درود به دوستان عزیز طراح شیدی.امروز می خواهیم در مورد یک موضوع خیلی خیلی جذاب صحبت کنیم. شبیه سازی تخریب اجسام .
به عنوان مقدمه نگاهی می اندازیم به مکانیزم تخریب و اینکه چرا تخریب ایجاد می شود و چگونه؟!
وبعد از آن با استفاده از نرم افزار مکس و پلاگین RayFire شکستن یک لیوان را شبیه سازی خواهیم کرد.
همه چیز از انرژی شروع می شود و همه ی تخریب ها دلیلش آزاد شدن انرژی است اما فقط این نیست اگر زمان را هم در کنار آزاد شدن انرژی تعریف کنیم به یک فرمول ساده می رسیم.در واقع آزاد شدن انرژی زیاد در یک زمان کم باعث بوجود آمدن تخریب می شود.
پس همیشه برای هر نوع شبیه سازی تخریبی باید انرژی و زمان را در نظر داشته باشیم.
وقتی قرار است چیزی را تخریب بکنیم اولین سوالی که باید از خودمان بپرسیم این است که علت چیست؟و چه چیزی باعث ایجاد تخریب می شود؟انرزی به چه جهت هایی آزاد می شود؟و چه مقدار؟
مواد مختلف در مقابل نیروی زیاد رفتار های متفاوتی از خود نشان می دهند.مثلا” شیشه حالت شکنندگی زیادی دارد ولی پوسته ی فیبر مانند روی چوب اجازه نمی دهد مثل شیشه بشکند و به خاطر بافتی که دارد زیاد خورد نمی شود و اگر هم بشود در راستای بافتش خورد می شود.
قبل از شبیه سازی ما باید بتوانیم تعریف بکنیم که چطور جسممان تخریب می شود…با چند مثال بهتر متوجه می شوید:
شیشه : خورد شدن تیز و کریستالی
دیوار سنگی : علاوه بر این که سنگ ها هرکدام یک قطعه برای تخریب هستند خودشان هم خورد می شوند.
چوب : خورد شدن در جهت بافت چوب
خب بریم سراغ شبیه سازی تخریب لیوانمان.
ابتدا با ایجاد یک plane در صحنه در واقع محیط را می سازیم. plane را به عنوان زمین در نظر می گیریم.بعد Box را انتخاب می کنیم و روی plane ترسیم می کنیم. حال Box را با استفاده از کلید E روی صفحه کلید می چرخانیم و مطابق شکل قرار می دهیم.
بعد از آن کلید M را از روی صفحه کلید فشار می دهیم . پنجره ی material editor که باز شد برای plane و box یک متریال یکدست قرار می دهیم.
در مرحله ی بعد یک آبجکت آماده ی لامپ را در صحنه Import می کنیم(می توانید از هر جسم دیگر هم استفاده بکنید) و بعد با استفاده از کلید R روی صفحه کلید وscale اندازه اش را تنظیم می کنیم و لامپ را در ارتفاع قرار می دهیم.
حال به سراغ فعال کردن RayFire می رویم.قبل از آن باید به شما بگویم که اگر شما V-Ray 3.020 و یا V-Ray3.040 را نصب بکنید خودش به صورت اتوماتیک و در بخش Geometry و در منوی کرکره ای ظاهر می شود در غیر این صورت ناچار به نصب پلاگین RayFire خواهیم بود.
RayFire را کلیک کرده و قسمت Open Rayfire را فشار می دهیم.پنجره ی تنظیماتش ظاهر می شود.
در سربرگ object لیوان را Add می کنیم و در قسمت پایین آن Box وزمینمان را Add می کنیم.
در قسمت لامپ که Add کردیم متریال را روی حالت Glass می گذاریم تا بصورت شیشه خورد شود.
در سربرگ بعدی این پنجره به سراغ تظیمات start time و end time می رویم و در قسمت پایین سمت راست گزینه ی time configuration را کلیک می کنیم ودر پنجره ی باز شده در قسمت Animation گزینه ی start time را روی ۰ و گزینه ی end time را روی ۳۰۰ قرار می دهیم و ok می کنیم.
بر می گردیم به قسمت physical که باید همین اعداد را وارد بکنیم. Time scale را روی ۴/۰ قرار می دهیم وگزینه ی بالاییش را روی ۲ و باز گزینه ی بالایی را روی ۱۰ می گذاریم.
به سربرگ Fragment می رویم و از منوی کرکره ای روی حالت Impact point قرار می دهیم.عدد off spring را هم روی ۲۰ قرار می دهیم و بالاییش را روی ۶ قرار می دهیم و در آخر دکمه ی Fragment را می زنیم تا محاسبات تکه تکه شدن حجممان را برایمان انجام بدهد .
باز به سربرگ physical بر می گردیم و بعد از کلیک روی گزینه ی اولش شکسته شدن لامپ برایمان شبیه سازی می شود.
امیدوارم مفید بوده باشد. آموزش ۳d مکس رو از همین امروز آغاز کنید.
دمت گرم خیلی خوب بود
میشه آموزش نصب پلاگین های وی ری و ری فایر رو هم بزارید…
با سلام و احترام
بله به زودی قرار داده میشود.