دوستان خوبم در ادامه ی کلاس های اسکچاپ میرسیم به جلسه سوم .در این جلسه آموزش تصویری اسکچاپ ابزارهای دیگری معرفی می شوند. فقط قبل از شروع باید خدمتتون عرض کنم که این مدتی که ادامه پیدا نکرد کلاس ها به خاطر سیاست ها و برنامه ریزی سایت بود و من هم بهش احترام گذاشتم چون برنامه بر این بود که بچه ها مقداری تمرین کنند و یکسری کارهای عملی هم ببینند و بعد به ادامه ی کلاس ها بپردازیم پس با قدرت قبل کلاس ها رو ادامه خواهیم داد تا پایان قله ی اسکچاپ!

خوب در ادامه ی آموزش ابزارهای اسکچاپ میرسیم به به ابزارهای بعدی:

ابزار هفتم ۳point arc

این ابزار تقریبا مثل ابزار قبل هستش با این تفاوت که نقطه سوم هم در کار خواهد بود به این صورت که با کلیک اول نقطه ی اول با کلیک دوم نقطه ی دوم و با کلیک سوم نقطه ی سوم شکل خواهد گرفت و به کمک این ابزار میتونیم کمان ها و قوس های متفاوتی رو ایجاد کنیم که برای مثال میتونید پست طراحی گنبد در اسکچاپ رو از اینجا مطالعه کرده و نمونه عملیش رو ببینید. و همینطور که در ارک دو نقطه ای هم گفته شد شما میتونید با نگه داشتن کلید crt و فشردن + یا – قطر کمان وارده به محیط اسکچاپ رو تغییر بدید.

آموزش اسکچاپ جلسه سوم

ابزار هشتم Pie

همونجور که از اسم این ابزار معلومه شما به کمک این ابزار میتونید کمان های بسته و با زاویه ای خاص رو ترسیم کنید به شکلی که انگار یه تیکه از یک کیک رو جدا کرده باشید که این ابزار هم با کلیک اول نقطه ی شروع رو معین و با کلیک دوم طول x رو معین و با کلیک سوم زاویه ی مورد نظرتون رو اعمال میکنید. این ابزار هم توی طراحی خیلی چیزها میتونه کاربردی باشه مثل طراحی حوضچه های مدرن شهری و یا ستون های مدرن کابرد خواهد داشت. همونطور که میدونید با نگه داشتن ctr و + یا – میتونید زاویه کمانتون رو تغیر بدید و اون زاویه ای که مد نظر دارید رو اعمال کنید.

آموزش اسکچاپ جلسه سوم

ابزار نهم Rectangle

این ابزار جز پرکاربردترین ابزارهای اسکچاپ هستش که به وسیله اون میتونید مستطیل و مربع های استاندارد رسم کنید و دیگه برای رسم این گونه احجام سراغ ابزار pen نرید.
شما میتونید برای سرعت بخشیدن به طراحی تون از روی کیبورد دکمه R رو فشار بدید و به سرعت ابزار Rectangle انتخاب شده و میتونید از اون استفاده کنید. خوب حالا با انتخاب این ابزار با اولین کلیک نقطه ی شروع مستطیل میباشد و نقطه ی بعدی پایان مستطیل.
دقت کنید که اگه میخواید اندازه ای خاص رو مد نظر قرار بدید میتونید توی کادر Dimension اندازه ها رو وارد کنید که اندازه ی اول طول مستطیل و اندازه ی دوم عرض مستطیل میباشد که با , از یکدیگر جدا میشوند و بعد از enter کردن میتونید مستطیل تون رو ترسیم شده و آماده ببینید. از کاربرد های ترسیم مستطیل هرچی بگم کم گفتم ولی برای مثال میتونم به مدلسازی ساختمان ویلا و با کابینت که آموزش داده شده روی سایت بسیار از این ابزار استفاده شده که میتونید با کلیک روی مدلسازی کابینت و مدلسازی ویلا اون پست ها رو هم مطالعه کنید.

