روتوش عکس های قدیمی شاید یکی از آروزهای دیرینه پدر بزرگ ها و مادربزرگ های شما باشد که دوست دارند عکس های قدیمی مثل عکس های جوانی، عکس های دسته جمعی و یا عروسی خود را با کیفیت بهتر و زیبا تر، نگاه کنند که این موضوع برای خود شما هم تا حدودی می تواند جالب باشد که آن عکس های قدیمی را به یکباره با کیفیت بهتر و عالی ببینید و حتی جزئیات و یا آنچه که در عکس قابل مشاهده نبوده اکنون به خوبی و به وضوح ملاحظه کنید.

حتی روش روتوش عکس های قدیمی برای هر کسی می تواند جالب باشد که با چه فوت و فنی این اتفاق می افتد و یک عکس که تا چند دقیقه پیش اصلا قابل مشاهده نبود، اکنون با وضوحی کامل  می‌توانیم آن را ببینیم و از کیفیت حاصل شده لذت ببریم.

برای همین منظور قصد داریم در این مقاله به روتوش عکس های قدیمی با محوریت دستگاه‌های مرتبط که کار روتوش را انجام می‌دهند و بر چگونگی کار آن‌ها بیشتر تمرکز کرده و یک مقاله مفید را به شما تقدیم کنیم.

روتوش عکس های قدیمی چیست

همان طور که در بالا و در ابتدای مقاله گفته شد، عکاس با رفع نقایصی مربوط به عکس های خیلی قدیمی که کیفیت عکس را از بین برده اند و وضوح خوبی را ندارند، به کمک روش های مختلف سنتی و پیشرفته تکنولوژی تغییرات اساسی بر عکس را  اعمال می کند.

البته در گذشته از روش سنتی استفاده می شد که در ادامه راجع به هر یک توضیح داده می شود.اما اگنون با روش های جدید و قابل دسترس این امر کاملا میسر شده و  در کوتاه ترین زمان ممکن می توانید عکس را روتوش کنید.

البته خوب است بدانید که روتوش کردن عکس تنها برای روتوش عکس های قدیمی نیست بلکه بسیاری از عکس ها هستند که به عنوان یک مدل، یا یک بازیگر و یک چهره برجسته دارای نقایصی چون کک و مک می باشند که به کمک روتوش عکس می توان آن ها را ترمیم و بازسازی کرد.

برای همین منظور بخشی از کار های ظاهری برای زیبایی عکس ها به ریتاکس فتوشاپ و رتوچو عکس به عنوان روتوش عکس و یا آبرنگ شناخته می شوند، که به شدت در تغییر و اصلاح عکس موثر هستند .

این موارد شامل اصلاح های اولیه مانند پاک کردن جوش یا ایجاد یک رنگ آرام و ملایم در عکس هستند که بسیاری از روتوش های حرفه ای عکس می توانند بسیاری از  پیچیدگی ها و ابهامات را برطرف کنند.

این ابهامات داخل عکس ممکن است شامل چند تغییر جزیی و یا کلی باشد که به راحتی با کمک رتوش انواع آن بررسی و برطرف می شوند.

روتوش عکس های قدیمی

روتوش عکس های قدیمی: چه عکس هایی مجاز هستند

برخی تصور می کنند تنها برخی از عکس هایی که دچار خش و یا تا خوردگی های جزیی شده باشند می توانند در حیطه روتوش عکس های قدیمی قرار بگیرند.

در حالی که با پیشرفت تکنولوژی به خصوص حوزه فیلم و عکاسی دیگر روتوش عکس های قدیمی چندان کار سخت و کار پیچیده ای نیست و با داشتن دستگاه های دیجیتالی این امر کاملا برای همگان میسر و قابل دسترس است و نیازی به هزینه های هنگفت نیست.

عکس ها در بدترین حالت که در اثر رطوبت، آب و یا فرسودگی و گذر زمان دچار پوسیدگی و یا خش و مچاله شدن قرار گرفته باشند؛ قابل ترمیم هستند البته این در حالی است که چیزی از عکس و تصویر نهایی عکس باقی مانده باشد و عکاس بتواند در مورد روتوش عکس های قدیمی به خوبی نظرات و تجاربش را پیاده کند و تصویر نهایی به خوبی از آب در آید.

روتوش عکس های قدیمی و مبانی روتوش کردن

همان طور که از ابتدای مقاله هم اشاره کردیم با کمک روند روتوش کردن و این فرایند عالی که از طریق تکنولوژی عکاسی در این عصر در اختیار ما  قرار گرفته است بسیاری از مراحل و روش هایی که شاید تا چند سال گذشته بر روی ما روشن نبود، اکنون با این سیر صعودی و روش بسیار عالی جهت روتوش عکس ها، ما می توانیم عکس های قدیمی خود را دوباره به صورت تازه و جدید ببینیم چون آن ها را  دوست داریم و بخشی از خاطرات شیرین ما هستند.

