دوربین عکاسی یکی از بهترین اختراعات بشر است. میتوان به وسیله ی آن تمام خاطرات خوب ، دوستان و خانواده و از همه مهم تر خودتان را در یک ورقه سفید ثبت کنید و هرگاه که به آن نگاه میکنید تمام آن خاطرات خوب دوباره برای تان مرور شود و حتی میزان تغییرات خودتان را در طی سالیان متمادی و با دیدن چند عکس از خودتان ببینید. اما یکی از مشکلاتی که دوربین های قدیمی و آنالوگ داشتند این بود که نتیجه ی خودشان را به صورت فیزیکی ثبت میکردند. از آن جایی که این خاطرات شیرین تان به صورت فیزیکی ثبت میشد احتمال خطرات فیزیکی برای آن عکس ها نیز بالا بود. عکس ها انواع متفاوتی دارند از عکس منظره و طبیعت گرفته تا عکس های شخصی و مینیمال و مدلینگ. اما یکی از دسته های مهم عکاس ، عکس پرسنلی است که بسیار کاربرد دارد به خصوص اگر در شهر زندگی میکنید و به دنبال گرفتن گواهینامه هستید و یا تحصیل علم. به دنبال گرفتن کار دولتی هستید یا میخواهید عکسی با وقار از خودتان داشته باشید. در همه ی این حالت ها باید به سراغ عکس پرسنلی بروید و در این حالت است که ممکن است به سراغ عکس های پرسنلی قدیمی و ترمیم عکس پرسنلی قدیمی خودتان هم بروید.
نگهداری از عکس های قدیمی
طی سال ها نگهداری از عکس های قدیمی و به خصوص عکس پرسنلی که به صورت فیزیکی ثبت شده اند بوجود مشکلات مختلف یک امر طبیعی ست. خط افتادن ، پارگی ، ایجاد لکه و نویز از مشکلات عادی نگهداری عکس های قدیمی است.
اما چه می شود کرد؟ از خاطرات خوبمان که چه کارهایی با عکس پرسنلی مان انجام دادیم به همین راحتی بگذریم؟اگر نوه های مان سال ها بعد به ما گفتند که عکس پرسنلی شما را ببینم پدر بزرگ یا مادربزرگ ، شما میخواهید به نوه های تان چه چیزی نشان بدهید؟ عکس های پرسنلی قدیمی مان که دچار پارگی شده اند را دور بریزیم؟ جواب من به شما خیر است.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی انواع نرم افزارهای بسیار قوی ساخته شده اند تا عکس های ما را و بالخص در این مقاله ترمیم عکس قدیمی مان را برای مان ترمیم کنند و تمام آن خش ها و پارگی ها و لکه ها را از بین ببرند و با زدودن عکس پرسنلی مان از نویز کیفیت عکس های پرسنلی قدیمی مان را بالا ببرند به طوری که با دیدن آن ها بتوانیم لذت ببریم.
بهترین راهکارهای ممکن برای ترمیم عکس پرسنلی
در این مقاله تلاش میکنم بهترین راهکارهای ممکن برای ترمیم عکس پرسنلی تان را به شما معرفی کنم. به طوری که بتوانید با کمی وقت گذاشتن برای ترمیم عکس های تان آن ها را بهترین شکل ممکن در بیاورید و تمام آ« پارگی ها و نویز ها را از بین ببرید.
پس برای اینکه با تعدادی از این روش ها آشنا شوید شما را به خواندن ادامه ی این مقاله دعوت میکنم.
یکی از احتمالاتی که برای خرابی عکس های قدیمی دادیم احتمال وجود نویز در عکس پرسنلی قدیمی تان بود. وجود و ظاهر شدن نویز دلایل مختلفی دارد که میتوان از مهم ترین دلایل پیدایش نویز را به گرفتن عکس در شب (به دلیل نرسیدن نورکافی به دوربین)، لرزش دست هنگام گرفتن عکس و همچنین کیفیت پایین بعضی دوربین ها اشاره کرد.
خب برای از بین بردن نویز های موجود در عکس پرسنلی تان ابتدا عکس تان را با نهایت دقتی که میتوانید اسکن کنید سپس به رایانه شخصی تان منتقل کنید . سپس برنامه فتوشاپ تان را باز کنید و عکس مورد نظرتان را در آن بارگذاری کنید.
ترمیم عکس پرسنلی در فتوشاپ
سپس از طریق منوی لایه ها که در سمت راست برنامه فتوشاپ تعبیه شده یک لایه کپی کنید از عکس اصلی تان و از این به بعد بر روی کپی لایه اصلی بقیه مراحل را انجام دهید.
سپس از قسمت تولز بار فتوشاپ گزینه ی فیلتر را انتخاب کنید . بعد از انتخاب گزینه ی فیلتر منویی باز میشود که باید گزینه ی نویز را انتخاب کنید. سپس منویی باز میشود که که در این قسمت باید روی ابزار dust & scratches بزنید.
