این مقاله برگرفته از وبلاگ Enlace Arquitectura تحت عنوان ” رزومه معماران چیست و چگونگی ایجاد آن” است، در این مقاله نویسنده مجموعه ای از پیشنهادات و مراحل ساخت رزومه معماران مناسب را برای نشان دادن مهارت های شغلی مطرح کرده است. اساس این توصیه ها درک صحیح رزومه و موارد در برگیرنده ی آن است. هم چنین جزئیاتی در راستای به حداکثر رساندن نمایش و اجرای پروژه های معماری در معماری و بازار کار آن بررسی شده است.

رزومه معماری

ورود به بازار کار چالش بزرگی برای معماران جوان است، از آنجایی که رقابت در بازار کار بسیار زیاد است یک معمار باید قادر به نمایش قابلیت های خود باشند و توانایی دفاع از تخصص حرفه ای خود را داشته باشند. جنبه ی اصلی شروع به کار در این زمینه در صورتی که جویای کار هستید داشتن آلبومی از رزومه معماران قبلی است. بسیاری از کارفرمایان و شرکت های حرفه ای برای استخدام از نامزدهای شغلی درخواست رزومه های معتبر می کنند.

رزومه چیست؟

رزومه در واقع معرفی نامه ی معمار است و تنها تجربه ی کاری معمار را نشان نمی دهد بلکه منعکس کننده ی سبک و سیاق شخصیتی معمار است و نقاط متمایز کننده ی وی از سایرین را مشخص می کند. در صورتی که شما دانشجو هستید یا اخیرا فارغ التحصیل شده اید و هیچ تجربه ی کاری ندارید باید بر اساس پروژه های دانشگاهی خود برای خود رزومه بسازید و با بهره گیری از توانایی های خود خلاقیتتان را به نمایش درآورید. رزومه می تواند شامل پروژه های انجام شده در کارگاه های آزمایشی، شرکت در مسابقات و سایر فعالیت های مکمل مانند عکس ها، نشریات چاپ شده در مجلات و روزنامه ها باشد.

اصول ایجاد رزومه معماران

در صورتی که تاکنون نمونه رزومه معماران را برای خودتان درست نکرده اید، در این جا روش هایی برای طراحی یا بهبود آلبوم رزومه معماران پیشنهاد می شود:

1.ابتدا، همه ی محتوای بصری از پروژه های قبلی خود را جمع آوری کنید و از میان آنها مرتبط ترین محتوا برای سازمان دهی رزومه را انتخاب کنید. این مرحله شامل طرح ها، رسم ها، چشم اندازها و نمودارهاست که به بهترین شیوه مهارت و سبک کاری معمار را نشان دهد. به کیفیت بیشتر از کمیت اهمیت بدهید، در این بخش هدف نشان دادن پروژه های خلاقانه نیست، بلکه هدف نشان دادن بهترین استعدادهای شماست.

2.پس از جمع آوری محتوای بصری لازم است که فرمت نمایش آنها را انتخاب کنید. در حال حاضر، رزومه ی دیجیتال بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد و به صورت فوری می توان آن را به کارفرما ارسال کرد. این امر باعث تسهیل کار ویرایش و به روز رسانی پروژه های بعدی می شود. برای آلبوم رزومه خود فرمتی انتخاب کنید که خوانا باشد و بتوان آن را بر روی اندازه های مختلف کاغذ مانند A4 چاپ کرد.

3.قالبی به انتخاب خود طراحی کنید و اطمینان حاصل کنید که پس زمینه ی این قالب باعث انحراف محتوا نمی شود. پیشنهاد می کنیم که از رنگ های خنثی برای برجسته سازی عناصر گرافیکی(نقاشی، عکس، ارائه، طرح، جزئیات ساخت و ساز) استفاده کنید. لازم نیست که صفحه را با محتوا اشباع کنید به یاد داشته باشید هر چه رزومه شما مختصر تر باشد، درک آن آسان تر است.

4.یک معمار باید به صورت بصری خود را توصیف کنید، بنابراین از گزاف گویی در رزومهی خود با متن اجتناب کنید، اجازه دهید رزومههایتان بیانگر سبک کاری شما باشد. محتوا بیانگر مهارت، چیدمان، دیدگاه سازنده، دیدگاه فضایی، کیفیت عکاسی و میزان حرفه ای بودن شماست.

5.پوشش ساده برای ارائه رزومه های شما کافی است. در اولین صفحات رزومه معماران شرح مختصری از رزومه کاری و اطلاعات تماس از جمله تلفن و ایمیل خود درج می‌شود. در صورتی که می خواهید کارتان سازمان یافته تر باشد برای آن شاخص تعریف کنید. فایل را به فرمت PDF ذخیره کنید و آن را به صورت دیجیتال به کارگزار ارسال کنید.

