در این مقاله با پیشنهاداتی در مورد افزایش سرعت وردپرس در کنار شما هستیم . آیا شما می خواهید که افزایش سرعت وردپرس را تجربه کنید؟ و سرعت بارگذاری صفحات شما بالا برود یا تجربه کاربری خود را افزایش دهید، زمانی که سرعت سایت شما بالا برود، کاربران بیشتری به سایت شما جذب می شود و مدت زمان بیشتری در سایت شما باقی می مانند در نتیجه سئو سایت شما نیز بالا می رود. در ادامه این مقاله ما 19 نکته را به شما عرض می کنیم که باعث می شود سرعت بارگذاری سایت شما را بالا می برد.
برخلاف دیگر مقالات ما فقط به شما افزونه معرفی نمی کنیم و راهنمایی همه جانبه و کلی می باشد و بعد از مطالعه این مقاله شما می توانید بصورت موثر و دائمی سرعت سایت خود را بهبود ببخشید.
پایه عملکرد وردپرس:
- چرا افزایش سرعت وردپرس مهم است؟
- چرا باید سرعت سایت خود را چک کنید؟
- چه چیزی سرعت سایت شما را کاهش می دهد؟
- اهمیت انتخاب هاست مناسب و تاثیر مستقیم آن روی افزایش سرعت وردپرس چیست؟
افزایش سرعت وردپرس در چند قدم (بدون نیاز به کد نویسی)
- نصب افزونه کش وردپرس
- بهینه سازی عکس برای سرعت
بهترین روش های بهینه سازی عملکرد وردپرس
- سایت خود را به روز نگه دارید.
- از گلچین ها در صفحه اصلی و آرشیو استفاده کنید.
- برای نظرات یک صفحه جدا در نظر بگیرید.
- از CDN(شبکه تحویل محتوا) استفاده کنید.
- ویدیو ها را مستقیما به وردپرس آپلود نکنید.
- از یک قالب بهینه برای سرعت استفاده کنید.
- از یک افزونه اسلایدر سریع تر و سبک تر استفاده کنید.
- از یک افزونه گالری سریع تر و سبک تر استفاده کنید.
تنظیم نهایی برای افزایش سرعت وردپرس (تخصصی)
- صفحات طولانی را به چند صفحه تبدیل کنید.
- کاهش درخواست های HTTP خارجی.
- خانه ها یا سلول های دیتابیس را کاهش دهید.
- بهینه سازی دیتابیس وردپرس.
- محدود کردن ویرایش پست.
- جلوگیری از دزدیدن محتوا و Hotlinking.
چرا افزایش سرعت وردپرس مهم است؟
طبق تحقیقاتی که از سال 2000 تا 2016 بر روی کاربران اینترنت انجام شده زمان تحمل برای دیدن محتوا از 12 به 7 ثانیه کاهش پیدا کرده است، یعنی شما باید بتوانید در حداکثر 7 ثانیه محتوای سایت خود را برای کاربران آماده کنید.
این برای یک مدیر سایت چه معنی دارد؟ معنای این برای یک مدیر سایت این است که مدت زمان بسیار کمی دارید تا کاربران را متقاعد کنید که در سایت شما بمانند. وقتی یک محتوا به کندی لود می شود کاربر تحمل تلف کردن وقت را ندارد و سریعا صفحه را می بندد.
طبق تحقیقاتی که سایت StrangeLoop بر روی سایت های بزرگی چون گوگل و آمازون انجام داده است هر ثانیه دیر تر لود شدن سایت می تواند باعث 7% کاهش بازدید کل سایت، کاهش 11% بازدید صفحات سایت و 16% کاهش رضایت کاربران شود!
شاید بگید سرعت اینترنت ایران کم است و زیاد موضوع پر اهمیتی نیست ولی موتور های جستجو چند سالی است که سایت هایی را که دیر لود می شوند را جریمه و از امتیاز سئو آنها کم می کند.
خلاصه در صورتی که می خواهید سایت بازدید کننده داشته باشد و درآمد کسب کنید به فکر افزایش سرعت وردپرس خود باشید.
