28 گام تا طراحی ویلایی مدرن شما در اسکچاپ
طراحی ویلا ی مهندسی ساز با اسکچاپ
سلام دوستان عزیزم. امیدوارم تا اینجای کار از آموزش های اسکچاپ لذت برده باشید. توی این آموزش میخوام شما رو با طراحی ویلا آشنا کنم که میتونه شروع ساخت یه ایده ی بزرگ تو ذهنتون باشه. فکرشو بکنید وقتی شما این پست رو بخونید و بعد از اون بتونید خیلی اصولی طراحی ویلا ی مورد علاقتون رو تو ذهنتون بسازید و بعد از اون خیلی راحت اون رو مدل کنید و راحت تر اینکه برید تو نواحی شمالی کشور و یه زمین بخرید و راحت طرحی که دارید رو به کمک یه مهندس ( که اکثرا خودتون هستید ) اجراییش کنید. این رو بدونید که این کار اصلا سخت نیست و کاملا شدنیه. اصلا از هیچی نترسید و باور داشته باشید که انسان با پرسیدن ندونسته هاش و یادگیری علمی علم طراحی راحت میتونه به خواسته هاش برسه. پس خودتون رو آماده ی طراحی ویلای مورد علاقه تون کنید. راستی یه چیز جالب دیگه که یادم رفت بهتون بگم اینه که ما ویلای شمال خودمون رو باهم به صورت فامیلی درست کردیم. یعنی من طراح اون ویلا بودم سالیانه پیش و تونستیم همه با هم اون چیزی که تو ذهن من بود رو خیلی اصولی اجرا کنیم و الان که توی ویلا میشینم خیلی حس متفاوت و خوبی دارم. نمیخواید این حسو تجربه کنید؟ برای شروع دقیقا باید از همین پست شروع کنید!
گام اول
خوب میریم سراغ اصل مطلب. برای شروع محیط اسکچاپتون رو باز کنید! در این مرحله با توجه به اندازه ی دلخواهتون یک مربع و یا یه مستطیل میکشید که توی طراحی این ویلا ما اندازه 10 متر در 10 متر رو با کمک ابزار Rectangle مد نظر قرار دادیم که با فلش مشخص شده و در اون کادر این اندازه رو تایپ و enter میکنیم. همچنین توی این طرح یه خط وسط این مربع ایجاد میکنیم که اون رو به دو قسمت مساوی تقسیم میکنه پس باید وسط این مربع به کمک ابزار pen یه خط بکشید:
گام دوم
خوب توی این مرحله به کمک ابزار Push/Pull مستطیل چپ رو تا ارتفاع 3 متر بالا میاریم و به اون حجم سه بعدی میدیم و مستطیل دوم که سمت راستیه باشه رو ارتفاعی 4.5 متری میدیم و در نهایت با انجام این دو کار میتونیم شکل ترسیمی زیر رو داشته باشیم:
گام سوم
به کمک ابزار pen به اندازه 0.8 متر از قسمتی که با فلش مشخص شده انتخاب کرده و پس از تایپ 0.8 enter رو میزنیم که اگه دقت کنید روی بده یک نقطه ایجاد میشه که پس از ایجاد شدن اون نقطه به صورت کج میتونیم یه شیرونی با زاویه مناسب داشته باشیم که یکی از الزامات طراحی ویلا هستش:
گام چهارم
پس از ایجاد خط به وسیله ی ابزار Push/Pull تا انتهای دیوار رو میریم و بعد از کلیک رو انتهایی ترین قسمت دیوار آن از بین میره و شیب مورد نظر ما ایجاد میشه.