رزومه

توصیه ها:

  • برای داشتن تصاویری با کیفیت بهتر نیاز به یک اسکنر بزرگ و یک دوربین خوب دارید.
  • در صورتی که از برنامه های طراحی مانند فتوشاپ، Illustrator, Corel Draw, Adobe In Design یا نرم افزار طراحی وب Behance, Issuu و  Calaméo استفاده کنید، رزومه ی شما مانند یک مجله ی آنلاین به نظر خواهد رسید.
  • مرتب بودن و پاکیزگی کار بسیار مهم است. تمام جزئیات مربوط به نوشتن مانند عنوان ها، حاشیه ها، متون و فونت ها را بررسی کنید.
  • برنامه را به فرمت PDF ذخیره کنید و اطمینان حاصل کنید که حجم فایل نهایی بیشتر از 10 مگابایت نباشد تا بتوانید به راحتی آن را ایمیل کنید.
  • در ارسال رزومه ی کار خود عجله نکنید، بهتر است رزومه خود را با دوستان و همکاران مقایسه کنید، بنابراین از یک دوست یا یک متخصص در زمینه ی معماری نظرخواهی کنید.
  • صرف وقت برای جمع آوری کارهای خوب و ارائه بهترین نمونه ها ارزشمند است، بنابراین در طول طراحی رزومه ی خود وقت کافی اختصاص دهید.

دلایل ایجاد یک رزومه حرفه ای

رزومه کاری شما باید حرفه ای باشد ، در غیر این صورت ، ممکن است  که رزومه شما از دید کارفرما مناسب نباشد و استخدام شما صورت نگیرد.خواندن یک رزومه غیرحرفه ای ، گیج کننده ، پر خطا یا غیر ارتباط با شغلی که کارفرما درخواست کرده است،  دشوار است و بلافاصله از آن گذر خواهد شد.

مدیران استخدام کننده  اغلب رزومه ی دهها ، حتی صدها نفر  متقاضی برای هر شغل را دریافت می کنند و یک رزومه غیرحرفه ای باعث می شود که به عنوان یک کارجو غیر حرفه ای به نظر برسید و رزومه شما در سریع ترین زمان ممکن کنار گذاشته شود.

رزومه کاری شما ، برای اثربخش بودن ، باید متناسب ، مختصر و روشن و خوانا باشد. استفاده از فونت های ریز ، بلوک های متراکم متنی ، زبان نوشتاری مبهم یا اصطلاحات بیش از حد و استفاده از قالب بندی متناقض و پیچیده،  می تواند نامناسب باشد.

نکاتی برای ایجاد یک رزومه حرفه ای معماری

در ادامه می پردازیم به انواع رزومه های معماری که نیاز هست شما آنها را بشناسید.

  • بهترین نوع رزومه معماری را برای شخص خود انتخاب کنید.

صرف وقت در انتخاب بهترین نوع رزومه برای وضعیت شما،  ارزش این تلاش را خواهد داشت .

  • رزومه معماری را خوانا کنید.

 رزومه شما  باید به راحتی قابل خواندن باشد. شما می خواهید که مدیر استخدام بتواند سوابق کاری و موفقیتهای شما را به راحتی مشاهده کند. بنابراین ، از یک فونت خوانا (مانند Times New Roman ، Arial یا Calibri) استفاده کنید.

مطمئن شوید که فونت نوشتاری شما خیلی بزرگ یا خیلی کوچک نباشد (سایز بین 10 تا 12 را انتخاب کنید). در حالی که قالب ها و دستورالعمل ها نقطه شروع خوبی برای رزومه شما هستند ،اما همیشه باید متناسب با شرکت و وضعیت خود هر رزومه را تنظیم کنید. همچنین از متراکم بودن متن جلوگیری کنید و از حاشیه های استاندارد استفاده کنید.

  • رزومه باید یکپارچه باشد.

 رزومه های حرفه ای نیاز به قالب بندی دارند. به عنوان مثال ، اگر از نقاط گلوله ای برای توصیف مسئولیت ها و دستاوردهای خود در یک موقعیت استفاده می کنید ، حتما از نقاط گلوله در سایر موقعیت ها نیز استفاده کنید. همچنین ، اطمینان حاصل کنید که نقاط گلوله به طور یکسان قالب بندی شوند. به عنوان مثال ، از نقاط گلوله دایره ای در یک بخش استفاده نکنید و از نشانه های مختلف در بخش های دیگر.