چرا باید افزایش سرعت وردپرس خود را چک کنید؟
بعضی ها فکر می کنند چون سایت در سیستم آنها سریع لود می شود برای همه این گونه است که اشتباه بسیار بزرگی است. مرورگر های امروزی سایت هایی را که باز می کنید را در حافظه کش ذخیره می کنند مخصوصا سایت هایی که بازدید شما از آن زیاد است، به محض تایپ کردن آدرس مرورگر آن را لود می شود. ولی فردی که برای اولین بار از سایت شما بازدید می کند این اتقاق برایش نمی افتد. حتی بسته به موقعیت جغرافیایی مدت زمان لود شدن سایت انها کاملا متفاوت است.
به همین علت توصیه می شود که سایت خود را در جا هایی مانند pingdom.com تست کنید. این سایت به صورت رایگان این امکان را به شما می دهد که سایت خود را در لوکیشن های مختلف تست کنید.
بعد از تست شاید شما فکر کنید یک سایت خوب و عالی در چه زمانی باید لود شود؟ جواب زیر 2 ثانیه است
هرچند شما هر میلی ثانیه ای را که بتوانید از مدت زمان لود سایت خود کم کنید خوب است و همین میلی ثانیه ها است که یک ثانیه را تشکیل می دهند و باعث افزایش سرعت وردپرس شما میشوند.
چه چیزی سرعت سایت شما را کاهش می دهد؟
گزارش تست سرعت شما به احتمال زیاد دارای توصیه های متعدد برای بهبود است. با این حال بیشتر این اصطلاح فنی است که درک آن برای مبتدیان دشوار است. هرجند پیدا کردن و درک اینکه چه چیزی سایت شما را کند می کند می تواند به شما در تصمیم گیری برای بر طرف کردن مشکل کمک کند و تصمیم گیری برای انجام راه حل را برای شما آسان تر بکند.
دلایل اصلی کاهش سایت وردپرسی موارد زیر هستند:
- هاست: وقتی از یک هاست نامناسب که درست پیکر بندی نشده است استفاده می کنید سرعت سایت شما را به شدت پایین می آورد.
- پیکربندی وردپرس: اگر وردپرس صفحات شما را کش نمی کند و برای هر درخواست صفحات را هر بار پردازش کند بار پردازشی بسیار زیادی به هاست و سرور شما وارد می شود مخصوصا زمانی که هاست شما زیاد قدرتمند نباشد این مشکل می تواند به آفلاین شدن کامل سایت شما بیانجامد.
- سایز صفحات: بیشتر این مشکل به خاطر عکس های حجم بالا و غیر بهینه برای وب است. بخش دیگر آن استفاده از المان های پرحجم و غیر کاربردی یا ویدیو است.
- افزونه های ضعیف: شاید شما افزونه ای را نصب کرده باشید که کدنویسی ضعیف و عملکرد نا مناسبی ارائه کند. این مشکل می تواند باعث کاهش چشمگیر سایت بشود.
- اسکریپت های خارجی: اسکریپت های خارجی مانند تبلیغات، بارگذاری فونت ها و… تاثیر بسزایی در سرعت شما خواهند داشت.
حال که فهمیدید که چه چیزی سرعت سایت را پایین می اورد بیاید نگاهی به نحوه ی رفع این مشکلات بیاندازیم.
اهمیت انتخاب هاست مناسب برای افزایش سرعت وردپرس
یک هاست وردپرسی استاندارد و پر سرعت نقش اصلی را در میزان سرعت سایت شما دارد. در صورت توانایی مالی از هاست اشتراکی استفاده نکنید برای سایت یک هاست اختصاصی تهیه کنید. در صورتی که امکان از هاست هایی استفاده کنید که هارد SSD داشته باشند و هر چند کانفیگ ان ها بالا تر باشد بهتر است.
هاست های اشتراکی مشکلات زیادی به بار می اورند و از امنیت بالایی نیز برخوردار نیستند. ممکن است سایت دیگر که بر روی این هاست قرار دارد و مورد حمله قرار بگیرد یا اصلا شاید خیلی زیاد از منابع استفاده کند و پردازش های شما همیشه در صف قرار بگیرند و یا می تواند پهنای باند را کلا اشغال کند. در هر صورت هاست اشتراکی اصلا توصیه نمی شود.
