مطلب جالبی که در اینترنت مشاهده کردیم انتقال دامنه سایت بدون از دست دادن سئو بود. اول فکر می کردیم که چنین کاری غیر ممکن است ولی بعدا فهمیدیم که نه واقعا همچین کاری امکان پذیر است. به هر حال این مطلب را برای شما آماده کرده ایم اگر زمانی بخواهید یا مجبور بودید که دامنه ی خود را تغییر بدید از روش ارائه شده در ادامه ی مطلب استفاده کنید و از انتقال دامنه سایت بدون از دست دادن سئو لذت ببرید
***توجه داشته باشید که این کار توسط ما تست نشده است ولی کاربرانی که از این روش استفاده کرده اند راضی بودند***
قبل از اینکه شروع کنید خواندن مطلب انتقال دامنه سایت بدون از دست دادن سئو به این نکات توجه داشته باشید.
نکته 1: این کار بصورت موقت بر روی رنکینگ شما و سئوی شما تاثیر گذار است و این تاثیر نه تنها بر روی موتور جستجوی گوگل است بلکه بر روی تمامی موتور های دیگر نیز خواهد بود خواهد بود البته بصورت موقت!، زیاد نگران نباشید این مورد برای تمامی کاربران به وجود اماده است و بعدا به حالت عادی برگشته است.
نکته 2: این کار توسط سایت ما تست نشده است ولی کاربرانی که از این روش استفاده کرده اند کاملا راضی بودند.
نکته 3: از سایت خود بکاپ داشته باشید تا در صورت خرابی بتوانید به مرحله اول برگردید.
نکته 4: تغییر هاست با تغییر دامنه متفاوت است.
نکته 5: شما باید با وب هاستینگ اشنا باشید و به هاست سایت خود دسترسی داشته باشید.
نکته 6: شما باید بدانید با (File Transfer Protocol (FTP کار کنید.
نکته 7: اشنایی با 301 redirects.
نکته 8: توجه داشته باشید بعضی وقت ها سایت قدیم oldsite.com و سایت جدید newsite.com خوانده میشود.
قدم اول
قبل از هر کاری مهم و ضروری است که از هر چیزی بکاپ بگیرید. بهتر است که در هاست خود این کار را انجام دهید. در غیر اینصورت می توانید از افزونه هایی که وجود دارد استفاده کنید.
قدم دوم
بعد از اینکه بکاپ گرفتید. وقت ان رسیده است که پروسه انتقال سایت قدیم را شروع کنیم. خوب اولین کار نصب افزونه Duplicator plugin بر روی سایت قدیمی می باشد. بعد از فعال سازی دکمه ی مربوط به افزونه به پنل مدیریتی شما اضافه خواهد شد. بعد ار کلیک بر روی ان صفحه زیر نمایش داده خواهد شد. بر روی create button کلیک کنید.
بعد از کلیک افزونه می خواهد که برای بسته ی خود اسم بزارید. بصورت دیفالت افزونه، اسم سایت شما را انتخاب میکند. مدت زمان اتمام این پروسه به محتوا سایت شما بستگی دارد. بعد از ان افزونه یک فایل .zip به شما میدهد. بسته هایی را که افزونه برای شما آماده کرده است را دانلود و بر روی سیستم خود ذخیره کنید.
بعد از آن لازم است برنامه FTP خود را باز کنید و آن را به سایت جدید خود وصل کنید. اطمینان حاصل کنید که دایرکتوری ریشه شما یا جایی که می خواهید سایت را کپی کنید کاملا خالی باشد، سپس installer.php و فایل zip که افزونه به شما داده است را آنجا کپی کنید.
بعد از مراحل بالابه سادگی فایل installer.php را در یک مرورگر وب باز کنید. به این صورت می توانید این کار را انجام دهید.
http://www.newsite.com/installer.php این آدرس را در مرورگر خود کپی و جستجو کنید.
نصب کننده از شما می خواهد که اطلاعات یک دیتابیس را وارد کنید. این دینابیس سایت جدید شما خواهد بود. تیک Table removal را بزنید. مطمئن باشید این دیتابیس از قبل موجود نباشد یا حداقل حاوی داده های که بعدا لازم خواهید داشت نباشد چون با زدن تیک حذف خواهند شد.
تیک مربوط به “I have read warning and notices” رابزنید. سپس دکمه ی “Run Deployment” فعال می شود بر روی آن کلیک کنید. با فایل php اسکریپت های مربوطه را اجرا می کند و سپس هر فایل را به جای مربوط به خودش می برد و دیتابیس سایت قدیمی را در سایت جدید کپی می کند.
این پروسه، بسته با حجم سایت و فایل های شما ممکن است چندین دقیق طول بکشد. بعد از این پروسه قالب وردپرس و افزونه وردپرس شما کاملا نصب خواهند شد. بعد از اتمام به قسمت بعدی یعنی Update می روید.
در این قسمت لازم است که URL های خود را بروزرسانی کنید. افزونه سعی می کند که خودش URL های جدید و قدیم را تشخیص بدهد ولی شما می توانید این کار را بصورت دستی نیز انجام دهید. بعدا از بررسی بر روی دکمه اپدیت کلیک کنید، بعد از کلیک نمونه های سایت قدیمی به سایت جدید وارد می کند.
بعد از تکمیل فرایند افزونه از شما می خواهد که قدم های پایانی را بگذرانید. اولین کار این است که دخیره مجدد پیوند یکتا(Permalinks)می باشد. با یوزر و پسورد قدیمی وارد پنل ادمین سایت جدید شوید. سپس به تنظیمات-> پیوند های یکتا یا Permalinks بروید و بر روی ذخیره کلیک کنید.