برای همین منظور در این بخش در مورد مبانی روتوش کردن و اسکن کردن عکس ها برای جدید شدن و نو شدن مطالبی خوبی ارائه دهیم.

اما سوالی که شاید ذهن شما درگیر کند که با تمامی این اوصاف و پیشرفت تکنولوژی که یک عکس قدیمی را به یک عکس تازه و واضح تبدیل می کند، همه این موارد چگونه بر روی عکس پیاده می شود و از چه دستگاه و چه متریالی در این مسیر برای روتوش کردن عکس های قدیمی استفاده می شود.

به هرحال برای روتوش کردن عکس های قدیمی باید مراحل متعددی را سپری کرد که به دنبال آن بخشی به اسکن کردن عکس و بخشی به فتوشاپ کردن عکس اشاره می شود و بهتر می توانید با این روش آشنا شوید.

 کپی کردن لایه اصلی

همیشه بهترین کار جهت روتوش عکس های قدیمی کپی تصویر اصلی در یک لایه جدید می باشد.

بنابراین با خیال راحت می توانید مابقی کارها را بر روی مورد کپی انجام دهید و بعد از آن باید تصویر اصلی را به عنوان مرجع قرار دهید که هر تغییری که قرار است بر روی تصویر کپی اعمال کنید متناسب و عینا شبیه مورد اصلی باشد و چیزی تغییر نکند.

این موضوع را بدانید که کار بر روی عکس کپی با خیال راحت و اختیارات بیشتری انجام می شود که یک روش بسیار عالی است و به راحتی هم از روی عکس مرجع می توانید تغییرات لازم را اعمال کنید.

وقتی کار کپی انجام گرفت عکس اصلی را دست نخورده در جای معین قرار دهید.

روتوش عکس های قدیمی-1

مشخص کردن کادر عکس

از این بخش به بعد ما تنها بر روی عکس کپی شده کار می کنیم. در این مرحله می خواهیم لبه های عکس و اندازه های ابعاد عکس را مشخص کنیم بنابراین لبه هایی که قدیمی شده بودند و تصویر را بد جلوه می دادند برش می زنیم.

اکنون باید آن خطوط و لکه هایی که بر روی عکس قرار گرفته از بین ببریم ، برای این کار با استفاده از ابزار Healing Spot در برنامه فتوشاپ تمامی نقاط ریز و درشت که به صورت لکه، سیاهی و خطوط ریز خود را بر عکس ظاهر کرده اند از بین می بریم.

دقت داشته باشیم ابزاری را که برای از بین بردن این لک ها انتخاب کرده اید کاملا درست باشد و برنامه دیگری نباشد که تصویر را به طور کامل پاک کند و یا تغییر رنگ بدهد.

همچنین  زمانی که قلمو مربوطه را انتخاب می کنید تا علامت های موجود در عکس را پر کنید باید با پس زمینه موجود یکپارچه باشد.

با توجه به اندازه هایی که برای انواع قلمو در نظر گرفته شده است متناسب با هر لکه و خطوطی می توانید اندازه ای مشخص از یک قلمو را انتخاب کنید  و کار حذف لکه ها را انجام دهید.

استفاده از ابزار clone stamp

تنها کاری که شما باید در این مرحله انجام دهید همین حذف لکه ها، خطوط و شکستگی های ممکن است که باید با دقت انجام شوند.

در برخی از مواقع یک سری لکه ها و ترک خوردگی های بر روی عکس موجود است که با هر قلمویی نمی توان آن ها را حذف و یا پاک کرد تنها در صورتی می توان آن ها را از بین برد که با ابزار Clone Stamp استفاده کنید تا به آرامی در برخی از بافت های موجود نفوذ کند و آن ها را پر کند.

تنها در نوع ابزار انتخابی خود دقت کنید  که اشتباهی در ویرایش عکس اتفاق نیفتد.

رفع خطوط و نقاط مورد نظر تا جایی باید ادامه پیدا کند که خودتان متوجه شوید عکس صاف، تمیز و تقریبا بدون هیچ گونه لکه ای است. البته برای حذف علامت های بزرگ تر از همین تمبر کلون می توانید استفاده کنید و این خطوط را از بین ببرید.

از ابزار Clone Stamp برای  از بین بردن علامت های بزرگتر استفاده کنید

چرا این ابزار مناسب است

دلیل استفاده این است که این ابزار برای نقاط بزرگ و درشت تر بسیار مفید است و اثر پاک کردن از آن روش بر روی این عکس باقی نمی ماند.