از سرویس دهنده های معتبر هاست تهیه کنید و در زمان خرید از انها بخواهید که هاست را برای وردپرس پیکربندی کنند. سرویس دهنده های معتبر بصورت دائم بکاپ تهیه می کنند و برای امنیت سایت شما هر روز پیکر بندی ها و پچ های امنیتی را نصب می کنند و در صورت حمله هکر ها راه کار هایی برای دفاع از سایت شما دارند.
افزایش سرعت وردپرس در چند قدم (بدون نیاز به کد نویسی)
می دانیم که انجام تغییرات در پیکربندی سایت می تواند ترسناک بنظر برسد خصوصا زمانی که شما یک تازه کار هستید و تجربه زیادی در زمینه وب و وردپرس ندارید، اما نگران نباشید ما این قسمت را جوری برای شما شرح داده ایم که هر تازه کاری بتواند از پس آن بر بیاید، در کل اگر شما می توانید با ماوس کار کنید پس از پس این مرحله بر می آید. در ضمن هیچ کد نویسی یا تغییرات در آن احتیاج نیست!
نصب افزونه کش برای افزایش سرعت وردپرس
صفحات در وردپرس پویا هستند، خوب حالا این به چه معنا است؟ صفحات پویا یعنی هر بار که کاربری درخواست صفحه ای را به سرور شما می فرستد وردپرس طبق درخواست کاربر اطلاعات را جمع آوری می کند و در قالب یک بسته یا صفحه آن را برای کاربر ارسال می کند. این کار هر دفعه نیازمند پردازش های زیادی است و هر دفعه مدت زمان زیادی طول میکشد تا از قسمت های مختلف اطلاعات جمع اوری و اماده شوند. حال فرض کنید که چندین کاربر در دقیقه یک صفحه را در خواست بکنند و هر دفعه این مراحل تکرار شود مطمئنا وقت زیادی را طلب می کند.
به همین دلیل ما به هر سایت وردپرسی پیشنهاد می کنید از یک افزونه کش استفاده کند. این افزونه های می تواند افزایش سرعت وردپرس شما را 2 تا 5 برابر کند.
در عکس زیر می توانید ببیند افزونه های کش به چه اندازه عملیات شما را کاهش می دهند. بجای این که برای هر درخواست عملیات اجرا شود یکبار کل عملیات اجرا می شود سپس یک کپی از آن ذخیره می شود در صورتی که کاربر جدیدی درخواست ارسال کند یک کپی از فایل ذخیره شده برایش ارسال می شود.
همان گونه که در شکل بالا می بینید وقتی یک کاربر از سایت وردپرسی شما(که با PHP نوشته شده است) بازدید می کند، سرور شما محتوا را از دیتابیس MYSQL و فایل های PHP فراخوانی می کند سپس همه را باهم به عنوان یک محتوای HTML در اختیار کاربر قرار می گیرد. ابن پروسه ی طولانی را می توان با یک افزونه کش به مقدار قابل توجه ای کاهش بدهید.
افزونه های زیادی در وردپرس وجود دارد شما می توانید هر کدام را که به نظر بهتر رسید انتخاب کنید. لازم به ذکر است بعضی از هاست های وردپرسی بصورت پیش فرض این قابلیت را فعال کرده اند و دیگر نیازی به نصب مجدد آن نیست.
بهینه سازی عکس برای سرعت
عکس ها زندگی را به محتوای شما می آورند و مطلب را راحت تر از جملات به کاربر انتقال می دهد، و طبق تحقیقات در صورتی که شما در محتوای خود از عکس ها و تصاویر رنگی استفاد کنید تمایل کاربران به مطالعه آن نوشته 80% افزایش پیدا می کند. ولی یک مشکل اساسی وجود دارد، و آن کند شدن سایت است.
