برنامه اتوکد در معماری که به انگلیسی (AutoCAD Architecture) نامیده میشود، یکی از نسخه های فوقالعاده و محبوب از شرکت اتودسک است که همانطور که میدانید اتوکد با ارائهی امکانات و ابزارهای متنوع و گستردهی خود به طور ويژهای برای طراحی معماری میان دانشجویان و متخصصین این حوزه رایج و محبوب شده است. در ادامه با این آموزش اتوکد با ما همراه باشید…
اشیاء معماری با یکدیگر رابطه داشته و به هم بسیار مرتبط هستند و بهطور قابل توجهی هوشمندانه با هم ارتباط برقرار میکنند. به عنوان مثال، یک دیوار با دری که کنار آن قرار میگیرد با هم ارتباط دارند و میتوان گفت که به هم مرتبط هستند. بهطوری که حذف یا انتقال در ارائهی یک واکنش از طرف دیوار همراه خواهد بود. اشیا قابلیت نمایش هم بهصورت دو بعدی و هم سه بعدی را دارند و اتوکد در معماری همان نرم افزار مناسبی است که ایجاد هر دو مدل را فراهم مینماید.
علاوه بر این، اشیاء هوشمند معماری پیوندهای پویا و داینامیکی با مستندات و مشخصات و مشاهدههای ساختمانی دارند که منجر به دقیقتر و حرفهایتر شدن پروژه میشود. برای مثال، هنگامی که یک شی مانند در یا دیوار را حذف یا اصلاح میشود، فرمِ در میتواند بهطور خودکار به روز شود و این یکی از ویژگیهای خارقالعاده نرم افزار اتوکد است. فضاها و سطوح زمانی که با توجه به برخی اشیا یا عناصر تغییر میکنند بهطور خودکار به روز رسانی میشوند، محاسباتی مانند متر مربع همواره به روز شده هستند. نرم افزار فوقالعاده اتوکد در معماری از فرمت فایل DWG استفاده میکند اما برای برنامههای غیر از اتوکد برای نمایش و یا ویرایش و دستکاری دادههای مرتبط به اشیا به یک (Object Enabler) احتیاج است.
کاربرد اتوکد در بازار کار رشته معماری
قابلیتها و امکانات و کاربردهای فوق العاده اتوکد در معماری در بازار کار به طور قابل توجهی وسیع است و آن چنان که تنها به یک تخصص و یا رشته محدود و مشخص بسنده نمیکند و در زمینههای فوقالعاده مهمی در صنعت و تکنولوژی از جمله معماری، نقشه کشی، مدل سازی، عمران، الکترونیک، مکانیک، راه سازی، ساخت و تولید، برق، طراحی صنعتی و… کاربرد دارد.
تا قبل از ارائه نرم افزار اتوکد، مهندسین و طراحان ابزارهای محدودی برای طراحی در اختیار داشتند و امکان پرورش و خلق ایدههای هیجان انگیز و خرج کردن خلاقیت بیشتر در طراحیهایشان بسیار محدود بود و همچنین منجر به صرف هزینه و زمان زیادی بودند و مشکلات و سختیهای زیادی به همراه داشتند ولی اکنون با کمک نرم افزار اتوکد میتوانند به راحتی در محیطهای دو بعدی و سه بعدی با ابزارها و قابلیتهای گسترده و متنوعی که این نرم افزار شناخته شده در اختیارشان میگذارد به طراحیهای حرفهای و هوشمندانه و همچنین خلاقانه بپردازند و ایدههای خودشان را مصور و نهایتا عملی کنند.
بنابراین با آشنایی و تسلط به اتوکد در معماری میتوانند به راحتی پروژههای خود را برای کارفرمایان مستند کنند و آنها را راحتتر از نتایج کار خود مطمئن کرده و متقاعدشان کنند که پروژه مد نظرشان تا چه اندازه دقیق و حرفهای و عملی خواهد بود و در نهایت بهراحتی کسب در آمد کنند و در بازار کار موفق باشند.
نکاتی در مورد اتوکد در معماری
آنچه در یک دوره آموزشی مفید مرتبط به اتوکد در معماری خواهید آموخت، شامل آشنایی محیط کار و ابزار تغییر که یکی از مهمترین ابزارها برای ایجاد پروژههای حرفهای در معماری است و همچنین دانستن چگونگی شروع کار در این محیط الزامی است و باید آشنایی کاملی با محیط اصلی اتوکد و چگونگی پیمایش درون فایلها و یا چگونه از دسترس خارج کردن فایلها برای کاربران دیگر و ایجاد رمز برای آنها، و همچنین آشنایی با محیطهای دو بعدی، سه بعدی و چگونگی مشاهدهی فرمانهای اجرا شده و همچنین نحوهی بازگشت از فرمان اجرا شده و یا انصراف از اجرای یک فرمان و ورود اطلاعات به فرمان، ماشین حساب اتوکد، کلیک راست ماوس و کاربردهای آن و چگونگی استفادهی از راهنمای اتوکد که در بسیاری از موارد از همین بخش راهنمایی اتوکد اطلاعات جامع و کاملی در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
نهایتا بخشهایی که مربوط به چگونگی ترسیم در این محیط است، مانند سیستمهای مختصات اتوکد (مختصات عمومی دکارتی، نسبی دکارتی، قطبی نسبی قطبی) یا ترسیم با استفاده از شکلهای اولیه (خط، مستطیل، دایره، کمان، بیضی، منحنی،چند ضلعی منتظم، چند خطی) یا چگونه تو پر یا تو خالی کردن اشیا، برجسته کردن یا سایهزدن آنها همگی نکات مهمی میباشد که برای ارائهی پروژههای حرفهای و دقیق بسیار حائز اهمیت هستند.
نهایتا زمانی که شما این نکات را به خوبی فرا گرفتید، زمان آن میرسد که با ابزارهای کمکی برای ترسیم نقشه در اتوکد آشنا شوید و مهارتهایی چون روشن یا خاموش کردن ابزار کمکی مورد نیازتان بسته به کاری که در حال انجام آن هستید و چگونگی استفاده از ابزار گیره شکلها و همینطور ابزارهای افقی و عمودی و یا ابزار ترسیم مد و لار و همچنین چگونگی ترسیم ایزومتریک آشنا شده و برای انجام پروژههای حرفهایتر و دقیقتر از آنها استفاده نمایید. همواره به خاطر داشته باشید که برای انجام ترسیمهای حرفهایتر باید بدانید که چگونه شکلها را در اتوکد میتوان ویرایش کرد.
بنابراین باید با قابلیتهایی چون ترکیب اجرای انتخاب شکلها، روشهای انتخاب شکلها، فرمانهای ویرایش شکلها (حذف، جابجایی، کپی، دوران، ارایه سازی یا کپی منظم، قرینه سازی، تغییر مقیاس، کشیدهگی خطی، کپی موازی، قطع، قطع در یک نقطه، تلاشی شکلها، پخ زدن یا کج کردن گوشه ها، گرد کردن، اتصال، اصلاح لبه ها و تقاطع ها، امتداد دادن شکلها) باید آشنا باشید ولی نگران نباشید زیرا تمام این ویژگیها را با مشاهده یک دوره آموزشی مناسب در سایتهایی چون کورسارا و یا یوداسیتی و یا سایتهای ایرانی چون مکتب خونه و یا فرادرس یاد خواهید گرفت اما توجه کنید که برای حرفهٰای شدن تا آنجا که امکان دارد باید تمرین کنید و پروژه انجام دهید.
هیچ دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.