یکی از ارور ها یا خطاهای شایع که تا به حال اکثر کاربران اینترنت با آن برخورد کرده‌اند، ارور 404 در سرور است که به آن ارور Not Found نیز می‌گویند. این خطا زمانی رخ می‌دهد که کاربر درخواستی را به سرور ارسال می‌کند ولی سرور بعد از جستجو آدرس درخواستی، آن را پیدا نمی‌کند و به کاربر پیغام 404 را نمایش می‌دهد. به زبان دیگر، خطای 404 زمانی اتفاق می‌افتد که کاربر آدرسی را در مرورگر خود وارد کند ولی آن صفحه وجود نداشته باشد.

بعضی ها آن را با خطای Server Not Found اشتباه می گیرند در حالی که این ارور مربوط به این است که مرورگر شما محتوا را درخواست کرده ولی سرور را پیدا نکرده ولی در ارور 404 سرور پیدا شده است ولی محتوای درخواستی موجود نیست یا بصورتی گم شده است، منظور از محتوا آدرس سایت، لینک، فایل و… می باشد. یکی از شایع‌ترین سوالاتی که در طراحی سایت از ما پرسیده می‌شد در ارتباط با این ارور بود برای همین امر این مقاله برای شما تهیه شده است.

ارور 404 چیست؟

انواع مختلف ارور 404

نمونه پیغام‌هایی که شاید در صفحات ارور 404 دریافت کنید به شرح زیر است:

404 Error

404 Not Found

The requested URL [URL] was not found on this server

HTTP 404

Error 404 Not Found

404 File or Directory Not Found

HTTP 404 Not Found

404 Page Not Found

فرض کنید یک کاربر یعد از پیدا کردن محتوای خود به سایت شما مراجعه می کند و هنگام لود شدن صفحه با ارور 404 مواجه می شود مطمئنا از سایت شما دلسرد می شود و به همین سادگی بسیاری از کاربران خود را از دست می هید. این وضع زمانی حساس می شود که گوگل بفهمد چنین صفحه ای در سایت شما وجود دارد، بعد از اینکه الگوریتم های جستجوی گوگل چنین صفحه ای را در سایت شما پیدا کردند در صورتی که صفحه شما در گوگل وب مستر ثبت شده باشد به شما ایمیل می فرستند و از امتیاز سئوی سایت شما کم می کنند. اما نگران نباشید در صورت اصلاح بعد از مدتی امتیاز شما به حالت قبل بر می گردد.

اگر شما در حال بازدید از یک سایت هستید و با این ارور مواجه شدید احتمالا بتوانید با ویرایش URL بتوانید به محتوا دسترسی پیدا کنید.

اگر هم شما مدیر یک سایت هستید ابزار هایی وجود دارد که می توانید با استفاده از آنها از وجود صفحه های 404 آگاه شوید. مثلا خود گوگل وب مستر، افزونه های مدیریت سئو سایت مانند یواست سئو که وجود ارور 404  را به شما اطلاع میدهند. توصیه می شود در صورت وجود ارور not found سریعا آن را اصلاح کنید، دلیل اینکه توصیه می شود صفحات 404 اصلاح شوند قوانین سئو گوگل است. گوگل به سایت هایی که صفحه 404 دارند امتیاز منفی می دهد. شما از طریق جستجو میتوانید صفحه هایی را که در گوگل ایندکس شده اند را پیدا کنید، اگر ایندکس نشده است که چه بهتر در صورتی که گوگل متوحه صفحه شما شده است لینک را اصلاح کنید.

راه هایی دیگری نیز وجود دارد مثلا در وردپرس به راحتی می توانید صفحه هایی را که ارور 404 دارند را ری دایرکت کنید، و سایت شما به محض اینکه متوجه شود کاربری با صفحه 404 مواجه شده است آن را ری دایرکت می کند. شما می توانید ری دایرکت را سفارشی سازی کنید مثلا تعریف کنید که کاربر به صفحه اصلی منتقل شود یا یک مقاله تصادفی باز شود یا لینک دلخواه شما را باز کند هرچند که توصیه نمی شود.

نمونه صفحه ارور 404 سفارشی:

صفحه 404 سفارشی

شما می توانید در صورت لزوم یک صفحه سفارشی برای خود و سایت خود طراحی کنید. برای این کار می توانید از افزونه هایی که در مخزن وردپرس وجود دارد استفاده کنید، افزونه هایی مانند 404page و FORTY FOUR استفاده کنید. یا راحت ترین راه این است که در صفحات وردپرس جستجو کنید و صفحه مربوط به ارور 404 را پیدا کنید و آن را ویرایش کنید.

اگر تمایل نداشتید می توانید با استفاده از افزونه هایی مانند Yoast Seo یا Redirection آن را ریدایرکت کنید. بخش جالبی که این افزونه دارد این است که صفحاتی را که ارور 404 در سرور دارند را به شما نشان می دهد و شما می توانید برای هر یک از آن تصمیم بگیرید.