در صورتی که عکس ها را بهینه نکنید بیشتر به سایت شما لطمه می زند تا باعث افزایش بازدید آن شود. حجم اصلی صفحات وب را عکس ها شامل می شوند. شاید شما هزاران کلمه نوشته داشته باشید ولی کل این نوشته به انداره یک عکس حجم نیاز ندارند.
پس از این به بعد قبل از اینکه عکسی را که با دوربین گوشی 13 مگاپیکسلی خود گرفته اید مستقیما به سایت خود آپلود کنید آن را با استفاده از نرم افزار های مخصوص بهینه سازی کنید. رزولوشن و کیفیت آن را کمتر کنید لازم نیست که در یک نوشته عادی از یک عکس FHD استفاده کنید. در کل بهتر است که عکس شما کمتر از 150KB حجم داشته باشد.
بهتر است از فرمت های فشرده شده مانند JPEG یا PNG استفاده کنید. فرمت هایی مانند RAW اصلا توصیه نمی شود و در صورتی که تمایل دارید یا مجبورید از این گونه فرمت های پر حجم استفاده کنید یک پیش نمایش کم حجم برای آن تهیه کنید سپس فرمت اصلی و پر حجم را بصورت یک فایل برای دانلود قرار بدهید.
فرق JPEG با PNG چیست؟
در PNG بر خلاف JPEG تصاویر فشرده سازی نمی شوند. در زمان فشرده ساری عکس های بعضی از رنگ ها حذف می شوند و برخی از اطلاعات که در تصاویر وجود دارند از بین می روند و زمان کمتری برای لود نیاز دارند ولی در تصاویری که فشرده سازی نشده اند مانند PNG حجم بیشتری نیاز دارند و زمان بیشتری نیز برای لود می خواهند.
حال کدام را انتخاب کنیم؟
- اگر در عکس شما رنگ های مختلف زیادی وجود دارد از JPEG استفاده کنید
- اگر عکس شما ساده است و می خواهید پس زمینه آن شفاف باشد از PNG استفاده کنید
شما می توانید از سایت های مخصوص بهینه سازی تصاویر مانند Tinyjpg یا Tinypng یا برنامه هایی مانند MSPaint و یا photoshop استفاده کنید.
بهترین روش های بهینه سازی عملکرد وردپرس
حتما بعد از نصب افزونه کش و بهینه سازی تصاویر متوجه شده اید که سایت شما خیلی سریعتر لود می شود.
ولی اگر در صورتی که هنوز سرعت بیشتری می خواهید کار های زیر را انجام دهید. کار های زیر زیاد تکنیکی نیستند و کدنویسی هم لازم ندارند. ولی انجام دادن آنها سرعت سایت شما را بالاتر خواهد برد.
سایت وردپرس خود را به روز نگه دارید
وردپرس، قالب وردپرس و همچنین افزونه هایش بصورت مداوم به روز رسانی می شوند. این به روز رسانی ها شامل بهبود های در عملکرد و رفع باگ ها و مشکلات امنیتی است، پس بهتر است هر چند وقت یکبار سایت خود را بروز کنید. البته قبل از بروز کردن از سایت خود پشتیبان تهیه کنید و بعد از بروزرسانی شاهد افزایش سرعت وردپرس باشید.
شما به عنوان یک مدیر سایت باید سایت وردپرس، قالب و افزونه خود را بروز نگه دارید در غیر این صورت افزایش سرعت وردپرس تبدیل به رویایی خواهد شد، غیر قابل اعتماد می شود و در برابر تهدید ها آسیب پذیر می شود.
لطفا به یاد داشته باشید قبل از هر به روزرسانی ای از سایت خود پشتیبان تهیه کنید!
از گلچین ها در صفحه اصلی و آرشیو استفاده کنید
در وردپرس بصورت پیشفرض مقالات به صورت کامل به نمایش در می آیند. در این صورت تا کل محتوایی که در یک صفحه وجود دارند لود شود مدت زیادی طول خواهد کشید. هرچند این مشکل در قالب های پریمیوم وجود ندارد!
