اگر شما از خواننده های طراح شید هستید، احتمالا در حال حاضر به خوبی با فایل های رستر آشنایی دارید و می دانید که راهی برای تبدیل آنها به فایل های بردار به طور خودکار با نرم افزار Scan2CAD وجود دارد و فایل های برداری را در این قسمت از آموزش اتوکد خواهیم آموخت.
اما آیا می دانید که دقیقا چه فرمتی در انتهای فرایند از خروجی برنامه دریافت میکنید ؟ ما در این مقاله بررسی می کنیم که چرا فایل های برداری با نرم افزار CAD سازگار هستند، چه گزینه هایی از این فرمت در دسترس ما میباشد؟ و چه مزایای قابل توجهی در طراحی و ساخت در اختیار کاربران قرار میدهد؟
در ابتدای مطلب به بررسی تاریخچه و گذشتهی این فرایند و فرمتها میپدازیم.
1.فایل های برداری مدت ها قبل از AutoCAD
با نگاه به تاریخ طولانی استفاده ی ما از اتوکد, ممکن است این طور برداشت شود که اولین برنامه برای اجرای فایل های برداری” اتوکد” بوده در حالیکه چند دهه قبل، برنامهای طراحی شده توسط ایوان ساترلند، به نام Sketchpad کاربران را قادر به پیوستن نقاط با خطوط کرده بود ,که در واقع همان تکنیک آماده سازی بردارها میباشد که امروزه نیز استفاده می شود.
از آن زمان تا کنون بر سر اصطلاحات مورد استفاده در برنامه بحث وجود داشته , تصاویر با فایل های برداری معمولا به عنوان گرافیک برداری نام گذاری شده اند .برخی از نویسندگان معتقدند که این اصطلاح می تواند باعث سردرگمی شود و ترجیح می دهند به جای آن از اصطلاح گرافیک شی گرا استفاده کنند. اما این واژه نیز منتقدان خود را داشته و این اصطلاح نیز خود گمراه کننده بوده ،چرا که یک نوع برنامه نویسی به نام «برنامه نویسی شی گرا» وجود دارد و این دو برنامه لزوما با یکدیگر یکسان نیستند و تفاوت دارند.
در نهایت، اهمیتی ندارد که شما از کدام واژه و اصطلاح استفاده می کنید. بلکه مهم است که با هر دو اصطلاح مورد استفاده آشنایی داشته باشید.
2. انواع مختلفی فایل های برداری وجود دارند.
فایل های DXF و DWG در طراحی CAD متداول هستند که در ادامه به شرح این فایل ها می پردازیم.:
فایل(Drawing eXchange Format (DXF مختص AutoCAD بوده، اما با هدف قابلیت اشتراک گذاری طراحی شده و به این ترتیب، عملاً از طرف هر برنامه CAD در بازار حمایت می شود. همین امر این فایلها را برای همگام سازیهای چند جانبه ای مفید کرده است.از طرفی این فایل ها به اندازه ای ساده هستند که در ساختار CNC نیز استفاده می شوند که البته همین سادگی باعث شده که برای برخی از مسائل پیچیده تر مناسب طراحان نباشند.
از سوی دیگر، با این که فایلهای (DWG) منبع باز نیستند ولی برای استفاده در اتوکد،بسیار ایده آل هستند .,به طوری که بر خلاف فایل های DXF ،قادر به پشتیبانی از گرافیک 3D بوده و همچنین دارای اندازه و سایز کوچکتری هستند. اما در به اشتراک گذاری فایل های DWG ، با مشکلاتی روبرو هستیم به طوری که برخی از برنامه های CAD قادر به خواندن فایلها نبوده و توسط مرورگرها نیز پشتیبانی نمی شوند.
فرمتهای برداری مختلفی وجود دارند ولی در این مقاله و در استفاده از نرم افزار Scan2CAD تمرکز ما بر روی این دو فرمت برداری میباشد.به عنوان مثال، فایل های بردار مقیاس پذیر (SVG)، از شناخته شده ترین فرمت های فایل های برداری میباشد که از مهمترین ویژگی آنها کم حجم بودنشان است که همین ویژگی باعث استفاده این فایلها در محیط وب شده است.