  • رزومه خود را بر روی یک موضوع هدفمند مثل معماری به صورت متمرکز ایجاد کنید.

 مهم است که رزومه شما شامل اطلاعات غیر مرتبط نباشد. اطلاعات بیشتر لزوما به معنی بهتر بودن رزومه نیست. رزومه شما باید روی مهارت ها و ویژگی هایی کار کند که شما را برای انتخاب و انجام کار مشخص واجد شرایط می کند.

کنار گذاشتن هرگونه اطلاعاتی که به شما در انتخاب شغل مد نظر کمک کننده نباشد ،  اقدام مفیدی خواهد بود.

  • از نمونه رزومه معماری و الگوهای آماده کمک بگیرید.

برای نوشتن رزومه خود از یک مثال یا الگوی رزومه استفاده کنید. یک نمونه می تواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید که چه اطلاعاتی را باید درج کنید. قالب های آماده می توانند به شما در قالب بندی رزومه کمک کنند. با این حال ، هر زمان که از یک قالب نمونه رزومه استفاده می کنید ، حتما رزومه خود را سفارشی کنید ، زیرا این کار نشان دهنده مهارت ها و توانایی های شما و در نتیجه انتخاب شما از سوی کارفرما خواهد بود. یک کپی / پیست ساده نمی تواند برای ویژه کردن رزومه شما کافی باشد.

  • خلاق باشید.

 اگر در یک زمینه خلاق هستید ، ممکن است از یک وب سایت رزومه رایگان برای ساخت یک رزومه خلاقانه استفاده کنید که شامل تمام جنبه های یک رزومه سنتی باشد و  با افزودنی هایی مانند فیلم ، اینفوگرافیک و پیوندهایی می توانید رزومه خود را خلاق کنید. با این حال ، این کار را تنها در صورتی انجام دهید که در یک مهارت مسلط هستید و از آن مهارت می توانید به طور خلاقانه در رزومه خود استفاده کنید. در غیر این صورت ، شما قطعاً باید به یک نمونه رزومه آماده اکتفا کنید.

  • رزومه خود را با دقت ویرایش کنید.

 خطاهای املایی و دستور زبان باعث می شود که کارفرما  نسبت به جزئیات بی توجه باشد. دستورالعمل های تصحیح را بررسی کنید تا اطمینان حاصل شود که رزومه کاری شما سازگار و بدون خطا است. سپس دوباره آن را بررسی کنید و اگر می توانید ، شخص دیگری را نیز پیدا کنید که به آن نگاه بیاندازد و اگر اشکالی می بیند آن را به شما گوشزد کند.

  • دریافت راهنما

 نوشتن یک رزومه کاری دشوار است و دریافت راهنمای حرفه ای امر  مهمی است. استفاده از مشاور شغلی یا سایر خدمات می تواند باعث ایجاد یک رزومه کاری حرفه ای برای شما باشد.

  • رزومه خود را بررسی کنید.

 قبل از ارسال ، از یک لیست بررسی رزومه استفاده کنید تا مطمئن شوید که تمام اطلاعات مربوطه را در رزومه خود درج کرده اید. از اشتباهات رایج در رزومه خودداری کنید و از استراتژی های نوشتاریی  استفاده کنید که منجر به موفقیت در بررسی رزومه گردد.

چگونه می توان قالب رزومه معماری را انتخاب کرد؟

سه نوع از قالبهای رزومه ای وجود دارد:

 جدول زمانی معکوس ، کاربردی یا مبتنی بر مهارت ، و ترکیبی از این دو.

 انتخاب بستگی به نوع شغل مورد نظر و سطح تجربه شما دارد.

۱- قالب رزومه معماران جدول زمانی معکوس

 این نمونه محبوب ترین قالب رزومه است و برای افرادی که تجربه کاری زیادی دارند ، ایده آل است.

۲- قالب رزومه عملکردی / مبتنی بر مهارت

 اگر فاقد تجربه کاری مناسب هستید یا به تازگی فارغ التحصیل شده اید ، یا به دنبال تغییر شغل خود هستید ، قالب مبتنی بر مهارت ها انتخاب بهتری برای شما خواهد بود.

۳- قالب رزومه ترکیبی برای معماری

رزومه ترکیبی برای کارجویان با مجموعه مهارتهای بسیار متنوع انتخاب بسیار خوبی است. اگر متقاضی نقشی هستید که در 3-4 زمینه مختلف نیاز به تخصص دارد ، این نوع رزومه برای شما مفید خواند بود،  زیرا می توانید همه این موارد را در رزومه خود نشان دهید.