مشکل اصلی زمانی است که هیچ کاربری به کل محتوای سایت شما نیاز ندارد پس بهتر است از یک پیش نمایش برای محتوای سایت خود استفاده کنید و کاربر در صورت تمایل بر روی ان کلیک کند و به صفحه ی مورد نظر برود. این کار باعث افزایش بازدید صفحه می شود که یک امتیاز بسیار مثبت در سئوی سایت نیز هست.
شما برای رفع اینکار باید به تنظیمات سپس خواندن مراجعه کنید و به جای متن کامل، خلاصه را انتخاب کنید.
برای نظرات یک صفحه جدا در نظر بگیرید
تعداد زیادی نظر دریافت می کنید؟ تبریک می گویم. یکی از اصلی ترین راه شناختن یک سایت با مخاطب های وفادار و پر بازدید نظرات هستند.
ولی یک نکته منفی دارد تعداد کامنت زیاد مدت زمان بیشتری برای پردازش احتیاج دارد و این یعنی فراموشی افزایش سرعت وردپرس !
وردپرس بصورت پیشفرض یک راه حل دارد. به تنظیمات سپس گفت گو ها مراجعه کنید و پس از آن تیک انتقال نظرات به صفحه را بزنید.
از CDN(شبکه تحویل محتوا) استفاده کنید
به یاد دارید که در بالا گفتیم سرعت بار گذاری سایت به موقعیت شما بستگی دارد؟
به دلیل موقعیتی که هاست و سرور شما بر روی آن قرار دارد سرعت بارگذاری اطلاعات برای کاربران مختلف متفاوت خواهد بود. برای مثال هاست شما در المان قرار دارد، سرعت بارگذاری سایت صرف نظر از سرعت اینترنت برای کاربری که در المان قرار با کاربری که در ایران است متفاوت است.
شاید به یاد داشته باشید مدتی پیش تلگرام گفت که از CDN ها در ایران استفاده می کند که خیلی ها با انتقال سرور تلگرام به ایران آن را اشتباه گرفته بودند. استفاده از CDN ها می تواند سرعت بارگذاری محتوا را برای همه ی کاربران افزایش بدهد و در نتیجه افزایش سرعت وردپرس را شاهد خواهیم بود.
CDN ها شبکه ای از سرور ها هستند که در سراسر جهان وجود دارند، هر سرور یک فایل از محتوایی که کاربران در خواست می کنند را در خود ذخیره می کند و به جای اینکه هر بار درخواست را به سرور بفرستند فایلی که با تقاضای کاربر همخوانی دارد را آماده می کند و به کاربر می فرستد. فایل هایی که دخیره می شوند می تواند عکس، CSS، جاواسکریپت، ویدیو و … باشد، این فایل هایی که ذخیره شده اند بر خلاف وردپرس، ایستا هستند.
وقتی که از CDN استفاده می کنید هر بار که کاربر در خواستی به سرور می فرستد فایل ایستایی که از قبل در سرور ها ذخیره شده اند را برای کاربر ارسال می کند و به این دلیل سرور اصلی شما زیاد شلوغ نمی شود و همچنین درخواست کاربر زودتر ارسال می شود.
حال برای استفاده از آن باید چه کار کرد؟ بعضی از شرکت ها هستند که خدمات CDN را ارائه می کنند مانند MaxCDN شما می توانید از خدمات ان استفاده کنید. CDN ها سرعت سایت شما را بسیار بالا می ببرد، مخصوصا زمانی که فاصله موقعیت مکانی کاربران شما زیاد باشد.
ویدیو ها را مستقیما به وردپرس آپلود نکنید
شما مستقیما می توانید فیلم های خود را به وردپرس آپلود کنید. وردپرس آن را در قالب HTML5 به کاربر نمایش می دهد.
ولی شما هیچ وقت این کار را نکنید!
استفاده از ویدیو حافظه ی نسبتا زیادی را طلب می کند. همچنین باعث افزایش پردازش و کاهش پهنای باند شما می شود. همچنین ممکن است ارائه دهنده ی هاست سایت شما را به دلیل مصرف بیش از حد پنهانی باند ببندد.