3. فایل های PDF ترکیبی از رستری و برداری هستند
در بخش قبل ازفایلهای PDF چشم پوشی کردیم چرا که این نوع فایل ها را نمی توان به عنوان یک فایل بردار طبقه بندی کرد. در واقع PDF یک نوع ترکیبی از فایل های رستر و برداری میباشد.این فایل ها تصاویری هستند که با برنامه های CAD هم ساز نبوده و در واقع با استفاده از پیکسل ها تشکیل شده.
بر خلاف عناصر فایل بردار، داده های رستر مقیاس پذیر نبوده و قبل از اینکه شما بتوانید آنها را به درستی ویرایش کنید, باید به فرمت DXF تبدیل شوند. خوشبختانه، نرم افزار Scan2CAD قادر به تبدیل اشیاء رستر به بردارها آن هم تنها با چند کلیک ساده می باشد.
با این حال، برای اهداف طراحی، احتمالا می خواهید تمام فایلها را به فرمت دیگری که با برنامه های CAD سازگار است تغییر دهید.این فرایند در نرم افزار به سرعت قابل انجام است, به طوری که کافیست تنها PDF خود را آپلود کنید و تنظیمات را طبق الزامات خود تنظیم کرده و آن را به یک فایل DXF تبدیل کنید. همچنین در این قسمت، گزینه ای برای نگهداری و یا تبدیل هر داده رستر به عناصر برداری نیز وجود دارد.
4. فایل های برداری مقیاس پذیر هستند
زیبایی فایل های برداری در این است که از خطوط ساخته شده اند، با رویکرد طراحی کاملا ریاضی از نقطهی مختصاتی به نقطهی دیگری ترسیم شده اند. ولی از طرفی نباید برای کسانی که به ریاضیات و حساب علاقه ای ندارند ،دل سرد کننده باشد چرا که در عوض، همین مقیاس پذیری ریاضیاتی تضمین می کند که تصاویر می توانند در هر اندازه ای واضح باقی بمانند .
این روش با رویکرد مبتنی بر پیکسل که توسط فایل های رستر استفاده می شود متفاوت است. به طوری که اگر شما سعی کنید یک تصویر رستر را گسترش دهید، به تدریج کیفیت آن کاهش می یابد. به این دلیل که تعداد ثابتی پیکسل در فایل وجود دارد و اندازه مطلوب جایی است که همه خطوط در فوکوس قرار میگیرند. با این که این فایل های رستری قابلیت جلوه های رنگی و بصری مختلفی را در اختیار کاربران میگذارند، اما برای مقاصد بسیاری که در آنها دقت و مقیاس کلیدی هستند، نامناسب هستند.از سوی دیگر، فایل های برداری بسیار ایده آل برای استفاده در طراحی هستند.
به طور مثال یک طراح گرافیک، که نیاز به آرم مشتری خود برای طراحی بر روی کارت های کسب و کار کوچک، بیلبوردهای غول پیکر و هر چیزی دیگری داردنمیتواند از یک تصویر رستر برای چنین شرایط متنوعی بر خلاف تصویر برداری ( که به معنای واقعی کلمه کاملا واضح و دیدنی است) استفاده کند.
5. همه تصاویر رستر را نمی توان به فایل های برداری تبدیل کرد.
هنگام تبدیل فایل های رستر، مانند TIFF ها، JPEG ها یا PNG ها، به یک فرمت بردار، باید واقعبین باشید ,چرا که همه فایل های رستر مناسب برای تبدیل نبوده و برای آنهایی هم که هستند، گاهی لازم است قبل از تبدیل، عملیات های پیش فرضی بر روی فایل انجام شود.
این نرم افزار تبدیل بسیار باهوش بوده .اما با این حال باز هم انسان نیست و اگر تصویر حاوی متن باشد، تکنولوژی OCR نمی تواند کلمات را کامل به شکلی که ما می توانیم درک کند و بخواند به طوری که اگر کلمات خوانا نباشد ، هیچ راهی وجود ندارد که نرم افزار متن را تشخیص دهد.
شما همچنین باید اطمینان حاصل کنید که تصویر ورودی شما به اندازه کافی واضح باشد تا نهادهای برداری آن بتوانند شناسایی شود. انواع فایل های رسترکه فشرده سازی گسترده شده اند، مانند فرمت JPEG، دارای مشکلات تبدیل مربوط به کیفیت پایین فایل هستند.
