اتوکد مپ نسخه ای از اتوکد ساخته ی شرکت نرم افزاری اتودسک است این نرم افزار این امکان را به کاربر می دهد که طرح هایی را که مربوط به مکانیک و تاسیسات ساختمان است و بر روی دو بعد ترسیم شده است را به طرح سه بعدی ترسیم کند. اگر می خواهید آموزش اتوکد مپ را ببینید باید بر روی اتوکد دو بعدی تسلط کافی داشته باشید. در زیر برخی از قابلیت های اتوکد مپ بیان شده است. پس در ادامه با طراح شید همراه باشید…
- Universal Connector
- One Click Fitting Replace
- Content Builder
- Industry Foundation Class
- Transparency Integration
نرم افزار رویت هم این قابلیت را برای شما بیان کرده است چون در قسمت های قبلی گفته شده بود که این نرم افزار بسیار پرکاربرد شده است و در آینده جای اتوکد را خواهد گرفت و به دلیل ویژگی هایی که دارد از جمله اینکه در طراحی های سه بعدی کارساز تر است تا طراحی های دو بعدی. در ادامه به تفاوت این دو نرم افزار می پردازیم. قیل از آنکه به فرق این دو بپردازیم باید BIM را تعریف کنیم.
بی آی ام مخفف Building Information Modeling است. که این تکنولوژی کار ما را در طراحی راحت تر می کند. برای مثال شما دیگر برای طراحی نیازی ندارید که حتما از خط ها، نقطه ها و یا منحنی ها استفاده کنید. شما می توانید مدل سه بعدی را جایگزین کنید. پیدایش رویت تقریبا از سال 2000 میلادی شروع شد در حالی که اوکد بیست سال زودتر و برای اولیم بار در سال 1980 مورد استفاده قرار گرفت.
شباهت های نرم افزارهای رویت و اتوکد
هر دوی این نرم افزارها از نظر کاربردی کار همدیگیر را انجام می دهند و از نظر کاربرد طبیعتا شباهت های زیادی بین آن ها دیده می شود از جمله این که با هردو می توانید طراحی دو بعدی و طراحی سه بعدی داشته باشید.
تفاوت در مدل سازی
تفاوت در مدل سازی به این معناست که این دو نرم افزار تفاوت در نحوه ی پیاده سازی موضوع دارند. در نرم افزار اتوکد برای نشان دادن نقشه ابزار های شما خط ها، نقطه ها و منحنی ها هستند که درک آن شاید بسیار راحت نباشد و نیاز باشد که حتما شخصی که به کارمسلط است از نقشه سر در بیاورد. اما رویت اینگونه نیست.
به جای استفاده از نقطه ها، خط ها و منحنی ها؛ رویت از مدل های سه بعدی استفاده کرده است. مثلا ابزارهای آن مانند درب ها و پنجره ها هستند و شکل آن را به کاربر نشان می دهند که کاربر راحت تر با آن ارتباط برقرار کند. شما در رویت می توانید تمامی مدل های سه بعدی را ببیند مثلا شما دیوار می بینید نه یک خط در نقشه یا یک لامپ می بینید نه یک نمادی که در نقشه کشیده شده است. در نتیجه رویت برای مدلسازی در فضای سه بعدی بسیاری مناسب تر است.
یک قدم جلوتر باشید
به نظر می رسد که طراجی های سه بعدی جای طراج های دو بعدی را خواهد گرفت در نتیجه بهتر است که شما در حالی که طراحی های دو بعدی را انجام می دهید نیم نگاهی هم به طراحی های سه بعدی داشته باشید. همچنین گفته شد که طراحی سه بعدی با نرم افزار رویت بیسیار جذاب تر است تا نرم افزار اتوکد.
در واقع هر دوی این نرم افزارها ساخت یک شرکت آمریکایی به نام اتودسک هستند اما کار با رویت چذاب تر است به این دلیل که در رویت شما می توانید اشیائ سه بعدی را طراحی کنید و شکل آن را ببینید در حالی که در اتوکد این امکان وجود ندارد. شما در اتوکد با منحنی ها، نقطه های و خط ها سر وکار داریند اما در طراحی با رویت با درب ها و پنجره های و دیوار نقشه کشی می کنید. در نتبجه نرم افزار رویت درک بیشتری به شما می دهد.
چگونه در اتوکد مپ حرفه ای شویم؟
برای این که در این راه سریعتر پیشرفت کنید باید اطلاعات خودتان را به روز نگه دارید. اگر با اطلاعاتی که قبلا دارید کار می کندی باید به شما بگویم که در آینده ی نزدیک از رقبایتان جا خواهید ماند. بهتر است که در رشته ی خودتان هم اطلاعات بسیار زیادی داشته باشید تا بتوانید در این زمینه هم موفق باشید.
کلام آخر؛
اتوکد مپ mep یکی از انواع اتوکد است. این نرم افزار قادر خواهد بود تمامی نیازهای شما جهت طراحی سیستم های مکانیکی را نشان دهد. اتوکد مپ می تواند به شما کمک کند که برای هر تاسیساتی حتی طراحی ساختمانی که در آن زندگی می کند نقشه ای طراحی کند تا اگر اتفاق افتاد با این نقشه بتواندی از محل ترکیدگی لوله ها با خبر شوید.
اتوکد نرم افزاری است که در طراحی های دو بعدی بسیاری کاربدی تر از نرم افزار های رقیب خود است. این نرم افزار یعنی اتوکد مپ می تواند شما را در طراحی های سه بعدی هم کمک کند اما به نظر می رسد نرم افزار رویت مپ برای طراحی های سه بعدی بسیاری کار آمد تر از نرم افزار اتوکد مپ باشد. چون از این نرم افزار امروزه در جاهای مهم تر بیشتر استفاده می شود. به هر حال با هر نرم افزاری که کار می کنید مهم است که در نهایت دقت و سرعت کار خودتان را انجام دهید. و همه نیست که نرم افزار چه باشد.
از این که این مقاله را خواندید از شما سپاسگزاریم. امیدوارم که این نرم مقاله مورد پسند شما قرار گرفته باشد. خوشحال خواهیم شد که نظرتان را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
هیچ دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.