همچنین استفاده نکردن از ویدیو حجم بکاپ شما را کاهش و وقتی بکاپی را ریستور کردید مدت زمان کمتری طول می کشد.
حال راه حل چیست؟ شما می توانید از سایت هایی که کار هاستینگ ویدیو را انجام می دهند استفاده کنید. سایت هایی مانند یوتوب یا آپارات. شما می توانید ویدئو خود را در آنجا آپلود کنید و زحمت پردازش و نگه داری را به آن ها بسپارید.
همانگونه که گفتیم وردپرس ویدیو پلیر داخلی دارد ولی شما می توانید ویدیو را در داخل سایت های دیگر اپلود کنید و سپس URL ان را در سایت خود کپی کنید.
از یک قالب بهینه برای افزایش سرعت وردپرس استفاده کنید
وقتی یک قالب برای سایت خود انتخاب می کنید بهتر است توجه خاصی به بهینه بودن سرعت آن بکنید. بعضی از قالب ها فقط طراحی زیبایی دارند ولی از لحاظ کد نویسی بسیار ضعیف می باشند و باعث کاهش سرعت سایت شما می شوند.
بهتر است از یک قالب سبک استفاده کنید و قابلیت هایی را که می خواهید را با افزونه های قدرتمند به آن اضافه کنید نه اینکه قالبی با کلی امکانات و جلوه های گرافیکی خریداری کنید که نه تنها همه ی امکانات آن به درد شما نمی خورد بلکه باعث کاهش سرعت سایت شما هم می شود.
قبل از اینکه قالبی را خریداری کنید نظرات آن را بخوانید و از پشتیبان سایت فروشنده بپرسید که آیا قالب مد نظر شما بهینه است یا نه؟
از یک افزونه اسلایدر سریع تر و سبک تر استفاده کنید
اسلایدر ها یکی دیگر از المان ها در طراحی سایت می باشند که می توانند باعث جلوگیری از افزایش سرعت وردپرس شما شوند.
شاید شما فکر کنید چون از عکس های بهینه در اسلایدر استفاده کرده اید مشکلی پس هیج مشکلی وجود نداره. اما اسلایدری که کد نویسی ان ضعیف است کلا وقت شما و کاربران را هدر می دهد، و هیچ کمکی مثبتی به سایت شما نخواهد کرد.
طبق بررسی های انجام شده Soliloquy سریع ترین افزونه اسلایدری می باشد(سریع ترین نه بهترین!)
از یک افزونه گالری سریع تر و سبک تر استفاده کنید
اگر شما یک سایت عکاسی و یا نمونه کار دارید احتمال استفاده شما از گالری برای نمایش عکس ها زیاد است. به همین دلیل مهم است که سایت شما از یک افزونه بهینه برای گالری استفاده کند زیرا روی افزایش سرعت وردپرس شما تاثیر گذار است.
شاید از کسی راجب به افزونه گالری سوال بپرسید NextGEN را به شما معرفی کند. ولی بهینه ترین افزونه، افزونه Envira Gallery می باشد.
تنظیم نهایی وردپرس برای سرعت (تخصصی)
بعد از استفاده از روش های بالا باید شاهد چشمگیر سرعت بارگذاری سایت خود و افزایش سرعت وردپرس شوید. اما چون هر میلی ثانیه مهم است ما چند روش تخصصی تر را نیز به شما معرفی خواهیم کرد. نکاتی که در پایین به ان اشاره می کنیم کمی تخصصی تر و پیچیده تر از نکات قبلی هستند و ممکن است برای همه امکان پذیر نباشد.
برای انجام تغییرات زیر باید تغییراتی در فایل ها سایت خود ایجاد کنید و اشنایی با زبان برنامه نویسی php داشته باشید. قبل از اینکه ادامه بدید حتما از سایت خود بکاپ تهیه کنید!
صفحات طولانی را به چند صفحه تبدیل کنید
بعضی ها از خواندن پست های طولانی لذت می برند. همچنین پست های طولانی امتیاز بیشتری را در موتور های جستجو کسب می کند.