بعد از این کار این فایل ها را از دایرکتوری با استفاده از FTP حذف کنید—> installer.php, installer-data.sql and the installer-log.txt
در آخر سایت خود را چک کنید که مشکلاتی مانند لینک خراب عکس یا پست گم شده نداشته باشد. و حتما چک کنید که تمامی قسمت های آن به خوبی کار می کند و هیچ مشکلی وجود ندارد.
حال شما سایت وردپرسی خود را با موفقیت به دامنه جدید انتقال داده اید. ولی هنوز کار شما تمام نشده چون موتور های جستجو هنوز از ری دایرکت شما خبردار نشده اند و فکر می کنند سایت شما یک کپی کاملا دقیق از سایت یک نفر دیگر که همان سایت قدیم شما می باشد است. برای رفع این مشکل باید پروسه ای که 301 redirects نام دارد را انجام دهید. بعد از انجام این پروسه موتور های جستجو می فهمند که سایت شما ری دایرکت شده است و کپی نیست.
مرحله 3: راه اندازی ری دایرکت 301 بصورت دائمی
راه اندازی صحیح این ری دایرکت از اهمیت زیادی برای کاربران از لحاظ تجربه کاربری و سئوی سایت برخوردار است. این امکان را به شما می دهد که موتور های جستجو و کاربران را به دامنه جدیدی و سایت جدید ری دایرکت کند. به زبان دیگر هرگاه کاربر یا رباتی بر روی لینکی از سایت قدیمی شما کلیک کند به سایت جدید ری رایرکت خواهد شد.
برای راه اندازی دائمی 301 redirect شما نیاز دارید به سایت قدیمی خود با استفاده از FTP وصل شود و سپس فایل .htaccess را ویرایش کنید. فایل .htaccess در همان پوشه ای که فایل هایی مانند wp-includes و wp-admin وجود دارد قرار گرفته است. فایل .htaccess را باز کنید و کد زیر را در بالا ترین قسمت ان قرار دهید:
1 2 3 | #Options +FollowSymLinks RewriteEngine on RewriteRule ^(.*)$ http://www.newsite.COM/$1 [R=301,L] |
نکته به جای newsite.com ادرس سایت خود را وارد کنید. و در صورتی که از SSL برای سایت خود استفاده می کنید HTTP را به HTTPS تغییر دهید.
بعد از انجام این تغییرات به سایت قبلی خود مراجعه کنید و ببینید ری دایرکت می شوید یا نه، اگر که ری دایرکت شدید تبریک میگم در غیر اینصورت یکی از مراحل را اشتباه انجام داده اید(به احتمال زیاد قسمت مربوط به فایل .htaccess و دی دایرکت 301)
قدم چهارم : آگاه سازی گوگل از اقدامات انجام شده
شما حتما سایت خود را در گوگل وبمستر ثبت کرده اید(اولین کاری که یک مدیر سایت بعد از راه اندازی سایت میکند ثبت سایت در گوگل وبمستر است) به اکانت خود در گوگل وبمستر لاگین کنید و گوگل را از اقدامات صورت گرفته مطلع کنید. و سپس سایت جدید خود را ثبت و تایید کنید. این مرحله نیز به سادگی تمام شد.
قبلا نیز به این موضوع اشاره کردیم که رتبه و امتیاز سایت در همان مرحله ی اول به حالت عادی بر نمی گردد و چند وقتی طول خواهد کشید.
توصیه ما این است بعد از انتقال دامنه در سایت خود بیشتر کار کنید و در صورت لزوم از یک متخصص سئو مشاوره بگیرید
قدم پنجم : خبر دادن به کاربران
هرچند ری دایرکت 301 خودش کاربران را به سایت جدید منتقل می کند بهتر است که در سایت جدید اطلاعیه ای قرار بدید. بدون این کار ممکن است کاربران سردرگم شوند و احتمال این را بدهند که سایت شما هک شده است. هر چند وقت قبل از اینکه سایت را انتقال بدید کاربران را باخبر سازید بهتر است. اگر رسانه ای دارید که بتوانید با کاربران خود ارتباط برقرار کنید بهتر است از انها نیز استفاده کنید رسانه هایی مانند ایمیل شبکه های اجتماعی و پیام رسان هایی مانند اینستاگرام و تلگرام به کاربران اطلاع بدید.
اگر کاربران با وفایی دارید می توانید از آنها درخواست کنید که ببینند که ایا سایت مشکلی دارد و آن را به شما اعلام کنند. با انجام این کار عده ی زیاد با بخش های مختلفی کار می کنند و به جا هایی می روند که شاید شما به آن توجه نکرده باشید و از دیدگاه های مختلفی نیز سایت شما بررسی می شوندو باگ ها سریعتر پیدا و رفع میشوند.
خوب تمام کار انتقال دامنه سایت بدون از دست دادن سئو همین بود. اگر راه حلی یا تجربه ای دارید آن را با ما درمیان بزارید. و در صورتی که قبال این کار را انجام داده اید نتیجه ی آن چگونه بود و درطول پروسه انجام کار با چه مشکلاتی مواجه شده اید و آیا راه حلی برای آن پیدا کرده اید؟ شما می تواند آن را در بخش نظرات مطرح کنید تا کاربران از تجریه ی شما استفاده کنند.
هیچ دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.