پیش از آن که به تفاوت پارتیشن هوشمند و پارتیشن شیشه ای بپردازیم، کمی راجع به معماری صحبت می‌کنیم. معماری یکی از آن زمینه‌های نادری است که هنر و علم را با هم درمی‌آمیزد و این دو را با هماهنگی بی‌نظیری ترکیب می‌سازد. بیشتر ساختمان‌های یک دوره تنها تابع فعالیت‌های اطرافشان نیستند؛ بلکه نتیجه‌ای از افرازهای اجتماعی و فناوری زمانشان هستند. برای مثال، در دهه بیست، از تلفیق عصر ماشین و دوره علاقه به باستان‌شناسی، هنر دکو به وجود آمد که ترکیب جالبی از معماری مدرن و باستانی به حساب می‌آید.

بشر و ساختمان‌هایی که برای سکونت و کار ساخته می‌شوند، دست در دست هم قرار می‌دهند و هر چه بیشتر پیشرفت می‌کنیم، ساختمان‌های ما هوشمندانه‌تر و شکوهمندتر می‌شوند. از ساختمان‌های خورشیدی استون‌هنج (Stonehenge) تا نمای شیشه‌ای برج خلیفه، معماری در طول زمان، بیان بی‌صدای جامعه را نمایان کرده است. در این بین، نقش شیشه در معماری مدرن را انکار نمی‌کنیم.

نقش شیشه در معماری

شیشه نه تنها از نظر ظاهری جذاب است، بلکه یکی از مواد بسیار کاربردی در ساختمان‌سازی است که وقتی صحبت از شفافیت و ورود نور طبیعی به میان می‌آید، گزینه‌ای بهتر از آن پیدا نمی‌شود و اکنون، در حال تبدیل به یک سطح کاملاً جدید از کاربرد است. ما درباره یک قطعه فوق‌العاده شگفت‌انگیز از نوآوری یعنی شیشه مدرن صحبت می‌کنیم؛ یک نوآوری که قرار است نحوه فکر کردن ما درباره شیشه و نحوه استفاده از آن در معماری را تغییر دهد.

در فناوری جدید از شیشه الکتروکروم استفاده می‌شود. همانطور که از نامش پیداست، یک شیشه با قابلیت هوشمند است که می‌تواند بسته به دمای محیط خارجی، با تغییر درجه رنگ و خواص بازتابی خود تحت ولتاژ کم تغییر کند. در ادامه به تفاوت پارتیشن هوشمند و پارتیشن شیشه ای می‌پردازیم. چیزی که باید در مورد فناوری جدید بدانید این است که با توجه به نیاز شما، این شیشه می‌تواند به صورت خودکار یا تحت کنترل دستی و همچنین در حالت ترکیبی کار کند.

حسگرهای بی‌شماری که در شیشه نصب شده‌اند، به نور خورشید که بر روی سطح خارجی می‌افتد و نور داخل حساس هستند. شیشه از منطق ترکیبی استفاده می‌کند و بر اساس موقعیت و جهت نور، تصمیم می‌گیرد که هر پارتیشن شیشه ای در چه حالتی باشد. حالت‌های ممکن شامل حالت چشم‌انداز، حالت روزانه، حالت شفاف و حالت رنگی است. نتیجه حاصل و میزان مات یا شفاف بودن شیشه به حسگرهای نور، میزان پر و خالی بودن اتاق، زاویه خورشید و ورودی نور وابسته است.

پارتیشن هوشمند چیست؟

شیشه هوشمند، نوعی شیشه قابل تغییر است که از دو صفحه شیشه ساده یا رنگی و یک فیلم لایه‌ای مایع با تکنولوژی منحصر به فرد تشکیل شده است. این تکنولوژی به شیشه اجازه می‌دهد که از یک شیشه شفاف عادی به نیمه شفاف تغییر کند تا کنترل دید بهینه شود.

زمانی که شیشه منبع تغذیه خاص خود (ترانسفورماتورهای ارائه شده) را خاموش می‌کند، کریستال‌های مایع به صورت تصادفی پخش می‌شوند و این کار جلوی دید از هر دو طرف شیشه را می‌گیرد. با فعال کردن منبع تغذیه، کریستال‌ها جهت خود را به خطوط موازی تغییر می‌دهند که باعث می‌شود پارتیشن هوشمند کاملاً شفاف شود.

شیشه هوشمند یک شیشه ایده‌آل برای پارتیشن‌های اتاق‌های کنفرانس است، زیرا امکان انتخاب شفافیت یا حریم خصوصی به دلخواه و تنها با یک تغییر کوچک در سوئیچ، فراهم می‌شود. در تفاوت پارتیشن هوشمند و پارتیشن شیشه ای باید گفت که شیشه هوشمند تقریباً 77 درصد نور را در حالت‌های مات و شفاف انتقال می‌دهد و بنابراین دیگر نیازی به پرده‌ نخواهید داشت.

این شیشه قابل تغییر می‌تواند به جای یک دیوار استفاده شود که از ایجاد احساس تنگی جلوگیری می‌کند، فضای داخلی را افزایش می‌دهد و یک ظاهر مدرن به ساختمان می‌بخشد. زمانی که نیاز به حفظ حریم خصوصی کامل وجود دارد، شیشه را می‌توان خاموش کرد و در مواقعی که نیاز به حالت عمومی است،می‌توان آن را به صورت معکوس فعال کرد.

