برای طراحی اینفوگرافی با نتایج شگفت انگیز می توانید از قدم های زیر استفاده کنید. وقتی اطلاعات به طرز صحیح ارائه شود، مفید و جذاب خواهد بود. در دنیای امروز حجم عظیمی از اطلاعات در هر لحظه به سمت ما سرازیر می شود که مدیریت این همه اطلاعات خود کاری است بس دشوار. به همین دلیل است که ساختن اینفوگرافی ها به دنیای مدرن اضافه شده و برای خود جا باز کرده است.
ساختن اینفوگرافی قادر است به کمک طراحی تصویر مناسب، مطلبی پیچیده را به طرزی ساده تر بیان کند. برای بسیاری این سوال مطرح می شود ساختن اینفوگرافی چگونه است؟ یک طراح اینفوگرافی، چه نوع اطلاعاتی باید در ذهن داشته باشد؟
برای ساختن اینفوگرافی با نتایج شگفت انگیز، ۱۰ قدم زیر می تواند برای شما مفید باشد:
۱. داده ها را یکجا جمع کنید
اولین قدم نظم و ترتیب دادن به داده هاست. اطلاعاتی که در دست داریم ممکن است از روش های مختلف از جمله pdf، صفحات گسترده یا لینک متعلق به وبسایت های دیگر به دست ما رسیده باشد. در ابتدای کار شاید بتوان در مورد حجم و سایر مشخصات کار از یک سری اصول و قاعده کلی موجود در زمینه ساختن اینفوگرافی ، تبعیت کرد. اما این اصول همیشه درست از آب در نمی آیند. در این مرحله اطلاعات اضافی از منابع مختلف جمع آوری می شود. معمولا تمام اطلاعاتی که شما به دنبال آن هستید را نمی توان در یک جا و یک منبع پیدا کرد؛ بلکه باید از منابع مختلف کمک گرفت.
۲. همه مطالب را مرور کنید
هنگام ساختن اینفوگرافی ، توجه به این نکته حایز اهمیت است که نباید تنها به برانداز کردن قسمت های مهم داده ها اکتفا کنید. تمام مطالب در جای خود باید خوانده شوند. وقتی تمرکز شما برروی اطلاعات ریز و جزئی باشد، ممکن است تصویر کلی کار مبهم و تار شود. و پس از اتمام کار، مشتری یا مخاطبان متوجه این مسئله خواهند شد. باعث ناکامی است که شما برای یک کار از جان و دل مایه بگذارید اما سرانجام، آن کار از انسجام کافی برخوردار نباشد. لازم است در پرکردن جاهای خالی و پوشش تمام مطالب متبحر باشد.
۳. برای ساختن اینفوگرافی داستان بگویید
جمع آوری کردن و ساختن اینفوگرافی کسل کننده، و ساختن اینفوگرافی با داستان سرایی خوب دو چیز مجزا از هم هستند. صرف نظر از اینکه نحوه انجام یک کار را توضیح می دهد، روند تغییر یک کار را شناسایی می کند یا اطلاعات را شفاف سازی می کند، داستان سرایی در ایفنوگرافیک معمولا روی یک نقطه متمرکز است . داستان سرایی شما حتی ممکن است در یک بحث یا موضوع، جانب داری کند که این خود روشی فوق العاده برای جمع آوری و ایجاد اینفوگرافی می تواند باشد. اولین مشکلی که افراد با آن رو به رو می شوند پیدا کردن داستان است. اطلاعاتی که از منابع مختلف گردآوری کرده اید به احتمال زیاد داستانی روایت می کند، ولی شما باید داستان و ماجرا را به طرز جالبی روایت کنید. لازم است در حیطه اطلاعاتی که ارائه می شود علاقه مند باشید و یا اطلاعات را به طرز قانع کننده ای برای خواننده ارائه دهید.