آموزش اسکچاپ جلسه سوم

ابزار دهم Rotate Rectangle

از لحاظ کارایی درست مثل ابزار Rectangle است با این تفاوت که به کمک این ابزار میتونیم در زوایا ی مختلفی اقدام به ایجاد مستطیل بکنیم مثلا فرض کنید میخوایم در راستای محور x با زاویه ۹۰ درجه یک مستطیل به طول ۲۰ و عرض ۳۰ رسم کنیم چون مستطیل دارای زاویه هست باید از این ابزار استفاده کنیم. پس با اولین کلیک جهت قرار گیری مستطیل و عرض مستطیل انتخاب شده و با دومین کلیک طول مستطیل انتخاب میشود و در نهایت مستطیل ما طبق زاویه ی خواسته شده ایجاد میشود. این ابزار به دلیل پیچیدگی زیاد کاربدی هم نداره و اصولا طراح ها ترجیح میدند با همون ابزار Rectangle کارشون رو برای کشیدن مستطیل پیش ببرند.

آموزش اسکچاپ جلسه سوم

ابزار یازدهم Circle

این ابزار دوس داشتنی همونجور که از اسمش پیداست برای کشیدن دایره ها و حجم های دایره ای استفاده میشه که برای استفاده ی سریع از اون هم میتونید حرف C رو روی کیبورد تایپ کنید و به سرعت به اون دسترسی پیدا کنید. بعد از انتخاب ابزار Circle هر جا که اولین کلیک را داشته باشید مرکز دایره قرار گرفته و هر چه موس خودتون رو بکشید شعاع دایره افزایش پیدا میکنه. همینطور شما مثل گذشته میتونید از کادر Radius شعاع مورد نظرمون رو اعمال کنیم. برای مثال این ابزار کاربرد های مختلفی داره از جمله کشیدن چرخ لاستیک رینگ و هر چیز دایره ای.
ابزار دایره هم یکی از مهمترین ابزار های اسکچاپ و کاربردشو تو قسمت های مختلف جلوتر مشاهده خواهید کرد.

آموزش اسکچاپ جلسه سوم

ابزار دوازدهم Polygon

همونجور که بهتر میدونید در نرم افزارهای دیگه پلیگون رو یک فضای بسته مینامند که میتونه هر فضایی باشه ولی در اینجا یک سطح ۶ وجهی هستش که میتونه در موقعیت های مختلف و با اندازه های مختلفی ایجاد بشه. ولی این رو باید بدونید که نرم افزار به صورت پیش فرص روی ۶ وجهی قرار داره و شما میتونید با انتخاب این ابزار و کلیک اول که مرکز این ۶ وجهی رو تعیین میکنه کلیک کنید و بعد از اون با زدن کلیک ctrl و + یا – وجه های این پلیگون را زیاد و یا کم کنید تا به شکل مورد نظر شما برسه. این ابزار در اتود های برج سازی بسیار کاربرد داره و میتونید ایده ی ذهنی خودتون رو به وسیله ی این ابزار و ابزار move که در آینده ی نزدیک خدمتتون توضیح میدیم ترسیم کنید و بعد در مراحل بعدی به دنبال ترسیم فنی اون برید. برای دانشجویان معماری که به دنبال قوه ی تخیل خود هستند هم بسیار توصیه میشه!

آموزش اسکچاپ جلسه سوم

تمرین کنید!

در نهایت جلسه سوم هم به پایان میرسه و توی جلسه ی بعدی با هم باقی ابزارهای اسکچاپ رو یاد خواهیم گرفت و بعد از اون شروع میکنیم به مدلسازی و از اشکال کوچیک با هم مدلسازی میکنیم تا برسیم به مدلسازی شهر و یک منطقه از تهران رو با هم مدلسازی خواهیم کرد. کلاس های آموزش اسکچاپ رو دنبال کنید و تمرین یادتون نره حتی شده شکل های ساده و بی قانونی باشه ام ایراده نداره اینقدر با ابزارها کار کنید که کارایی هاشون یادتون نره و همونجور که دیدید دیگه ابزاری به صورت پیش فرض در برنامه نداریم و از اینجا به بعد ابزارهایی هستش که کارها و عملیاتی روی مدل های کشیده شده توسط این ابزارها رو به عهده دارند. با طراح شید همراه باشید.

 

جلسات یادگیری اسکچاپ

همچنین شما می توانید سایر جلسات اسکچاپ را از طریق لینک های زیر دنبال کنید:

یادگیری اسکچاپ جلسه اول

یادگیری اسکچاپ جلسه دوم

یادگیری اسکچاپ جلسه چهارم

دانلود ویدئو