در این مقاله به تاریخچه اتوکد از گذشته و بالا و پایین های آن صحبت خواهیم کرد. اتوکد یک نرم افزار کاربردیه که توسط Autodesk به دنیای طراحی ارائه داده شد که همونطوری که از اسمش پیداست (computer-aided design) (CAD) ، ترسیم در کامپیوتر رو ممکن ساخت. این نرمافزار برای ایجاد تصاویر دوبعدی و سه بعدی استفاده میشه. این نرم افزار به کاربران اجازه میده تا ایدههای مفهومیشون رو پیادهسازی کنن، طراحی کنن و نقشهها رو با دقت فنی مورد نیاز ترسیم کنن و حتی محاسبات و شبیهسازیهای طراحی رو در طیف گستردهای از صنعت بسیار سریع انجام بدن که انواع آموزش اتوکد رو میتونید رو سایت ما طراح شید دنبال کنید. با ما همراه باشید.
اولین نرمافزار اتوکد برای کامپیوترهای شخصی
تاریخچه اتوکد به این گونه است که از سال 1982 برای رایانههای شخصی در بازار موجوده. این به این معنیه که اتوکد قبل از فتوشاپ یا حتی مایکروسافت ویندوز وجود داشته! قبل از اتوکد، برنامه های CAD تجاری در دهه 70 روی رایانههای اصلی یا مینی کامپیوترها اجرا میشده که هر کاربر در یک ترمینال گرافیکی جداگانه کار می کرده. اگه طراحان به اون دسترسی نداشتن، باید از میزهای قدیمی طراحی و خطکش تی استفاده میکردن.
ایجاد نسخههای جدید نقشهها و انجام محاسبات، روزها و حتی هفتهها طول کشید. تصور کنین چه تلاشی برای محاسبات فنی با ماشینحسابها و جداول ریاضی انجام میشده! بدتر از اون، در تاریخچه اتوکد این فرآیند با کلی خطا همراه بوده.
تاریخچه اتوکد و ریشه آن
تاریخچه اتوکد از جایی شروع شد که شرکت تولیدکننده اتوکد، یعنی Autodesk در سال 1982 توسط جان واکر تاسیس شد. او و 15 بنیانگذار دیگه در نظر داشتن 5 برنامه مختلف اتوماسیون دسکتاپ رو توسعه بدن. اونها AutoCAD را در نمایشگاه COMDEX در لاس وگاس به عنوان اولین برنامه CAD در جهان برای اجرا در کامپیوتر راهاندازی کردن. تا مارس 1986، تنها چهار سال بعد از معرفی اون، اتوکد تبدیل به برنامه کاربردی گسترده در سراسر جهان شد که این در تاریخچه اتوکد ثبت شده است.
در 35 سال گذشته، اتوکد به طور چشمگیری توسعه پیدا کرده. در واقع، 31 نسخه از زمان انتشار اولین بار در دسامبر 1982 وجود داشته! در طول سالیان اخیر، Autodesk ویژگیها و برنامههای جدیدی رو برای جلب رضایت حرفههای مختلف اضافه کرده. این نرم افزار از API ها برای شخصیسازی و اتوماسیون پشتیبانی میکنه که امکان ایجاد محصولات عمودی مانند AutoCAD Architecture، AutoCAD Electrical و AutoCAD Civil 3D رو میسر میکنه. در پنج سال گذشته، Autodesk اپلیکیشنهای تلفن همراه و مبتنی بر cloud-based ، از جمله AutoCAD 360، Fusion 360 و A360 Viewer رو ایجاد کرده. این برنامهها توانایی به اشتراکگذاری از طریق اینترنت رو هم داره که این پیشرفت در تاریخچه اتوکد بی سابقه است.
برنامههای اتوکد
در ابتدا اتوکد برای مهندسان مکانیک ایجاد شد، اما بسیار سریع در زمینهها و رشتههای دیگه گسترش پیدا کرد را شامل شود. در واقع، موفقیت اتوکد عمدتا به دلیل استقبالِ وسیعِ طیفِ گستردهای از متخصصان طراحی، از جمله معماران، مدیران پروژه، انیماتورها و مهندسان از اون بود.
ساخت و ساز
صنعت اصلی که در اون اتوکد استفاده میشه ساختوسازه. Autodesk Building Design Suite یک نمونه کارآمد نرمافزار طراحی سه بعدیه که مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) و CAD رو برای طراحی، تجسم، شبیهسازی و کارآیی بیشتر در ساخت و ساز فراهم میکنه.
یک نمونه از اینکه چطوری اتوکد تونسته به موفق شدن یه پروژه کمک کنه، ساخت برج شانگهای هستش که این در تاریخچه اتوکد یک اتفاق بزرگ قلمداد میشود. این برج دارای ساختار وسیع پیچیدهایه و مهندسان خیلی زود فهمیدن که روشها وابزار ساخت سنتی و نرمافزارهای دیگه طراحی، توانایی انجام چنین پروژهای رو ندارن. بنابراین، مهندسین به ابزار پیشرفته ارائه شده توسط BIM رو آوردن که به تیم طراحی اجازه میداد تا برج رو به صورت سه بعدی به تصویر بکشن و به طور کامل، ساختار چرخشی برج رو بررسی کنن.
استفاده از BIM همچنین به تیم طراحی اجازه میده تا طرح رو برای تصمیمگیری بهتر تجزیه و تحلیل کنن ؛ مصرف انرژی ساختمان رو برای برای ایجاد آسمانخراش دوستدار محیطزیست بررسی کنن و در مصرف مصالح ساختمانی صرفهجویی کنن. مالک و توسعه دهنده برج به BIM و AutoCAD برای داشتن ساختوساز موفقیتآمیز تائید میکنه. اون میگه “از منظر مالک ساختمان و کارفرما، BIM یک ابزار عالی برای طراحی، ساختوساز، مدیریت و کنترل سرمایهگذاری کل پروژه است.”
انیمیشن سازی
فقط در بخش ساختوساز نیست که از اتوکد به طور معمول استفاده میشه: تولید کنندههای سرگرمیها میتونن، محتواهای سرگرمکننده با کیفیت بالایی رو با استفاده از نرمافزار انیمیشن سه بعدی ایجاد کنن. مجموعهای از ابزارهای خلاق تخصصی که خطوط لولهای گرافیکی انعطافپذیر و مدرن رو تشکیل میدن، به انیماتورها، هنرمندان بصری و طراحان این اجازه رو میده که محدودیتهای بروز خلاقیتهاشون رو کنار بزنن، بهرهوری خودشون رو بالا ببرن و از فرصتها استفاده کنن.
ممنونم بابت توضیح خوبتون