در این جلسه نقاشی با گواش روی سنگ را تجربه خواهیم کرد و اثر هنری که روی سنگ در این مقاله به جا می گذاریم:
وسایل مورد نیاز:
وسایل مورد نیازی که برای نقاشی روی سنگ لازم داریم سنگ مسطح و صاف و با شکل دایره ( بسته به نقاشی که می خواین بکشین شکل سنگ و ابعادش رو انتخاب کنید در اینجا من یک استیکر رو نقاشی کردم )، روغن جلا و قلموی رنگ کاری و تینر و گواش دوازده رنگ (البته در این کار رنگ های زرد و قرمز و قهوه ای رو لازم داریم)، پالت مخصوص گواش دوازده رنگ، قلموی سر تخت شماره ی ده، قلمو ی سر تخت شماره ی چهار، قلموی سر گرد شماره ی سه و صفر، اتود و پاک کن و دستمال برای خشک کردن و تمیز کردن قلمو و یه لیوان آب برای شستشوی قلمو ها.
توی این جلسه برای ترکیب رنگ زرد و قهوه ای از محدوده ی وسط پالت دوازده رنگ استفاده می کنیم.
مرحله ی اول، رنگ آمیزی سنگ:
خب شاید به نظرتون رنگ آمیزی روی سنگ کار آسونی بیاد ولی باید بگم که از رنگ آمیزی با گواش روی وسایل دیگه سخت تره و برای شما دشواری هایی داره!!
سنگ به خاطر سطح لغزنده ای که داره رنگ ها از روش سر می خورند و خیلی سخت یه جا می مونن. ولی هیچ چیز نمی تونه ما رو برای خلق یه اثر هنری متوقف کنه…!
برای رنگ آمیزی سنگ ها هم فقط می شه از رنگ هایی که جرم داشته باشن استفاده کرد (مثل گواش و اکرلیک)، بهتره که الان در ادامه ی مبحث رنگ شناسی یه توضیحاتی بدم:
کیاروسکورو:
به تیره روشنی یا جلوه های نور و سایه در نقاشی یا طراحی گفته میشه.
به رنگ های مات و جرم دار جسمی گفته میشه و به رنگ های شفاف و بدون جرم روحی گفته میشه. ( گواش رنگ جسمی و آبرنگ رنگ روحی هست)
هر یک از فرم ها یا شکل ها ارزش و رنگ های متفاوتی دارند که شامل:
مربع: با رنگ قرمز هماهنگی و تناسب داره و این دو نوع نماد – مادیت – سنگینی و صراحت هستن.
مثلث: با رنگ زرد همخونی داره و سمبل فکر و اندیشه ست.
دایره: با رنگ آبی همخونی داره، پس نمادی از عشق و لطافت و احساس و ظرافت هست.
این هم اطلاعاتی مفید در مورد رنگ ها و اشکال هندسی، دیگه می تونین هر رنگ رو با شکل هندسی مرتبطش به کار ببرین.
و اما کار رو شروع می کنیم با قلموی سر تخت شماره ی ده و با استفاده از رنگ زرد شروع به رنگ آمیزی می کنیم، همینطور که می بینید سنگ رنگ رو نمی گیره برای همین باید از حرکت ضربه ای استفاده کنید و سنگ رو آغشته به رنگ کنید با این حال رنگ اونطور که مد نظرتونه در نمیاد پس برای نتیجه ی کار خوب سنگ رو میزاریم تا خشک بشه برای این کار مقداری زمان لازمه ( یکی دو ساعت)، بعد از این که رنگ روی سنگ خشک شد دوباره روی رنگ ها رو رنگ آمیزی کنید و این بار می بینید که به راحتی سنگ رنگ می گیره، کار روی سنگ رنگ بیشتری هم استفاده می کنه.
به هیچ عنوان نمیشه دو طرف سنگ رو یک بار رنگ آمیزی کرد ( اگه هر دو طرف رو یک بار رنگ بزنین اون طرف سنگ که روی سطح قرار داره رنگش خراب می شه )، پس باید منتظر بمونین تا تموم شدن رنگ آمیزی و خشک شدن یک طرف سنگ و بار دیگه روی دوم سنگ رو رنگ آمیزی کنین.
برای رنگ آمیزی آسون تر می تونین سنگ رو داخل رنگ بندازین و بعد سنگ رو بزارید روی سطحی و بزارین خشک بشه ( در این موقع هم باید باز رنگ طرفی از سنگ که روی سطح قرار داره رو بعد از خشک شدن اصلاح کرد ).
مرحله ی دوم، اتود زدن روی رنگ ها:
بعد از خشک شدن رنگ ها باید قلب های استیکر رو طراحی کنیم و از اتود برای کشیدن قلب ها روی رنگ ها استفاده می کنیم، با این که می شه از پاک کن استفاده کرد اما بهتره که این کار رو نکنید چون باعث کثیف شدن رنگ روی سنگ می شه و یا امکان داره در اثر پاک کردن مقداری از رنگ روی سنگ کنده بشه. پس با احتیاط قلب ها رو با یک سایز و یه جور بکشین و همینطور قرینه بودن لب استیکر رو هم رعایت کنید.
مرحله ی سوم، رنگ آمیزی اتود های روی سنگ:
حالا نوبت رنگ آمیزی چشم ها و لب استیکر رسیده، شما دیگه برای رنگ آمیزی توی این مرحله مشکلی مثل رنگ آمیزی اولیه ندارین و به راحتی می تونین رنگ آمیزی کنید.
برای رنگ آمیزی چشم های قلبی از رنگ قرمز استفاده کنید و برای رنگ آمیزی لب از ترکیب رنگ های زرد و قهوه ای ( به مقدار مساوی ) استفاده کنید و برای رنگ آمیزی هر دو مورد از قلموی سر تخت شماره ی چهار استفاده کنید البته برای رنگ لب ها به قلمو ی سر گرد شماره ی سه و صفر هم نیاز دارین چون گوشه ی لب ها باریک تر میشه.
مرحله ی چهارم، آخرین مرحله از رنگ آمیزی:
بعد از این که رنگ آمیزی مرحله ی سوم هم تموم شد و رنگ ها خشک شدن، حالا نوبت رنگ آمیزی طرف دیگه ی سنگه و دوباره مراحل رو تکرار می کنیم البته با این تفاوت که این بار کار آسون تر شده چون مقدار زیادی از سنگ ( روی سنگ و اطرافش ) دفعه ی اول رنگ آمیزی شده و اگر روی سنگ خشک شده باشه مشکلی برای رنگ پیش نمیاد و کار خراب نمی شه.
مرحله ی پنجم، روغن جلا:
بعد از خشک شدن تمام رنگ های روی سنگ حالا نوبت روغن زدن روی اونه تا موندگاری رنگ ها بیش تر بشه.
برای همین موقع اینه که روغن جلا رو با مقداری تینر ترکیب کنیم و با قلمو ی رنگ کاری اونا رو قاطی کنیم و بعد بزنیم روی سنگی که رنگ کردیم و مثل کار های هنری دیگه بزاریم تا خشک بشه و همین طور که می دونین این کار چند روز طول می کشه.
امیدوارم از این آموزش لذت ببرید.
پایان جلسه آموزش نقاشی با گواش روی سنگ
با ما همراه باشید…
ممنون اموزش خوبی بود
عالیییییییییییی بود🎨🎨🖌️🎨🖌️🎨🖌️
موفق باشید