اما اگر شما بخواهید پست طولانی با تعداد عکس های بالا را منتشر کنید باید مدت زمان بالای ان را نیز در نظر داشته باشید. برای این کار می توانید ان مقاله را به چندین صفحه تقسیم بکنید.
وردپرس از این قابلیت پشتیبانی می کند و نسبتا کار بسیار ساده ای می باشد. زمانی که دارید متنی را می نویسید و خواستید صفحه جدیدی را ایجاد کنید از قسمت دیداری به قسمت متن بروید. بعد از ان به سادگی تگ <!––nextpage––> را اضافه کنید. به همین راحتی اگر هم دوباره خواستید یک صفحه جدید دیگر اضافه کنید همین کار را مجددا تکرار کنید.
کاهش درخواست های HTTP خارجی
خیلی از قالب ها و افزونه های وردپرس انواعی از فایل های دیگر را از سایت های دیگر فراخوانی می کنند. این فایل ها شامل اسکریپت ها، شیوه نامه ها و تصاویر از منابع خارجی مانند Google، Facebook، سرویس های تحلیل داده ای و… بدست می اید.
برخی از آنها برای سایت لازم است و جوری طراحی شده اند که در کمترین زمان بارگذاری شوند. و استفاده از آن ها سریعتر و بهینه تر است از این است که در سایت خود از آن استفاده کنید.
ولی در صورتی که این پلاگین ها در خواست های زیادی را می فرستند. باعث کاهش چشمگیر سرعت سایت شما می شوند.
شما باید برای رفع این مشکل کد های مربوط به آن را پیدا کنید و هر کدام را غیرفعال کنید. دقت کنید که کد های اصلی را غیر فعال نکنید. همچنین شما می توانید برخی از المان های که فراخوانی می شود و شما ان را لازم ندارید را حذف یا غیر فعال کنید.
خانه ها یا سلول های دیتابیس را کاهش دهید
این مرحله نیازمند آشنایی با برنامه نویسی PHP است.
متاسفانه قالب های زیادی با کدنویسی ضعیف وجود دارند که استاندارد های وردپرس را نادیده می گیرند و در دیتابیس شما فایل خانه هایی را ایجاد می کنند و بدون دلیل در خواست های مکرر به دیتابیس ارسال می کنند. این کار پردازش های سنگینی را برای سرور شما ایجاد می کند و باعث کاهش شدید سرعت می شود.
بعضی وقت ها قالب های بسیار خوب و قوی ای این کار را می کنند تا بتوانند بعضی از اطلاعات سایت شما را بدست بیارند.
در این مثال. هر وقت شما <?php را دیدید بدانید یک خانه جدید در دیتا بیس شما ایجاد شده است.
1 2 3 4 | <html xmlns= "http://www.w3.org/1999/xhtml" dir= "<?php language_attributes(); ?>" > <head profile= "http://gmpg.org/xfn/11" > <meta http-equiv= "Content-Type" content="<?php bloginfo( 'html_type' ); ?> charset=<?php bloginfo( 'charset' ); ?>" /> |
شما نمی توانید توسعه دهنده ها را سرزنش کنید. آنها هیچ راه دیگری ندارند که بفهمند شما از چه زبانی برای سایت خود استفاده می کنید.
اما اگر شما قالب فرزند را ویرایش می کنید می توانید کد های را با اطلاعات خود جایگزین کنید تا مانع ایجاد خانه های اضافی شوید. مانند زیر:
1 2 3 | <html xmlns= "http://www.w3.org/1999/xhtml" dir= "ltr" > <head profile= "http://gmpg.org/xfn/11" > <meta http-equiv= "Content-Type" content= "text/html; charset=UTF-8" /> |
کد ها را بررسی کنید تا در صورت پیدا کردن این گونه کد ها آن را با اطلاعات ایستا پر کنید.
بهینه سازی دیتابیس وردپرس برای افزایش سرعت وردپرس
یکی دیگر از کارهایی که افزایش سرعت وردپرس شما را به همراه خواهد داشت توجه به دیتابیس است.