۴. لازم است مشکلات را شناسایی کنید
بهتر است چند وقت یکبار، توقف کنید و به کار خود نگاهی بیندازید. در این حین ممکن است متوجه شوید که سمت و سوی اطلاعات در جهتی که مشتری می خواهد نیست. در این صورت باید با مشتری صحبت کنید و این کار همیشه ساده نیست. امکان دارد مشتری متوجه شود که اطلاعاتی که به دست آورده اید، بر علیه او حکم می کند، اما از شما می خواهد اطلاعات را به نوعی کژ نمایی کنید که بدون اینکه دروغ گفته باشید، مسئله مورد نظر را دور بزنید و این یک مسیر سخت و دشوار برای شماست. چراکه اطلاعات خوب، هیچ وقت دروغ نمی گویند و بسیاری از مشتری ها دوست ندارند از روی عمد دیگران را به اشتباه بیندازند.
وقتی به چنین مشکلی برخوردید، باید وارد مرحله بعدی شوید. شاید مجبور شوید روی داده ها یا داستان سرایی دوباره کار کنید. وقتی چنین پیشنهادی از طرف مشتری برای کژنمایی اطلاعان داده می شود، عموما کار دشواری در پیش رو دارید. بعضی از جزئیات مثل فونت یا رنگ می تواند برای دستکاری کردن، گزینه مناسبی باشد. اما وقتی کار به قسمت درست و غلط بودن یک واقعیت برسد، کژنمایی دشوارتر می شود.
کشف حقیقت همیشه بهترین راه است. چنانچه شما اطلاعات محکمی برای دفاع از طرف خود دارید، به سختی میتوان برعلیه شما بحث کرد. برای مثال، واقعیت شاید بگوید که احتمال تصادف برای راننده یک ماشین قرمز بیشتر از ماشین آبی است. در ظاهر به نظر می رسد، رنگ ماشین ارتباطی با تصادف دارد. اما در حقیقت، تصادف با تیپ شخصیت آن فردی که رنگ قرمز را می پسندد، ارتباط دارد. وقتی تمام اطلاعات مربوطه در اختیار شما باشد، به وضوح می توانید ببینید که رنگ ماشین تأثیری بر تصادف نمی تواند داشته باشد.
۵. باید سلسه مراتب ایجاد کنید
در حین تحقیق، احتمالا داده ای پیدا کنید که از نظر اهمیت بالاتر از بقیه داده ها قرار دارد. در نتیجه کل پروژه را باید برمحور آن داده سامان دهی کنید. این کار یعنی سلسله مراتب دادن به پروژه. هر داده دیگر در مقام حمایت از داده اصلی باید آورده شود و تصویر کلی پروژه، از روی مهمترین پیکسل یعنی داده اصلی نمایان می شود.
۶. وایرفریم (wireframe) بسازید
برای اینکه مشتری راحت تر بتواند داده ها را بررسی کند، ارائه باید به شکل تصویری باشد. این زمانی اتفاق می افتد که تمام داده ها بازرسی، مطالعه و اثبات شده باشند. وایرفریم تخمینی تقریبی نوعی از ساختن اینفوگرافی به حساب می آید. بسته به نیاز و نظر مشتری می توان وایرفریم را تغییر دارد.
۷. مهم ترین اصل در ساختن اینفوگرافی انتخاب قالب است
برای ارائه اطلاعات روش های متعددی هست. برخی روش های سنتی را ترجیح می دهند نظیر نمودار دایره ای یا گراف. بسته به نوع داستان گویی، استفاده از نقشه هم می تواند بهترین گزینه به حساب بیاید. برای داده های یکنواخت، به نمایش گذاشتن اعداد و ارقام، واقعیت را گزارش می دهد. در بعضی موارد شاید بخواهید محتوای برهم کنشی (interactive) هم به کار خود اضافه کنید. انتخاب نوع قالب عمدتا به نوع داده ها بستگی دارد. همزمان با مطالعه پروژه، متوجه خواهید شد که چه نوع قالبی برای کارتان مناسب است.
۸. به دنبال روش تصویری باشید
برای ساختن اینفوگرافی گیرا و جذاب، چاره ای جز تصویری بودن ندارید. افرادی که اینفوگرافی ها و نمودارهای جذاب تصویری درست می کنند و آن را به طرزی شکیل به نمایش می گذارند، اغلب افرادی هستند که دوست دارند داده های خام جمع آوری کرده و از آنها چیزی جذاب درست کنند.