توصیه می شود یک بار دیگر یک لایه کپی از روی عکس داشته باشید تا بتوانید یک لایه کامل و بدون خط خوردگی از عکس روتوش شده خود تا به الان به همراه تغییرات اساسی داشته باشید. برای این کار بهتر است که :

control-J یا Command-J را بزنید و یا همچنین میتوانید لایه اصلی را در پنل انتخاب کنید و Layers> Duplicate Layer را از منوی لایه ها انتخاب کنید.

ابزار تمبر کلون را انتخاب کنید و نمونه عکس که از نوع آخر کپی کرده اید،انتخاب کنید.

حالا قبل از اینکه به خطوط ریزتر و جزیی تر دقت کند و یا زوم کنید بهتر است که به قسمتی از پس زمینه مورد نظر خود بپردازید که رنگ قلم مویی که انتخاب می کنید با میزان شفافیت قلم مو و تغییرات و رنگ هایی که در پس زمینه موجود است تا حدودی همخوانی داشته باشد.

شما همچنین می توانید از این ابزار همانطور که قبلا ذکر شد استفاده کنید تا تمیز کردن حلقه های کوچک یا ناهنجاری هایی که ممکن است توسط ابزار  پاک کننده نقطه ای که از خود بر جای گذاشته است، به کمک این ابزار از بین بروند.

همچنین هر بار که مجددا نمونه (Alt-click) را در نزدیکی منطقه انتخابی خود قرار می دهید، بهترین انتخاب ممکن را می توانید داشته باشید.

از ابزار Dodge و Burn برای بازگرداندن جزئیات استفاده کنید

از ابزار Dodge و Burn برای بازگرداندن جزئیات استفاده کنید. حالا که  طی مراحل گذشته نقاط اصلی هم پاک شدند، در این مرحله سعی کنید جزییات اصلی را که تقریبا رو به نابودی و ناپدید شدن هستند باز یابیم.

از ابزار Dodge و Burn

 از Burn برای سایه ها استفاده کنید

ابزار رایت را انتخاب کنید و محدوده را به سایه تنظیم کنید.

اکنون  روی لایه تکراری کار که قرار گرفته است،مقداری از شفافیت موجود را کم کنید تا مقداری توازن بین خطوط روشن و تیره برقرار شود و یک لایه کپی دیگری ایجاد کنید و  و آن را burn. نامگذاری کنید.

اکنون به آرامی سایه هایی را که حاصل شده اند، پاک کنید.

آن چه که تا اینجا عنوان شد استفاده از برنامه فتوشاپ برای روتوش عکس های قدیمی بود که البته این مورد ساده ای از روش های جالب پیشرفت تکنولوژی برای روتوش عکس های قدیمی بود. این روش ها بسیار متنوع هستند و موارد استفاده گوناگونی دارند.

روتوش عکس های قدیمی و  ابعاد عکس

در بسیاری از مواقع وقتی عکس با دوربین های قدیمی گرفته شده باشد و اکنون قصد داشته باشیم که عکس را به ابعاد بزرگتر تغییر دهیم اما به شرطی که میزان پیکسل و یا درجه وضوح عکس بر هم نخورد، با همین تکنولوژی های پیشرفته امروزی می توانید بهترین نوع عکس خود را با ابعاد مورد دلخواه خود ملاحظه کنید بدون اینکه درجه وضوح و کیفیت نهایی عکس زیر سوال برود.

روتوش عکس های قدیمی و تغییرات جزیی و کلی

با توجه به عکس های قدیمی که به یادگار برای ما مانده است، در برخی از مواقع  تمایل داریم که این عکس ها با پس زمینه هایی از عناصر مدرنیته در  عصر جدید همراه شوند تا با کیفیت تر و بهتر بتوانید از آن برای پروفایل، سایت و یا سایر استفاده هایی که مد نظر دارید استفاده کنید.

برای همین منظور طی روتوش عکس های قدیمی این امر میسر است که با کمک نرم افزار های پیشرفته عکس را با طراحی ها و زمینه هایی از شرایط مدرن امروزی ترکیب کرد و حتی ایده های جالبی از آن خلق کرد که در جذابیت نهایی عکس می تواند تاثیر گذار باشد.

روتوش عکس های قدیمی و حذفیات مورد نیاز

برای برخی از عکس هایی که داریم گاه دوست داریم که تغییرات جزیی و یا اساسی بر آن ها  اعمال کنیم و یا یک جا به جایی اتفاق افتد تا منظره ای زیبا تر و یا تصویر بهتری را داشته باشیم، برای این منظور نیاز است که برخی از این موارد و عناصر را حذف کنیم تا عکس با وضوح بهتر و بیشتری بیننده را به خود جذب کند.

در مورد تکنولوژی کنونی این امر میسر فراهم شده که با کمک نرم افزار های متنوع کار حذف برخی از عناصر داخل عکس را انجام دهیم و به خوبی بتوانیم با ایده های خود عکس قدیمی را روتوش کنیم.