با زدن ابزار dust & scratches یک منوی تنظیماتی باز می شود که ترجیحا حواستان باشد که مقدار اندازه های آن را دستکاری نکنید و بگذارید این اندازه ها بر همان مقادیر پیش فرض بمانند. سپس مقدار radus را یک پیکسل انتخاب کنید.
روش دیگری که برای حذف نویز عکس پرسنلی در برنامه فتوشاپ وجود دارد این است که مشابه روش قبلی مراحل را طی کنید ولی با این تفاوت که پس از زدن گزینه ی نویز از منوی فیلتر که صفحه ی منویی باز میشود این بار بر روی گزینه ی reduse noise بزنید.
با انجام این روش ، برنامه فتوشاپ تا حد زیادی نویز های موجود در عکس پرسنلی تان را از بین می برد و با عث میشود کیفیت عکس پرسنلی تان بهبود پیدا کند و بتوانید با اعتماد به نفس بیشتری عکس پرسنلی تان را به بقیه از جمله فرزندان و نوه های تان در سال ها بعد نشان دهید J .
یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است برای عکس پرسنلی تان در طی گذر زمان اتفاق بیفتد این است که لکه های سفیدی بر روی عکس پرسنلی تان بیفتد . اما نگران نباشید برای از بین بردن لکه های سفید بر روی عکس نیز چاره وجود دارد.
ابتدا دوباره مثال روش های قبل باید عکس تان را اسکن کنید وبرنامه ی فتوشاپ را باز کنید و عکس اسکن شده را در آن بارگذاری کنید و دوباره یک کپی از لایه اصلی تان بگیرید و بر روی کپی عکس پرسنلی تان از این به بعد کار کنید.
از منوی image گزینه ی adjustment را انتخاب کنید و از ابزار هایی که برای تان می آورد ابزار photofilter را انتخاب کنید. سپس منویی برای تان باز میشود که در این مرحله باید فیلتر سپیا sepia را انتخاب کنید. در این مرحله شما باید چگالی آن را تعیین کنید که پیشنهاد بنده به شما این است که چگالی را روی 20 درصد بگذارید تا نتیجه ی کار بهتر شود . البته خودتان میتوانید این چگالی را با کم و زیاد کردن تست کنید . ممکن است نتیجه ی بهتری بگیرید. همانطور که میبینید عکس پرسنلی تان ترمیم پیدا کرد و لکه های سفید تا حدودی از بین رفتند.
یکی دیگر از راه های ترمیم عکس پرسنلی نرم افزار stellar phoenix jpeg repair است.
قدرتمندترین نرم افزار ترمیم عکس
این نرم افزار یکی از قدرتمندترین نرم افزار ها در حوزه ی کاری خودش است. این نرم افزار همچو ققنوسی که از خاکستر دوباره متولد میشود میتواند عکس پرسنلی قدیمی تان را دوباره متولد کند.
این نرم افزار قابلیت کار با فرمت های jpg و jpeg را دارد. و میتواند بدون اینکه از کیفیت اصلی عکس پرسنلی تان کم کند آن را ترمیم کند.
نرم افزار دیگری که قصد معرفی آن را دارم نرم افزار retouch pilot می باشد که عکس پرسنلی قدیمی و کهنه ی شما را روتوش و ترمیم کند. البته این نرم افزار میتواند حتی عکس های جدیدی که نیاز به روتوش و ترمیم دارند را نیز بهبود ببخشد.
از نکات مثبت این نرم افزار، آموزشی است که برای افراد مبتدی تدارک دیده است. و شما وقتی برای اولین بار وارد این نرم افزار میشوید این آموزش به صورت اینتراکتیو فعال میشود و به شما آموزش میدهد که برای ترمیم عکس خراب تان چه کاری باید انجام دهید.
در قسمت ابزار این نرم افزار تعداد زیادی ابزار در اختیار شما قرار داده شده است که میتوانید به کمک این ابزار عکس خراب تان را به بهترین حالت ممکن ترمیم کنید. از ابزار های موجود میتوان به رنگ کننده ، ترمیم و لکه برداری از عکس های قدیمی اشاره کرد.
از امکانات دیگر این نرم افزار این است که شما میتوانید پس زمینه ی عکس تان را برش داده و حذف کنید.
این مقاله به پایان رسید . امیدوارم این روش ها و نرم افزارها بتواند عکس قدیمی شمارا تا حد زیادی ترمیم کند ولی همیشه به یاد داشته باشید که ترمیم عکس یک سری محدودیت ها دارد و به طور مثال هیچ گاه نمیتوان عکس قدیمی تان را جوری ترمیم کنید که صد در صد مشابه عکس اولیه باشد. اما کیفیت عکس های قدیمی را میتوان تا حد زیادی بهبود بخشید.
امیدوارم از این مقاله خوشتان آمده باشد.
هیچ دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.