به علاوه، این شیشه می‌تواند به عنوان یک صفحه پخش با وضوح بالا برای نمایش تصاویر و ویدئوها از تلویزیون یا کامپیوتر استفاده شود. شیشه‌های هوشمند مطابق با استاندارد اروپایی آزمایش و ساخته می‌شوند، به الزامات امنیتی سختی پاسخ می‌دهد، مصرف برق کمی دارند و به دلیل مدرن و لوکس بودن به شکل‌های منحنی در دسترس هستند. همچنین در اغلب مواقع گارانتی خوبی دارند.

شیشه هوشمند و پارتیشن شیشه ای

شیشه هوشمند

حالا که متوجه شدید پارتیشن هوشمند چیست، احتمالا به این نتیجه رسیده‌اید که زمان آن رسیده که پارتیشن دفتر کار خود را به طور کامل تغییر دهید و با استفاده از پارتیشن هوشمند آن را به یک فضای شیک و پیشرفته تبدیل کنید. همه این‌ها با استفاده از شیشه هوشمند به راحتی ممکن است.

بیایید طرز کار شیشه هوشمند را بیشتر توضیح دهیم. در یک ساختمان ساخته شده با شیشه هوشمند الکتروکروم، منطقه شرقی در صبح با حالت کنترل چشم‌انداز یا گلیر (Glare) کار می‌کند که موجب تغییر رنگ شدید در بخش شرقی می‌شود. بخش‌های دیگر ساختمان در حالت شفاف یا کلیر (Clear Mode) عمل می‌کنند تا نور درون هر اتاق را به بیشترین حد خود برسانند. در طول روز با افزایش دما در خارج ساختمان و افزایش درجه سیستم تهویه داخل، تمام بخش‌ها به حالت تغییر رنگ کامل در می‌آیند. احتمالا حالا به تفاوت پارتیشن هوشمند و پارتیشن شیشه ای کاملا پی برده‌اید.

هنگامی که خورشید در حال غروب است، پارتیشن‌های جلویی به سمت غرب تغییر جهت و رنگ می‌دهند تا از تابش نور مستقیم جلوگیری کنند در حالی که سایر بخش‌ها به حالت شفاف برگشته و نور روز را بهینه می‌کند. به نظرتان شگفت‌انگیز نیست که یک شیشه هوشمند الکتروکروم می‌تواند داخل ساختمان را گرم کند و نور و دمای داخل را با توجه به محیط خارج ثابت نگه دارد؟

شیشه هوشمند الکتروکروم در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌کند و قبض برق را کاهش می‌دهد. کافی است یک بار نصب شود تا مصرف انرژی ساختمان بیست درصد کاهش ‌یابد. همچنین، دیگر نیازی به نصب پرده نخواهید داشت.

علاوه بر این، این شیشه دارای محافظت بهتری در برابر خرابی است. با داشتن این فناوری ارزش فروش و اجاره ساختمان نیز بیشتر می‌شود. می‌توانید از این شیشه برای جداسازی فضا یا به عنوان درب و پنجره در فضاهای اداری، ساختمان‌های تجاری، پنت‌هاوس‌ها، ویلاها، رستوران‌ها، هتل‌ها، کشتی‌های کروز و حتی در اتومبیل‌ها استفاده کنید.

تفاوت پارتیشن هوشمند و پارتیشن شیشه ای

تفاوت پارتیشن هوشمند و پارتیشن شیشه ای

پارتیشن شیشه‌ای همانطور که سال‌ها کاربرد آن را دیده‌ایم، یک دیوار شیشه‌ای است که برای جداسازی فضاهای باز استفاده می‌شود. این کار به تمایز دادن بخش‌های داخل یک اتاق بدون نیاز به انجام کارهای ساختمانی کمک می‌کند. همچنین یک جایگزین بسیار ارزان‌تر نسبت به خراب کردن دیوارها و ساختن مجدد آن‌هاست. به علاوه، دیوارهای شیشه‌ای به حفظ نور طبیعی در یک اتاق کمک می‌کنند.

شیشه هوشمند، نوعی شیشه است که می‌تواند ویژگی‌های خود مانند شفافیت و عدم شفافیت را در پاسخ به تحریکات خارجی یا کنترل کاربر تغییر دهد. کنترل الکترونیکی به کاربران امکان تنظیم سطح حریم خصوصی و انتقال نور دلخواه را می‌دهد.

تفاوت پارتیشن هوشمند و پارتیشن شیشه ای تنها به این ویژگی‌ها محدود نمی‌شود. شیشه هوشمند به علت ساختار متفاوت خود می‌تواند قابلیت عایق بودن صدا را نیز ارائه دهد. همچنین به نحوی طراحی شده که بتواند امنیت و حفظ حریم خصوصی را بهبود دهد.

کلام پایانی درباره تفاوت‌های این دو نوع پارتیشن

در این مقاله به معرفی و کاربرد پارتیشن هوشمند پرداختیم و سپس به تفاوت بین پارتیشن هوشمند و پارتیشن شیشه‌ای پرداختیم. دیگر وقت آن رسیده است تا این فناوری نوین را امتحان کنید.