بعد از مدتی استفاده از وردپرس، دیتا بیس شما کلی اطلاعات را در خود دارد که احتمالا دیگر به آن نیازی نخواهید داشت. برای افزایش کارایی و بهینه ساختن دیتابیس شما می توانید از شر اطلاعات اضافی و بدون کاربرد راحت شوید.
شما برای این کار می تونید از افزونه WP-Sweep استفاده کنید. این افزونه به شما این امکان را می دهد که داده های اضافی را پیدا کنید و اطلاعات آن را حذف کنید اطلاعاتی مانند: پست های حذف شده، اصلاحات، برچسب های استفاده نشده و… . همچنین بدون حذف بعضی از داده ها دیتابیس شما را بهبود می بخشد.
محدود کردن ویرایش پست
ویرایش پست ها فضایی را در دیتا بیس شما نیاز دارد. بعضی از کاربران عقیده دارند حتی ویرایش پست ها می تواند جستجوی های که افزونه ها در دیتابیس انجام می دهند افزایش دهند که به معنی تلف کردن هر چه بیشتر وقت در دیتا بیس می باشد. اگر افزونه های با ویرایش جدید پست ها تاریخچه ی خود را حذف نکنند می تواند بر روی جستجوی سراسری مطالب بر روی سایت شما نیزا اثر بگذارد.
شما به راحتی می توانید تعداد دفعاتی را که ویرایش یک پست ذخیره می شود را محدود کنید. خیلی ساده است فایل wp-config.php را باز کنید سپس کد زیر را اضافه کنید تا تاثیر افزایش سرعت وردپرس را در دراز مدت تجربه کنید:
1 | define( 'WP_POST_REVISIONS' , 4 ); |
این کد وردپرس را محدود می کند که تنها 4 بار تجدید نظر در هر پست یا صفحه را ذخیره کند و نسخه های قدیمی تر را به صورت خودکار از بین ببرد.
جلوگیری از دزدین محتوا و Hotlinking
اگر در سایت شما محتوای با کیفیتی تولید می شود. با این پدیده دیر یا زود مواجه می شوید که پست های شما توسط بعضی از سایت ها و وبلاگ ها به سرقت می روند.
یکی از این دزدی ها، دزدیدن عکس است. در بالا گفتیم که شما بهتر است که ویدیو ها را در یوتیوب یا آپارات اپلود کنید سپس ان را به سایت خود لینک بدید، حال بعضی ها می آیند همین کار را برای عکس یا فیلم های شما انجام می دهند عکسی یا ویدیو ای که شما در سایت خود اپلود کرده اید را می اورند و به صفحه خود لینک می دهند. این کار هم از پهنای باند شما استفاده می کند هم سرور شما مشغول پردازشی می شود که هیچ سودی برای شما ندارد و این امر باعث جلوگیری از افزایش سرعت وردپرس شما میشود. این کار hotlinking نام دارد.
شما با اضافه کردن کد زیر به به فایل .htaccess خود می توانید جلوی hotlinking عکس را بگیرید.
1 2 3 4 5 6 | #disable hotlinking of images with forbidden or custom image option RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$ RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?: //(www\.)?example.com [NC] RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?: //(www\.)?google.com [NC] RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L] |
توجه داشته باشید که example.com را با دامنه سایت خود تغییر بدهید.
خوب تمام شد. زیاد هم سخت نبود مگه نه؟ شما با این راه حل های ساده می توانید افزایش سرعت وردپرس را تجربه کنید و مدت زمان بارگذاری صفحات را به نحو چشمگیری پایین بیاورید.
قبل و بعد از انجام تغییرات سرعت سایت خود را با ابزار هایی که در اینترنت موجود هستند بررسی کنید و نتیجه را در بخش نظرات با کاربران در میان بزارید.
در آینده راه حل های دیگری را در مورد افزایش سرعت وردپرس نیز به شما معرفی خواهیم کرد اما در صورتی که راه حل های دیگری به نظر شما می رسد در بخش نظرات آن را با ما و کاربران طراح شید در میان بگذارید.
طراح شید رسانه ی دیجیتال طراحان ایران
هیچ دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.