اگه زاویه دیدتون رو بچرخونید میبینید که زیر ویلا کاملا خالیه برای اینکه این مشکل رو حل کنیم از قسمتی که تو تصویر مشخص کردیم تا قسمتی که مشخص شده به کمک ابزار pen یک خط ایجاد کنید:
گام پنجم
در این قسمت از طراحی باید بعد از ایجاد شدن کف مون به کمک ابزار offset یه offset به اندازه ی 0.2 متر بدیم که طبق شکل زیر میشه:
گام ششم
خوب خسته که نشدید؟ پس بریم سراغ ادامه کارمون. در این قسمت به کمک ابزار Push/Pull تا ارتفاع 3 متر از کف بالا میریم تا شکل زیر پشت بوم مستطیل سمت چپ قرار بگیره:
گام هفتم
در این قسمت از کفی که به بالا کشیدیم 0.25 متر به پایین میکشیم. میپرسید چرا؟ عجله نکنید دلیلش رو به زودی متوجه میشید پس طبق شکل زیر برای دو مستطیل انجامش میدیم:
گام هشتم
خوب حالا که حساب کف بنا رو ساختیم بریم بالای ویلا ببینیم چه خبر شد ! آماده اید؟ پس شکل زیر رو نگاه کنید اگه قدم به قدم با آموزش پیش اومدید و به این شکل نرسیدید یه جای کار رو اشتباه رفتید پس برگردید و ببینید اونجا کجاست:
گام نهم
خوب در این مرحله دیوار مستطیل سمت چپ رو تا بالای مستطیل سمت راست به وسیله ابزار push/pull بالا میکشیم. دقت کنید دیوارشو بکشید نه کف اش رو:
گام دهم
پس از این مرحله باز هم لازمه که دیوار رو تا ارتفاع 1.5 متر بالا بکشیم پس طبق روال گذشته این تغییر رو هم اعمال میکنیم و پس از اون از ناحیه های مشخص شده به کمک ابزار pen خط های صافی میکشیم که سقف برای اتاق مورد نظرمون ایجاد بشه که مرحله به مرحله روی شکل عدد گذاری شده:
گام یازدهم
که در نهایت با زسم اون دو خط با ابزار pen شکل نهایی به صورت زیر باید شده باشه:
گام دوازدهم
در این مرحله اقدام به حذف سطح بالا میکنیم چون اگه دقت کنید ظلع چهارم دیوار ما تکمیل نشده و برای تکمیل اون از دیوار مشخص شده تو عکس به اندازه ی 0.20 جلو امده و تا بالا میایم که دیوارمون تکمیل شه:
گام سیزدهم
خوب تقریبا نصف کارای طراحی ویلا مونو کردیم حالا نوبت میرسه با شکل گرفتن فرم اصلی ایش. پس برای این کار از پایین از نقطه ی مشخص شده به ارتفاع سه متر بالا میایم و یک خط با pen ایجاد میکنیم. بعد از اون از اون خط تا 0.1 متر پایین میایم و یک خط دوباره ایجاد میکنیم و در نهایت به وسیله ی push/pull به اندازه ی 1 متر به جلو میایم:
گام چهاردهم
در ادامه میریم سراغ دیوار پشتی. برای این کار در وسط این دیوار یه خط ایجاد میکنیم و ادامه خط قبلی رو طبق شکل میکشیم:
گام پانزدهم
در این مرحله میرسیم به ایجاد سطح قسمت های مختلف ویلا که برای شروع ورودی اونرو تعبیه میکنیم به شکلی که سطحی که در شکل زیر میبینیم رو به دو قسمت مساوی تقسیم میکنیم و بعد از اون به اندازه ی 0.8 متر push/pull میکنیم و در نهایت شکل زیر رو خواهیم داشت:
گام هفدهم
خوب حالا وقتشه که اندازه های زیر رو طبق روال قبل به نرم افزار وارد کنیم:
گام هجدهم
در این قسمت به ارتفاع 0.1 متر به پایین میریم و یک خط میکشیم که حد فاصل در تا نیم پله است که در شکل نشان داده شده. همچنین به اندازه ی 1.5 متر شکل مستطیلی زیر اون خط کشیده شده رو push/pull میکنیم که در نهایت طبق شکل زیر خواهیم داشت:
گام نوزدهم
حالا دیگه وقتش شده بریم سراغ پنجره ها . پس تا همین جا هستیم پنجره مون رو رسم میکنیم. که برای این کار از midpoint بالای درمون به اندازه ی 2.5 متر یک خط ایجاد میکنیم همچنین عرض پنجره ها رو 1 متر در نظر میگیریم. البته این نکته رو باید بگم که این اندازه ها برای پنجره استاندارد هستش ولی شما میتونید طبق پنجره ای که تهیه کردید این قسمت رو وارد کنید. همچنین میتونید از مدل های آماده ی اسکچاپ استفاده کنید که توی این پست میتونید اون رو بخونید. پس طبق توضیحات داده شده شکل زیر رو خواهیم داشت:
گام بیستم
خوب بهتره که بریم سراغ پنجره های اون سمت ویلا ببینیم چه ایده ای تو سر داریم. من همیشه دوست داشتم تناسب اندازه ای پنجره ها رو بهم بزنم برای همین توی طراحی ویلا ی پیشنهادی من این موضوع رو شاهد هستید. اما شما میتونید طبق چیزی که خودتون دوست دارید و مایلید استفاده کنید اما اگه خواستید از اندازه های پیشنهادی من استفاده کنید به شرح زیر هستش:
گام بیست و یکم
خوب حالا میرسیم به کف ویلامون. توی این قسمت میتونیم با رسم یه خط کف مون رو هم سطح ورودی بکنیم و اون رو به انتهای طراحی ویلا برسونیم:
