چگونه می‌توانیم سرعت در اسکچاپ را وقتی اقدام به مدلسازی می‌کنیم بالا ببریم؟ در این مقاله، من میانبرهای صفحه­ کلید (keyboard shortcuts) را که اغلب استفاده می­کنم، به شما معرفی خواهم کرد و نشان می­دهم که این میانبرها چقدر هنگام مدل­سازی مفید هستند. همچنین می­توانید میانبرهای صفحه­ کلید سفارشی من را در پایین این مقاله دانلود کنید و آن‌ها وارد (Import) اسکچ­آپ (SketchUp) خود کنید. با این آموزش اسکچاپ از آموزشهای طراح شید همراه ما باشید.

من همیشه مدافع سرسخت استفاده از میانبرهای صفحه­ کلید بوده ام. میانبرها باعث صرفه‌جویی خارق‌العاده در وقت هستند و شما را قادر می­سازند که ایده‌هایتان را به‌سرعت مدل کنید. آن­ها اصطکاک بین طراحی و نرم ­افزار را کاهش می‌دهند و مدل‌سازی روان‌تر و عادی‌تر می­شود.

بسیاری از افراد با فکر حفظ کردن حجم زیادی از میانبرهای صفحه کلید می­ترسند ولی به شما اطمینان می‌دهم که اکثر آن­ها واضح هستند و به‌آسانی حفظ می­شوند. با چند میانبر ساده مانند کلید فاصله (spacebar)، P و R شروع کنید و از آنجا ادامه دهید.

میانبرهای صفحه ­کلید برای بالا بردن سرعت در اسکچاپ

در اسکچ­اپ تعدادی از میانبرهای صفحه­ کلید به‌صورت پیش‌فرض قرار داده‌شده‌اند. شما می­تواند میانبرهای صفحه کلید سفارشی (costum) خودتان را با رفتن به Window -> Preferences -> Shortcuts اضافه کنید. در زیر چند میانبر صفحه کلید که بسیار استفاده می­کنم آورده شده است که سرعت در اسکچاپ شما را بسیار بالار می‌برد. با زدن کلید تعیین­ شده، شما ابزار را بدون انتخاب آن از فهرست یا نوارابزار، فعال می‌کنید.

  • کلید فاصله (Spacebar) – ابزار انتخاب (Select tool)
  • R – ابزار مستطیل (Rectangle tool)
  • L – ابزار خط (Line tool)
  • M – ابزار جابجا کردن (Move tool)
  • P – ابزار فشار/کشش (Push/pull tool)
  • S – ابزار مقیاس (Scale tool)
  • Q – ابزار چرخش (Rotate tool) (این‌یکی با یک حرف عجیب است ولی من آن را به خاطر اینکه Q گرد است و یک “دسته” دارد، به خاطر دارم. پس شما می­توانید دسته را بگیرید و آن را بچرخانید )
  • E – ابزار پاک­کن (Eraser tool)
  • G – ساخت جزء (Make Component) (پایین را نگاه کنید، من یک میانبر سفارشی Shift+G برای ساختن گروه ساختم.)
  • کلیدهای جهت – قفل محور (Lock Axis)

من تقریباً همیشه از ابعاد دقیق استفاده می­کنم، پس همیشه اعداد را برای تعریف اندازه­ ها وارد می­کنم. از کلیدهای جهت، نیز اغلب وقتی‌که خطی را رسم می‌کنم یا چیزی را جابجا می‌کنم، برای قفل‌کردن محور استفاده می­کنم که این مورد هم سرعت در اسکچاپ شما را بالاتر می‌برد.

میانبرهای صفحه کلید سفارشی

علاوه بر میانبرهای صفحه کلید پیش­فرضی که استفاده می­کنم، طی چندین سال فهمیدم که نیاز به اضافه کردن چند میانبرهای صفحه کلید سفارشی اضافی در sketchup دارم. شما می‌توانید میانبرهای صفحه کلید سفارشی خودتان را اضافه کنید یا اگر میانبرهایی که من استفاده می‌کنم را دوست دارید، می‌توانید میانبرهای صفحه کلید من را در دانلود کنید و آن‌ها را وارد اسکچ­اپ خود کنید و این مورد بسیار بسیار سرعت در اسکچاپ شما را بالا خواهد برد. (لینک دانلود در پایان آموزش است که تضمین میکنم سرعت در اسکچاپ شما را چندین برابر بیشتر کند.

برای اضافه کردن میانبر سفارشی، به Window -> Preferences -> Shortcuts بروید. سپس، دستوری را که می‌خواهید میانبر آن را ایجاد کنید، انتخاب کنید. درجایی که نوشته “Add Shortcut” روی جعبه‌­ی متن کلیک کنید و سپس کلید ترکیبی (یا حرف تکی) را که می‌خواهید برای میانبر استفاده کنید، بزنید. روی علامت به‌علاوه کلیک کنید و شما موفق شدید.

در هرلحظه سرعت در اسکچاپ را بالا ببرید

در موارد زیر تعدای از کارهایی که سرعت در اسکچاپ شما چندین برابر بیشتر می‌کند را آورده ام که بسیار کاربردی هم هستند.