چنانچه محتوای شما به گونه ای باشد که از نظر خیلی ها کسل کننده است، بازهم می توانید با افزودن رنگ، صحفه بندی مناسب مثل این منتخب از وب سایت Font Bundles (دارای لینک در متن اصلی) و استفاده بهینه از فضا، کار را از کسل کننده بودن دربیاورید. شاید آن را با یک اثر هنری انتزاعی مقایسه کنید. از طرفی دیگر، برای رساندن منظور و تعریف داده های کلی ،گاهی می توان از استعاره و تصویر بهره جست. این نوع ساختن اینفوگرافی بیشتر به درد کسانی می خورد که بیشتر به دنبال سرگرم کردن هستند تا ارائه داده های خام.
هایپرکت (hyperakt) گزینه های مختلفی را به کار می بندد زیرا هیچوقت یک استراتژی و روش مشخصی که همیشه جواب بدهد، وجود ندارد. یکی از این گزینه ها، می تواند ترکیب نمودار ها و تصاویر و در کنار آن زیباسازی و استفاده درست از فضا باشد. ما حتی تصاویر را با داده ها و اطلاعات خام پوشانده ایم تا نتیجه گیری درست را به مخاطبان واگذار کنیم.
۹. فرایند تست
تا اینجا، ساختن اینفوگرافی شما، یک شکل کلی به خود گرفته اما کمی اصلاحات لازم است. طراح باید با مشتری همکاری نزدیکی داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که کار از جذابیت ظاهری برخوردار است و داستانی را که انتظار داریم، شرح می دهد. در این مرحله می توان از یک استودیو کامل استفاده کرد و عمل تست را به عهده کسانی که هنوز محصول تمام شده را ندیده اند، سپرد. این کار به ما اجازه می دهد تا هر گونه تغییرات لازم را اعمال کنیم و به همین منوال به ارزیابی طراحی خود بپردازیم تا اینکه طراحی ما، کامل و بی عیب شود. بازخوردی که از مشتری و از تیم خود می گیریم به ارائه بهترین و جذاب ترین اینفوگرافی کمک شایانی می کند.
۱۰. برای انتشار آن زمان بندی کنید
عمده اینفوگرافی ها را می توان در اینترنت پیدا کرد واز بعضی ها علی رغم موجود بودن در اینترنت می توان پرینت هم گرفت. وقتی اینفوگرافی را منشتر می کنید، می توانید بازخورد مخاطبان مختلف و نحوه عملکرد آن را ببینید. صرف نظر از اینکه چقدر زمان برای بررسی اطلاعات صرف کرده اید، هیچ وقت نمی توانید تمام جوانب را در کار خود بگنجانید. با گرفتن بازخورد از کسانی که اینفوگرفیک شما را دیده اند می توانید تغییرات لازم را بدهید تا انیفوگرافیک برای مخاطبین بیشتری جذاب باشد.
طراح اینفوگرافی لازم است فردی غیر عادی باشد. زیرا زحمتی که طراح برای ساختن اینفوگرافی می کشد، به ندرت پاداش مالی به همراه دارد. این گونه افرادی می توانند در مورد موضوعاتی مثل تأثیر رانندگی بر روی چاقی و هفت ورزش برای کم کردن درد سیاتیک صحبت کنند. نه تنها می توانند درباره چنین موضوعاتی بحث کنند، بلکه می توانند وارد جزئیات شده و به کمک اطلاعات به دست آمده ادعای خود را اثبات کنند.
گاهی اوقات، مطالبی غیرعادی از داده ها استنباط می شود. مثلا اینکه چرا رنگ آسمان هنگام شب تغییر می کند یا اینکه چرا هرکجا لک لک بیشتر باشد، بچه هم بیشتر است؟ این افراد از اینگونه اطلاعات جالب در ساختن اینفوگرافی های خود استفاده می کنند تا افراد را از هر صنفی که باشند به شگفتی وادارند.
هیچ دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.