فایلها با اندازه کوچک برای ذخیره سازی و نگه داشتن در حافظه بسیار عالی هستند, ولی بعید است که از آن ها به دلیل داشتن خطوط تار تصویر بتوان به یک تصویر برداری خوب رسید.
خوشبختانه، اگر شما بخواهید یک فایل بردار از تبدیل یک فایل نامناسب رستر به دست آورید، میتوانید با تغییرات برخی از مسائل بالقوه این فرایند را امکان پذیر کنید.به طور مثال شما میتوانید رزولوشن تصویر را بهبود ببخشیده و رنگهای موجود در آن را کاهش داده و همچنیم گزینه هایی نیز وجود دارد که تصویر را نادیده بگیرند، آن را از بین ببرند یا هر سوراخی که خطوط را مختل می کنند حذف کنند.
6. فایل های برداری را می توان در CAD ویرایش کرد.
از دلایل اصلی استفاده طراحان و تولیدکنندگان از فایل های بردار نسبت به فایلهای رستر, موجود بودن تمامی اطلاعات لازم برای کار در برنامه های CAD در این نوع فایل ها می باشد.
مهم نیست که شما با یک فایل بردار شروع کرده باشید یا با فایل رستری که برداری شده در هر دو صورت می توانید آنها را ویرایش کنید. البته، شما می توانید تصاویر را در نرم افزار CAD مورد نظر خود، مانند AutoCAD، SolidWorks یا DraftSight، ویرایش کنید ,ولی نمیتوان آن ها را جایگزین توانایی ویرایش Scan2CAD کنید.
مجموعه کامل ویرایش شامل ابزارهایی است که به شما امکان می دهد دادههای مختلف را پاک کنید، عناصر جایگزین یا اضافی را جلب کنید یا آنها را روی صفحه خود حرکت دهید. شما حتی می توانید یک خط را به یک منحنی تغییر دهید و بالعکس.
متن نیز به راحتی قابل ویرایش میباشد و تنها با انتخاب کلمات مورد نظر می توانید تغییرات لازم را تایپ کنید کنید.
اگر قبلا فایل رستری را به برداری تبدیل کردهاید، فایل جدید شما بر روی اصلی پوشانده شده ;و حالا بهترین راه برای ویرایش آن این است که به سادگی با با استفاده از کلید میانبر صفحه کلید «V»تصویر رستری را حذف کرده و با این کارفقط تصویر برداری شده را مشاهده کنید. و سپس در انتها قادر خواهی بود تا بدون هیچ مشکلی روی آن کار کنید.
7. همان اندازه که برای تولید مناسب هستند که برای طراحی.
تکنیک های تولید که از روتر های CNC، ماشین های فرز و برش لیزری استفاده می کنند، بر پایه اطلاعات موجود در فایل های برداری استوار هستند.این دستورالعمل ها به سادگی در فایل های رستر نگهداری نمی شوند و نمی توان محصولی را با استفاده از آنها ساخت.ولی در عوض همانطور که می توان از یک فایل برداری برای اهداف طراحی استفاده کرد، می توان از آن برای CNC نیز بهره برد.
مهمترین موضوع این است که در دستگاههای CNC نیاز به طراحی بسیار دقیقی برای کار داریم پس، هنگام طراحی برداری برای دستگاههای CNC، هرچه طراحی ساده تر باشد بهتر است. دقّت رمز موفقیت است، و با اینکه ممکن است زمان زیادی برای بهینه سازی طراحی صرف شود ولی می توان مطمئن بود که هر ثانیه ارزشش را در طراحی داشته. ساختن کسب و کار به خودی خود فرایندی گران است، بنابراین اشتباهات قابل پیشگیری نه تنها باعث تاخیر، بلکه هزینه بر نیز خواهد بود.در نتیجه چک کردن مشکلات متداول طراحی CNC و پیدا کردن آنها از رخ دادنش جلوگیری کنید.
همانطور که قبلا ذکر شد، فایل های DXF به طور خاص مناسب برای استفاده در دستگاه های CNC میباشند و از آنجا که یک قالب محبوب در طراحی بوده است، سایت های بسیاری فایل های DXF را رایگان ارائه می دهند .
هیچ دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.