X= مخفی کردن بقیه مدل (Hide Rest of Model)

یکی از راه­هایی که با آن من قادر به افزایش سرعت و کاهش خستگی هستم، کنترل داشتن روی چیزی که در مدل خود می­بینم، است. اسکچ­آپ یک ویژگی ذاتی عالی دارد که مخفی کردن بقیه مدل نامیده می­شود و کاری که انجام می‌دهد این است که هر چیزی خارج از گروه­های جاری یا جزئی که در حال ویرایش آن هستید را مخفی می­کند.

برای قادر بودن به تغییر وضعیت رفت و برگشتی (toggling back & forth)، این میانبر بسیار مفید است، پس من آن را  به حرف X اختصاص دادم.

N= مخفی کردن قسمت انتخاب‌شده (Hide Selected)

به کمک این کلید شما می‌تونید به سرعت قسمت هایی که انتخاب کردید را hide کنید که در مدلسازی های پیشرفته و بسیار شلوغ مثل طراحی شهری بسیار کاربردی است.

J= لغو مخفی کردن آخری برای بالا بردن سرعت در اسکچاپ (Unhide Last)

مخفی کردن موقتی وجه‌های (faces) انتخاب­ شده و لغو مخفی کردن آن­ها مفید است. برای مثال، موقع ساخت یک مدل برای پرینت کردن سه‌بعدی، نیاز است مدل توپر باشد. اگر وجه یا لبه (edge) اضافی “درون” مدل وجود دارد، باید حذف شوند. گاهی اوقات می­توانید با تغییر به وضعیت Xray، مکان این اجزای اضافه را پیدا کنید ولی وقتی تمام لبه‌ها را در مدلتان می­بینید، این کار اندکی طاقت‌فرسا می­شود.

با مخفی کردن موقتی یک وجه، می­توانم به‌سرعت چیزی که باید حذف شود را پیدا کنم، سپس می­توانم وقتی‌که کارم تمام شد آن را برگردانم و سرعت در اسکچاپ را بالاتر ببرم.

من از حرف N برای مخفی کردن قسمت انتخاب‌شده و حرف J برای لغو مخفی کردن آخرین قسمت استفاده کردم. به نظر احمقانه است ولی روشی که با آن میانبرها را حفظ کردم این است که N نشانه­ی “نه! (NO!) من نمیخوام این شی(object) را الآن ببینم.” و J نشانه­ی ” شوخی کردم (Just Joking)… حالا میتونی ظاهر شی…” است.

CTRL+D = مخفی کردن محاوره (تغییر وضعیت) (Hide Dialogs) (toggle)

یکی از چیزهایی که من در مورد صفحه‌نمایش دوگانه (Dual Monitors) دوست دارم این است که می­توانم تمام پنجره‌های بازشو (popup windows) را در یک صفحه‌نمایش قرار دهم و یک محیط کاری کامل در صفحه‌نمایش دیگری داشته باشم. ولی گاهی اوقات همه­ چیز را در یک صفحه‌نمایش قرار می­دهم اگر نیاز باشد که صفحه­ ی دیگر با یک PDF یا چیز دیگری اشغال باشد.

اسکچ­آپ یک دستور ذاتی دارد که همه ­ی پنجره­های باز را موقتی مخفی می­کند. اگر همه‌چیز دارد به‌هم‌ریخته می­شود و نیاز دارم که بتوانم مدل خود را ببینم، فقط CTRL+D را فشار می‌دهم تا همه ­ی پنجره­ ها مخفی شود و وقتی می‌خواهم همه پنجره­ ها برگردند، دوباره CTRL+D را فشار می­دهم و این مورد به دو برابر کردن سرعت در اسکچاپ شما کمک می‌کند.

SHIFT+V = جایگذاری در محل (Paste in Place)

جایگذاری در محل یک عمل واقعاً مفید موجود در اسکچ­آپ است که خیلی شناخته­‌شده نیست و سرعت در اسکچاپ شما را بسیار افزایش می‌دهد. برای فهم اینکه جایگذاری در محل چه‌کاری انجام می­دهد، ابتدا باید گروه‌­ها و اجزا را درک کنید.

جایگذاری در محل این اجازه را به شما می­دهد که یک شی (object) را از یک گروه/جزء کپی کنید یا برش دهید و آن را بدون جابجا کردن آن از مکان فیزیکی‌اش، درون یک گروه/جزء دیگر جایگذاری کنید. وقتی‌که جایگذاری در محل را انجام می‌­دهید، کپی دقیقاً در همان مختصات و جهت چرخش شی اصلی ظاهر می‌­شود.

وقتی‌که ساختار مدلتان را بازبینی می­‌کنید و نیاز دارید که چیزهایی را یک گروه/جزء به گروه/جزء دیگر انتقال دهید، این کار بسیار مفید است.

شما می‌توانید در انتها فایل پیکربندی میانبرهای صفحه کلید سفارشی من را دانلود کنید تا بتوانید آن­ها وارد اسکچ­آپ خود کنید و سرعت در اسکچاپ خود را تا چندین برابر بیشتر کنید.

وقتی‌که فایل­ها را دانلود کردید، به Window -> Preferences -> Shortcuts بروید و روی Import کلیک کنید. فایل میانبرهایی که دانلود کردید را انتخاب کنید و روی ok کلیک کنید. فقط توجه داشته باشید که واردکردن این میانبرها، هر میانبر سفارشی که قبلاً داشتید را پاک می­کند، پس محض احتیاط از میانبرهای خود را پشتیبان تهیه کنید.