در مورد رزومه کاری خود بهتر است به چه مواردی اشاره کنید؟

اکنون که اصول اولیه را با شما در میان گذاشتیم ، بیایید به موارد ضروری که می توانید در رزومه خود قرار دهید،  بپردازیم.

محبوب ترین بخش ها برای یک رزومه عبارتند از:

  • اطلاعات تماس
  • خلاصه رزومه حرفه ای یا  مشخص کردن هدف
  • تجربه کار (و دستاوردها)
  • تحصیلات
  • مهارت ها
  • بخش های اختیاری – زبان ها ، انتشارات ، سرگرمی ها و غیره

اطلاعات تماس

مهمترین بخش در رزومه شما “اطلاعات مخاطب” است. حتی اگر همه موارد را به درستی انجام دهید ، اگر کارفرما نتواند با شما ارتباط برقرار کند ، بی فایده خواهد بود.

اطمینان حاصل کنید که بخش اطلاعات تماس خود را حداقل دو الی سه بار بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که همه موارد صحیح و به روز است.

اطلاعات تماس جهت گنجاندن در یک رزومه می تواند به شرح زیر باشد:

  • نام / نام خانوادگی
  • شماره تلفن.
  • آدرس ایمیل.
  • موقعیت مکانی

اطلاعات دلخواه

شما باید در رزومه معماری خود اطلاعات دلخواه خود را قرار بدهید ولی یک سری اطلاعات حتما باید باشد که در ادامه برای شما بیان کرده ایم.

  • عنوان

عنوان حرفه ای شما که  می تواند موقعیت شما یا شغل مورد نظر شما باشد.

  • URL LinkedIn

 اگر یک لینک به روز از سوابق کاری خود دارید و می تواند ارزشی به رزومه شما اضافه کند ، حتماً این لینک را درج کنید.

  • وب سایت / وبلاگ

 آیا حضور فعال به صورت آنلاین دارید؟ شاید شما یک وبلاگ در مورد تخصص خود داشته باشید. اگر چنین بود ، حتماً آن را ذکر کنید!

آنچه را در بخش اطلاعات تماس نباید قرار دهید:

  • تاریخ تولد

 (مگر اینکه مشخصاً در آگهی شغلی لازم باشد) – مدیر منابع انسانی نیازی به دانستن سن  شما ندارد.

  • آدرس ایمیل غیرحرفه ای

ایمیل کاری شما باید مثل نمونه زیر باشد:

name.lastname@gmail.com  

به هیچ عنوان از این نوع نوشتار در ایمیل کاری خود استفاده نکنید.

player69@gmail.com

  • خلاصه رزومه حرفه ای یا  مشخص کردن هدف

  کارفرما فقط حدود 6 ثانیه برای اسکن هر رزومه وقت صرف می کند. بله ، رزومه کاری دقیق و دست نویس شما فقط 6 ثانیه مورد توجه قرار می گیرد. مگر اینکه ، شما موفق به یک برداشت اولیه شگفت انگیز در طرف مقابل  شوید. روش انجام این کار از طریق خلاصه رزومه خوب و هدفمند است. معمولا هر دو موارد در بالای رزومه شما ، درست در قسمت بخش اطلاعات تماس قرار دارند. 

خلاصه رزومه چیست و چه زمانی باید از آن استفاده کرد؟

خلاصه رزومه باید 2-3 جمله از حرفه شما را تعریف کند. شما باید اساساً در هر شرایطی از خلاصه رزومه استفاده کنید در خلاصه رزومه خود ، لازم به ذکر است:

  1. شغل و سالها تجربه شما به عنوان مثال: نماینده پشتیبانی مشتری با 5+ سال سابقه در صنعت فناوری اطلاعات. 
  2.  1 یا 2 دستاورد برتر (یا مسئولیت های اصلی). به عنوان مثال: متخصص در پشتیبانی فنی ، مراقبت از مشتری و نگهداری کاربر.
  3. هدف مورد نظر (عموماً اشتیاق به کار در یک شرکت خاص). به عنوان مثال: در جستجوی فرصت های جدید به عنوان پیشرو پشتیبانی برای یک شرکت .. هستید. 

مشخص کرد هدف چیست و چه زمانی باید از آن استفاده کرد؟

به طور خلاصه ، مشخص کردن هدف در رزومه ، هدف و انگیزه شما را برای ورود به یک زمینه جدید مشخص می کند. مانند خلاصه رزومه ، یک هدف رزومه باید حدود 2-3 جمله باشد. انجام این کار برای هر کسی که تجربه کاری نداشته باشد یا در حال تغییر در حرفه خود است ، عملی و مفید خواهد بود.