گام بیست و دوم
چشمامون خسته شد از این رنگ بی روح نه؟ خوب دیگه وقتشه که یه رنگی بزنیم به این دیوارا ! پس با ابزار select کل بنا رو میگیریم و یا از روی کیبورد Ctr+a رو وارد میکنیم و پس از اون میبینیم که کل بنا select شده (برای آموزش ابزارها از جمله select میتونید اینجا کلیک کنید) و بعد از select شدن به منوی متریال میریم و از منوی color رنگ سفید دیوارها رو انتخاب میکنیم ( برای قرار دادن متریال مورد نظرتون میتونید این آموزش رو بخونید)
گام بیست و سوم
خوب حالا رسیدیم به شیرونی سمت چپ ویلا . برای این کار اول یک سقف ایجاد میکنیم پس از اون طبق شکل زیر یک خط میکشیم به ارتفاع 1 متر و در نهایت با رسوندن اون به نقطه سوم ظلع بعدی ساخته شده و مثلث تشکیل میشه که با push/pull کردن اون تا انتهای ویلا تقریبا استخوان بندی طراحی ویلا مون به پایان رسیده فقط میمونه یکسری ریزه کاری ها:
گام بیست و چهارم
در این مرحله میخوایم تو امتداد در اصلیمون یک ستون ایجاد کنیم که به اندازه ی نیم متر از دیوار اصلی push/pull میکنیم و از سر پله هم به اندازه نیم متر مثل شکل زیر الگو رو میکشیم و push/pull میکنیم. نظرتون هست که اون وسط خالی باشه؟ خیلی جذاب میشه اگه بتونیم نور کار کنیم! حتما این کارو میکنیم:
گام بیست و پنجم
خوب اینجا که رسیدیم حالا باید یه کف سازی جالب رو انجام بدیم راستی چرا حواستون نبود که اونور پله نداره؟ دعواتون کنم؟ پس سریع میریم طبق آموزش های قبلی با اندازه ی 1.7 اقدام به پله گذاری میکنیم اینجوری:
گام بیست و ششم
حالا نوبت این شده که یه شیرونی واقعی داشته باشیم که البته این هم به نسبت سفارش شما اندازه میدن. پس با فاصله 1 متر از سقف اصلی از هر چهار طرف اقدام به کشیدن یک مستطیل روی سقف میکنیم. و بعد از اون به راحتی میتونیم اون رو push/pull کنیم:
گام بیست و هفتم
بعد از اینکه دو تا سقف شیرونی مون رو انداختیم و همون جور که گفته شد از هر طرف 1 متر فاصله دادیم میریم سراغ باقی کارا خبر خوش اینه که دیگه لازم نیس بکشیم از اینجا به بعد فقط به زیباسازی ویلامون میپردازیم پس شکل نهاییمون تا به اینجای کار این مدلی باید در اومده باشه:
گام بیست و هشتم
آماده اید که متریال مورد علاقمون رو بندازیم؟ نمیدونید چجوری؟ از اینجا مطالعه کنید. پس اگه موافقید اول شیرونی ها رو رنگ کنیم. که در قسمت materials میتونید با انتخاب Rofing انواع شیرونی های آماده نرم افزار رو مشاهده کنید:
گام بیست و نهم
حالا میرسیم به شیشه های عزیز ! برای اینکه شیشه رو ایجاد کنیم باید درست وسط پنجره مون یک مستطیل با ابزار Rectangle ایجاد کنیم و پس از اون به منوی material بریم و در اونجا گزینه ی مورد نظر رو روی Glass and Mirror قرار بدیم و یا خودمون اقدام به متریال دهی کنیم که این کار باعث جلوه ی بیشتر رندر مون خواهد شد. پس طبق شکل زیر برای همه ی پنجره ها شیشه ایچاد میکنیم:
گام سی ام
خوب در نهایت رندر ازش تهیه میکنیم و ویلای ما آماده ی نشستن شده! شما چی آمادگیشو دارید؟!
در نهایت دیدیم که به کمک نرم افزار اسکچاپ که کمپانی گوگل ارائه دهنده ی این نرم افزار کاربردیه چجوری تونستیم توی کمتر از 1 ساعت طراحی ویلا یی شیک و مدرن رو داشته باشیم و یاد گرفتیم که مرحله به مرحله توی ساخت اون خلاقیت به خرج بدیم و اون رو به جایی برسونیم که به ایده های ذهنیمون بسیار نزدیک باشه و اینو دیدید و لمس کردید که مدلسازی و طراحی ویلا کار زیاد سختی نیس حالا من بهتون این قولو میدم که ساخت این ویلا هم به همین آسونی باشه که مشاهده کردید و با هم مدلسازی ایش رو انجام دادیم. راستی برای رندر گیری تقاضای آموزشی زیاده ولی به نظر من صبور باشید تا با هم آموزش های طراحی و مدلسازی رو به خوبی یاد بگیریم و بعد از اون بلافاصله میریم سراغ رندر های با کیفیت عجیب که بهتون قول میدم با دیدنش شگفت زده بشید.
امیدوارم از این پست لذت برده باشید و خودتون طراح دنیای خودتون باشید!
ببخشید امکانش هست آموزش ویدئویی این مطلب رو هم بزارید؟
با سلام
بله به زودی همه پست ها از جمله همین پست دارای آموزش ویدئویی میشه.
با تشکر
پلاگین ویری اسکچاپ 2017 نمیشه دانلود کرد تشکر
سلام
مشکل رفع شد. دوباره امتحان کنید