی که مطالعه آنها به زمان و دقت زیادی نیاز دارد را می توان درقالب اینفوگرافی در کوتاه ترین زمان ممکن به مخاطب انتقال داد. امروزه از اینفوگرافی ها در نمایش اطلاعات در روزنامه ها هم استفاده می شود. حتما تا کنون اینفوگرافی های مربوط به تغییرات آب و هوا، آمارها و … را در روزنامه ها مشاهده کرده اید. با کمک اینفوگرافی می توان داده ها را به درستی دسته بندی کرد تا مخاطب بنا بر نیازش به دنبال اطلاعات مورد نظر بگردد. از مهم ترین ویژگی های اینفوگرافی می توان به سادگی آن اشاره کرد. این سادگی موجود در این فرمت محتوایی از خستگی نگاه و ذهن بیننده جلوگیری می کند و حتی وی را برای مطالعه اینفوگرافی های بیشتر ترغیب می کند. قطعا به همین علت است که در کتاب های داستان کودکانه از محتوای گرافیکی کمک گرفته می شود. زیرا با این ترفند می توان کودک را برای شنیدن ادامه داستان ترغیب کرد.

محتوای گرافیکی

به لطف عصر تکنولوژی اطلاعات و مقالات زیادی در فضای وب در اختیار همگان قرار گرفته است. متون به کار برده شده در سایت ها به نوعی حس دلزدگی را در مخاطب به وجود می آورند که میتوان این دلزدگی را با کمک اینفوگرافی ها برطرف کرد. محتوای گرافیکی ضمن فشرده سازی اطلاعات آن را به ساده ترین شکل ممکن به دست مخاطب می رساند.